• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A asi bych zkusilai rozmixovat těstoviny s omáčkoo, co to udělá. Jasně -nemůžu být al dente, ale pokud to nebude hnusné, tak se pak otvírá dost široké pole možností.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ILLUZE: případně ještě dostatečně hustá dýňová polévka
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Do toho půjdu jako smoothie, jen místo kefíru dám ořechové mléko. Děkuji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: congee! Tedy slaná rýžová kaše, jen holt omezíš posypky.

    What is Congee? - Types of Rice Porridge from Around the World
    https://food52.com/blog/24068-congee-rice-porridge-across-cultures

    Rozvaříš rýži ve vývaru se sojovkou, zázvorem a česnekem. A na k tomu tedy něco, co nebude potřeba kousat - velmi nadrobno cibulku a koiandr, opečené kořeněné mleté maso posléze zase nasekané na kousky, nebo třeba katsobushi vločky. Zkusil bych jestli projde chilli olej . A rozmašírovat do toho měkké a nebo silken tofu. (v asijských speciálkách, běžně prodávané tofu je bohužel drobivé) na přidanné bílkoviny.

    Případně do toho vmíchat vajíčka tak, aby zhoustla, pro přidání nějakých živin. Možno udělat i z pohanky či krup. Pohanka neputstí dostatek škrob, aby to mělo takovu tu hladkou strukturu. Jde to pojmout i jako řidší rizoto a rozpustit v tom sejra.

    Ovesná kaše na slano je taky dobrá věc.


    Řidší luštěninové kaše, řádně dochucené. Tedy člověk předvaří luštěniny ve vodě, tu pak slije a násleně je dovaří v okořeněném vývaru a stím vývarem rozmixuje, přidá miso a nějaký dobrý tuk. K tomu nadrobno nakrájenu karamelizovanu cibulk.


    A nebo husté luštěninové polévky, které člověk rozmixuje. Stejně tak jdou rozmixvat nakrém nejrůznější kari,dhály a podobně.

    Bramboroovou kaši do které rozpustíš hodně sýra.

    Nejrůznějí chia pudingy můžeš a nebo se semínka budou zachytávat v drátech?


    Lassi/smoothie/milkshakes jako sváčy.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LYNCH: To by šlo a nemuselo by to ani vypadat nechutně, s bramborovou kaší by to pokrylo vše https://jimezdrave.cz/recepty/podle-kategorie/obedy-a-vecere/ragu-s-korenovou-zeleninou-a-vinnym-octem-1719/
    Díky :)

    Mohla bych to zkusit táhnout déle a pak by se to asi nemuselo ani mixovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ILLUZE: červenou čočku, třeba. nebo jakejkoliv dětskej příkrm LYNCH
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILLUZE: hovězí ragú si udělej a pak ho rozmixuj
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Ty jo, to úplně nevím, co kefír s banánem?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Potřebovala bych prosím tip - jsem na cca 5 dní na tekuté stravě, hojí se mi horní i spodní čelist. V receptech TM jsem si našla různé polévky, snídaně řeší kaše.
    Měli byste, prosím, tip na nějaká výživná tekutá jídla, ale aby to nebyla polévka?
    Jen prosím ne nic umělého nebo protein. Děkuji.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Take it easy, dej si špízy <3

    ANYSA
    ANYSA --- ---
    GARFIELD: Husté jsou ty co zrají v kelímku a řidší krémovější jsou ty, co zrají v tanku.
    Na chuť mají vliv kultury, více streptokoka znamená sladší jogurt, více laktobacilů kyselejší jogurt.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zrovna ted taky resim bily jogurty typu pomer bilkoviny/chut a obecne mi prijde, ze ty s vyssim obsahem bilkovin jsou tuzsi. Chci vic jist bilkoviny a jogurt je moje staple food, tak se snazim to vyoptimalizovat. Tuk moc neresim.

    Da se najit od 3-10%. Takze docela velky rozdil.

    Bohuzel po vyzkouseni asi 20 mi nejvice chutnaji ty, ktere maji obsah okolo 4-5g a jsou tekutejsi.

    Nejoblibenejsi: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00076540004
    Top protein: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00972976006 (a pak Skyr ale to uz se o jogurtu neda moc mluvit)
    Kompromis: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-01033168002

    Treba to pro nekoho bude uzitecny.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FINSON: aha, tohle je hodně zajímavý!
    FINSON
    FINSON --- ---
    GALE: Super, díky! Já ho začal kupovat poté, co jsem si přečetl složení, to mi stačilo a takhle hluboko jsem nešel 🙂
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BSB: Tohle do tohoto klubu nepatří. Další podobné pitomosti mažu.
    Tohle je diskuze na fotky o jídlech, tipech, receptech. Své stravovací obsese si přesuň jinam.
    GALE
    GALE --- ---
    SAMOUT: Pokud jde o řecký jogurt, pak se jedna o jogurt zahusteny vykapáním (odstředěním) syrovatky. Tucnost se řídí tucnosti vstupní suroviny a není o ni vůbec řeč. Záleží jen na množství bílkoviny v produktu a technologii jeho výroby. V článku níže najdeš odkaz na legislativu, co to vlastně znamená a jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem a jogurtem řeckého typu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zrovna to sem nesu:


    SAMOUT: Napiš ohledně toho odpovědným osobám prosím, a klidně to nejez. Já se kvůli něčemu takovýmu hádat fakt nebudu. Tuku máme ve stravě dost i bez poctivých jogurtů.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMOUT: Tohle neni zadna smakulada, tohle je dost pricetnej vyrobek.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Vanek kdysi pro takovyhle veci vymyslel velmi prilehavej nazev "smakulady".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam