• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    LOJZEE: samozrejme, ja to budu vozit ve vagonech do školek na piskoviste a zachranovat tak svet.. A az bude moje dite doma zlobit tak ho pošlu do sýpky.. Vzdyt je to prece neskodna vec ktera nas vsechny spasi, jak jsem tu psal uz nekolikrat dokola, pokud sis nevsim, musis pozorneji cist vis?
    VEX
    VEX --- ---
    VYHULENY_UFO: Ne, neznas zadny takovy lidi. Tuhle storku tady pred lety nekdo vytahnul jako vtip. Ty jenom sedis na prdeli a vsem na nyxu vysvetlujes jak by se meli chovat a divis se, ze je kazdej jinej a proc to a ono nedelaj jako ty, protoze je to tak spravne.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Já dávám synovi kratom do žíly už teď, co jako?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Jak už tu trochu vyplynulo, užívání kratomu se dá rozdělit na dva způsoby. Buď jde člověk po stimulačním efektu a dává si malé dávky, nebo jde spíš po opiátovém efektu a dává si velké dávky. Při velkých dávkách ve správných podmínkách (vleže, se správnou hudbou) může docházet k lucidnímu snění. Máte někdo zkušenosti s těmi vyššími dávkami? Mě se zpočátku stávalo úplně běžně, že jsem za zavřenýma očima viděl různé věci, ale vyloženě velký dávky jsem nikdy netestoval.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BBAN4N: Mám to stejně jak říkáš, menší dávky jsou dobré afrodiziakum, větší znecitlivují až moc (stejně jako makovej čaj), a vlastně i při častým braní se ten afrodiziakální účinek snižuje. Já jsem to v jednom období bral fakt nerozumně, ale zpočátku užívání to zlepšovalo sex fakt o hodně.
    Já mám na kratomu nejradši jeho antidepresivní a anxyolitický účinek, což je i důvod, proč ho dávám častěji, než je ideální. Jasně mohl bych brát každej den rivotril, nebo jiný benza, ale to mi přijde jako větší zlo.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BBAN4N: nevím, kde se bere potřeba lidí neustále konfrontovat kratom a jeho uživatele v různých rovinách, ale děje se to opakovaně od začátku tohohle klubu. v jiných klubech, o podle mě daleko škodlivějších látkách, se to neděje. nekazil bych si tím vůbec náladu. Já mám třeba kamaráda, který v těchto případech, kdy potřebuje být výkonný, nestíhá se vyspat apod. používá piko, já radši kratom. Nebezpečí závislosti se tu probíralo několikrát, a stejně je tu furt nějaká potřeba tím strašit. Těmhle motivacím nerozumím.
    Pokud srovnám několik dní užívání makovýho čaje se stejnou dobou užívání kratomu nebo pika, tak kratom si rozhodně vybírá nejmenší daň ze všech zmíněných. Abstinenční příznaky jsem zažil až po několika měsících denního užívání.
    Sklon k závislosti je jen vyplňování nějakých mezer, a rozhodně mi přijde lepší to dělat prostřednictvím kratomu, kde, pokud člověk dodržuje nějaký pravidla plusy převažujou mínusy, a i když ty pravidla nedodržuje, tak mi výsledek nepřijde tak drastický, jako u jiných látek. Zvedám palec lidem, kteří žádný mezery zacpávat nemusí, ale já tam zatím nejsem.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    zajima me, jestli nekteri z dlouhodobych uzivateli krtamu ma deti a jestli by o tom takhle hezky mluvili i s nimi.. nebudes-li to prehanet, muze to obohatit tvuj zivot.)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Byl bych rád kdyby ještě někteří zdejší uživatelé popsali vliv na libido/ testosteron, protože jak jsem už zmiňoval, je to jediný negativum Kratomu (mimo rizika závislosti a dehydratace) co jsem vypozoroval a vyčetl ve větších (!) dávkách (normální dávka je pro mě 2 - 3 g, s tím že pozdějí v průběhu dne občas trochu doložím, v průměru cca 2 x týdně, časté pauzy). U mě v malých dávkách v pohodě, dokonce někdy v momentě kdy to najíždí tak je to i afrodisiační (btw. dobrý kombo je s Tongkat Ali což je testosteron booster a afrodisiakum), člověk dýl vydrží. Nicméně pokud dám víc nebo doložím, tak libido upadá, naštěstí málokdy dám víc, ale stalo se mi že se mi nechtěl vůbec postavit když jsem se přendal (měl jsem novou přítelkyni, druhý rande, ona poprvé dávala Kratom a nic jí to "prej" nedělalo a já s ní držel krok, přidával jsem si a dal jsem několikanásobně víc než normálně). Prostě když je ho moc, tak se cítím dole znecitlivělej. Četl jsem o tom na netu a fakt hodně těžkých uživatelů si na to stěžuje. To je další příklad kde je vidět, že v malých dávkách Kratom může obohatit váš život (konkrétně zpříjemnit sex) a zbytečně velký vás otupí a hodně sníží libido. Čím míň Kratomu a čím větší rozestupy, tím víc ho efektivně využijete a budete z toho těžit :-) Důležitost dávkování a rozestupů kvůli toleranci je věc, která by se měla tesat do kamene.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    A Ufa konečně dávám do ignore listu, pročistí se mi x auditek od demence :-) pikař zde dává rozumy o Kratomu..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    o tom píšeš ty, to jsou tvoje domněnky o mně, že se musím našupávat kratomem abych to zvládal. baví mě jak když sem člověk upřímně napíše svoje poznatky, lidi se toho chytaj a překrucujou a místo konstruktivní diskuze to tu začíná bejt o tom, kdo je větší feťák. samozřejmě že je normální si zařídit život tak, aby sis mohl odpočinout, ale zároveň je naprosto normální, že se ti někdy jednou za čas sejde hodně věcí najednou, se ti jako nestává? normální život dospělého jedince. u mě se zrovna sešlo nejvíc práce, kterou jsem chtěl vzít páč je dobře placená, jsem na Zélandu a na jaře se budu přesouvat pryč a ty peníze se mi hodí. a do toho stěhování a cestování na víkend na festival. bomby jedu ještě příští týden a pak budu mít normální pracovní režim a práce bude míň. tak jsem napsal poznatek, že v takové situaci je trochu Kratomu super a pomůže, jednorázově vole ne jet nonstop a furt se nakopávat omg, takovej režim nemám pořád nonstop a už jsem x krát říkal že dávám kratom občas a malý dávky, teď jsem si dal malou lžičku po šesti dnech, už mě to začíná otravovat zde.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BBAN4N: jak píšeš o tom jet nonstop a pak se našupávat kratomem, abys to zvládal...není lepší si to zařídit tak, aby sis mohl normálně odpočinout? Je trochu zvláštní, že ti příjde samozřejmý se přetahovat a pak být vyčerpanej a nasranej (když už se teda bavíme o té citlivosti a naslouchání vlastnímu tělu, mysli a tak :-)).....mě příjde celkem přirozený, že je člověk někdy unavenej a bez nálady, nejsme roboti. Trochu mi to asociuje ten aktuální US trend, kdy všichni žerou ritalin a podobný speedy na předpis, aby jim stačilo spát 4 hodiny a celej den pak byli výkonní a veselí, fitko, práce, zábava, přátelé atd...ve "Vyhořelé společnosti" tenhle fenomén popisoval jako dokonalé završení poslední fáze kapitalismu, kdy už není potřeba, aby nad lidmi stál otrokář/nadrízenej. Protože lidi si už dokázali ten neustálý tlak na podávání co nejlepších výkonů/výsledků internalizovat, takže je každý efektivně sám sobě svým otrokem i otrokářem, který dohlíží na to, aby nikdy neselhal a jel stále na plnej výkon.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Vsak tu nikdo nikoho nepresvedcuje, lidi tu sdili svoje zkusenosti, za coz jim patri dik. Je na kazdym, jak s tema informacema nalozi.
    NEZBIS85
    NEZBIS85 --- ---
    tak ono to nebude přímo lhaní do kapsy, ale cítím tu lehké pokrytectví :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    makovej caj je fajn, o tom zadna, ale pet makovic muze byt hodne ruzny mnozstvi, v závislosti na velikosti makovic. Ja si je radeji zvazim. Stejne tak kratom, protoze kdyz jsem ho uzival od oka, zjistil jsem, ze davam klidne osm gramu, coz nebylo nic moc.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BBAN4N: já jsem někdy nervák, tyhle věci mě na chvíli uklidní...ale i při příležitostným užití malých dávek si pokaždé všimnu, že cca druhej a třetí den poté jsem víc podráždenej....takže on ten účet stejně vždycky příjde :-)...ale pokud jdeme na party mezi lidi, tak když si mám vybrat mezi chlastáním nebo kombem kratom + thc, tak mě příjde šetrnější ta druhá varianta. Je to dobrý na tanec, obojího stačí trocha a ráno jde člověk domů s víceméně čistou hlavou, protože to stejně vypotí pohybem
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    miluju makovej čaj a muj sweet spot je taky 5 makovic.. bojím se zde psát jak je to super s Kratomem abych někoho nenaváděl :-) makovýho čaje se bojí všichni no, to je dobrej point to srovnání s Kratomem, a zas je to individuální viď, Kratom nezvládáš ale makovice jo a přitom dost lidí ujede na makovicích :-)
    z drog který se dají užívat hedonisticky, pokud pominu menší dávky psychedelik, u mě určitě vedou (i rizikem závislosti, hlavně když si představím, že bych byl jinej typ co se takto nehlídá) Kratom, opiáty a disociativa a myslim si že to je i proto, že jsem přirozeně od mala roztěkanej a tohle mě uklidňuje, zase třeba speedy mi nic neříkaj, nebaví mě to, mý tělo to nechce a přijde mi to o ničem, ale proti gustu žádnej dišputát..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    sportuju nebo dělám kreativní činnost denně a pouze občas si k tomu dám trochu Kratomu. rostliny se užívají na zvýšení atletický performance odjakživa (o to se zajímám a praktikuju).. a mě takové užití rostlin přináší potěšení a zdraví :-) neboj o své tělo a zdraví se zajímám dost, já chtěl spíš jen říct že nerad podobné rostliny dávám "naprázdno", ale snažím se využít jejich potenciál a naplánovat si to před nějakou činností kterou obohatí.. a Kratom je na sport jak dělanej.
    další způsob využití: poslední dva měsíce dělám skoro nonstop, jen občas mam den volna a je to práce kdy se starám o vozíčkáře.. samozřejmě jet takhle nonstop tě vyčerpává fyzicky i mentálně a člověk je pak víc náchylnej k tomu bejt třeba podrážděnej/ nasranej, to je přirozený.. dám trochu Kratomu a jsem schopnej se úplně od těch myšlenek očistit a bejt zas energickej a empatickej.. to mě na Kratomu baví, že nejsem líná apatická svině :-) takhle se Kratom užíval tradičně, na práci.. a zase je to o dávkování, bavím se o malých dávkách, ne to žrát jak kokot a chtít bejt víc a víc zmaštěnej a ždímat svoje tělo, prostě Kratom sice je návykovej a rizikovej, ale dá se užívat udržitelně, protože pokud se člověk aktivně zajímá o svoje zdraví a mysl, tak se prostě hlídá.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jo asi je potřeba o tom mluvit, kolikrát se fakt divím co se dočtu třeba na FB od různých kratomových mesiášů atd. Nedávno tam třeba nějaká mladá holčina popisovala, jak to udělat, aby si užila kratom a zároveň se i trochu prospala. No a pak říkala, že si nakládá dvakrát týdně takovým stylem, že celou noc nespí, leží a rozpouští se ve vlnách tepla a lucidním snovém stavu (tzn. hardcore opiátovej stav). Jsem jí napsal, že tenhle způsob a frekvence užití jsou už dost rizikový, a dlouhodobě pravděpodobně neudržitelný, že jí to dřív nebo později dožene....

podle mě to je o pověsti té látky - myslím, že kdybych spoustě kratomových nadšenců řekl o makovým čaji, tak se leknou, že to už ne, protože to je narozdíl od kratomu tvrdá droga. Přitom ho užívám 20 let bez problémů a nikdy jsem si ho nedal častěji než 2dny po sobě, poslední dva roky vůbec, předtím v průměru tak jednou za měsíc či dva...plus jsem se dostával na stále menší dávky...kdysi dávno jsem si dělal čaj i z 15 - 20, pak jsem zjistil že ideální je 5, protože se tam ten efekt při vyšších stejně moc nenásobí. Respektive tam spíš už pak převáží ty negativní vedlejší efekty
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    BBAN4N: tyhle veci bys mel zvladat bez kratomu.. zavislost neznamena kazdy den, ale muze mit ruzne tvare. jako napr spojovat si drogu s urcitejma banalnima cinnostma. asi bych si tu rizikovost nechal radsi vysvetlit od nekoho jineho ;)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Mno, taky si myslím, že je potřeba o té potenciální návykovosti mluvit, aby případní nováčci měli na startovní čáře dostatek informací, ne jako já. Proto tady od začátku jedu tuhle opatrnou písničku, přestože to tu není populární ;)
    Co se týče toho libida a jeho ztráty, u mě to mělo hlavně v určitém období subjektivně zcela opačný efekt, jak už jsem tu říkal, ale z dlouhodobého hlediska to asi bude pravda, když se to všude tvrdí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam