• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILLUZE: hovězí ragú si udělej a pak ho rozmixuj
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Ty jo, to úplně nevím, co kefír s banánem?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Potřebovala bych prosím tip - jsem na cca 5 dní na tekuté stravě, hojí se mi horní i spodní čelist. V receptech TM jsem si našla různé polévky, snídaně řeší kaše.
    Měli byste, prosím, tip na nějaká výživná tekutá jídla, ale aby to nebyla polévka?
    Jen prosím ne nic umělého nebo protein. Děkuji.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Take it easy, dej si špízy <3

    ANYSA
    ANYSA --- ---
    GARFIELD: Husté jsou ty co zrají v kelímku a řidší krémovější jsou ty, co zrají v tanku.
    Na chuť mají vliv kultury, více streptokoka znamená sladší jogurt, více laktobacilů kyselejší jogurt.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zrovna ted taky resim bily jogurty typu pomer bilkoviny/chut a obecne mi prijde, ze ty s vyssim obsahem bilkovin jsou tuzsi. Chci vic jist bilkoviny a jogurt je moje staple food, tak se snazim to vyoptimalizovat. Tuk moc neresim.

    Da se najit od 3-10%. Takze docela velky rozdil.

    Bohuzel po vyzkouseni asi 20 mi nejvice chutnaji ty, ktere maji obsah okolo 4-5g a jsou tekutejsi.

    Nejoblibenejsi: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00076540004
    Top protein: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00972976006 (a pak Skyr ale to uz se o jogurtu neda moc mluvit)
    Kompromis: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-01033168002

    Treba to pro nekoho bude uzitecny.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FINSON: aha, tohle je hodně zajímavý!
    FINSON
    FINSON --- ---
    GALE: Super, díky! Já ho začal kupovat poté, co jsem si přečetl složení, to mi stačilo a takhle hluboko jsem nešel 🙂
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BSB: Tohle do tohoto klubu nepatří. Další podobné pitomosti mažu.
    Tohle je diskuze na fotky o jídlech, tipech, receptech. Své stravovací obsese si přesuň jinam.
    GALE
    GALE --- ---
    SAMOUT: Pokud jde o řecký jogurt, pak se jedna o jogurt zahusteny vykapáním (odstředěním) syrovatky. Tucnost se řídí tucnosti vstupní suroviny a není o ni vůbec řeč. Záleží jen na množství bílkoviny v produktu a technologii jeho výroby. V článku níže najdeš odkaz na legislativu, co to vlastně znamená a jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem a jogurtem řeckého typu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zrovna to sem nesu:


    SAMOUT: Napiš ohledně toho odpovědným osobám prosím, a klidně to nejez. Já se kvůli něčemu takovýmu hádat fakt nebudu. Tuku máme ve stravě dost i bez poctivých jogurtů.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMOUT: Tohle neni zadna smakulada, tohle je dost pricetnej vyrobek.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Vanek kdysi pro takovyhle veci vymyslel velmi prilehavej nazev "smakulady".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SAMOUT: Jako možná je to protimluv (jo, vím, že tradiční řecký jogurt je hodně tučný), ale varianta řeckého jogurtu bez tuku se tu prodává už léta. Viz např. https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120871289?srsltid=AfmBOoo_BUx2IlofszpsfHkICjwu1_aX4mFbXImF2hffIDEfV4ooKW00
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FINSON: Netucny recky jogurt je oxymoron. Tak bude je to recky, a tedy tucny, anebo je to netucny, a tedy ne recky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    UNUX: wow
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A má závislost falešná humrová pomazánka (cekerovomrkvová) na opečeném chlebu s ořechy.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pokračuji v objevování kaší - ovesná s ořechovým mlékem. Jednou s fíky, dnes s broskví, s mandlemi a skořicovou vanilkovým cukrem.

    FINSON
    FINSON --- ---
    QUANTI: Hrozně jednoduchý:
    250 g hladké mouky
    malá lžička kypřícího prášku
    půl lžičky soli
    => smíchat
    potom:
    lžíce oleje
    100 g bílého jogurtu (v receptu je obyč, já dal právě beztučný řecký a bylo to fajn)
    => smíchat, přidávat po troškách vodu a vyrobit "vláčné nelepivé těsto" - mně se lepilo jak vteřiňák, ale nějak jsem se s tím popral
    => přikrýt a nechat aspoň 15 minut odpočinout (tu dnešní várku jsme nechali přes noc a taky OK :-) )
    Potom brát přiměřeně velké kousky těsta, plácat z nich ca 1 cm tlusté placky a sázet je nasucho na nepřilnavou pánev, opéct z obou stran, až udělají puchýře
    => po vyjmutí z pánve lehce potřít olivovým olejem, ten lze navíc fotifikovat prolisovaným česnekem
    Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé :-)
    Jinak aby bylo na oběd k tomu masu pro tři lidi a pár kousků zbylo, dělali jsme tu dnešní várku z dvojnásobného množství, než popisuju výše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam