BBAN4N: nevím, kde se bere potřeba lidí neustále konfrontovat kratom a jeho uživatele v různých rovinách, ale děje se to opakovaně od začátku tohohle klubu. v jiných klubech, o podle mě daleko škodlivějších látkách, se to neděje. nekazil bych si tím vůbec náladu. Já mám třeba kamaráda, který v těchto případech, kdy potřebuje být výkonný, nestíhá se vyspat apod. používá piko, já radši kratom. Nebezpečí závislosti se tu probíralo několikrát, a stejně je tu furt nějaká potřeba tím strašit. Těmhle motivacím nerozumím.
Pokud srovnám několik dní užívání makovýho čaje se stejnou dobou užívání kratomu nebo pika, tak kratom si rozhodně vybírá nejmenší daň ze všech zmíněných. Abstinenční příznaky jsem zažil až po několika měsících denního užívání.
Sklon k závislosti je jen vyplňování nějakých mezer, a rozhodně mi přijde lepší to dělat prostřednictvím kratomu, kde, pokud člověk dodržuje nějaký pravidla plusy převažujou mínusy, a i když ty pravidla nedodržuje, tak mi výsledek nepřijde tak drastický, jako u jiných látek. Zvedám palec lidem, kteří žádný mezery zacpávat nemusí, ale já tam zatím nejsem.