KATIA: jednoduše mi tím naznačuje, že mám na studenty přemrštěné požadavky, když jinde je jejich lemplovství hodnoceno výbornou. Kdybyste jen věděli, jak nízko (hluboko) moje laťka hodnocení studentů už je!
Dotyčný student (jsem si ho nakonec našla, protože mi obdobně přátelskou zprávu poslal i na QQ) neudělal sedm z dvanácti úkolů, ten zbytek měl za 60, tj. minimum, neodevzdal midterm draft, a jeho závěrečný referát (který mi poslal s prázdným emailem a opět bez podpisu) byl za horentních 35/100, takže kdo jiný mi bude posílat takové meily, že :D
KATIA: ona jich vyletěla dobrá třetina (a z té jsou dobrá polovina opisovači a ti, co to zabalili a se závěrečnou zkouškou se neobtěžovali), jsou to prváci v prvním semestru, a ta úroveň klesá každým rokem níž, letos už nedávají ani tu angličtinu, protože je to buržoazní přežitek. Ale zbytek uznal, že to zazdil (moje nároky byly tak minimální, s tak podrobným návodem, že jediná další možnost by byla, že bych to musela napsat za ně), takže mají samozřejmě šanci napsat ten referát znovu, a když bude mít hlavu a patu, tak projdou.
RAGUPKI: Ono je to horší, je to čínská univerzita a já mu tam vnucuju západní standardy (jako třeba, že by měl v akademických textech citovat), čímž se dopouštím hrůz závažnějších, než byly opiové války! V Evropě se ta pozice a situace ČLR dost bagatelizuje, ale ono je to tam teď fakt zlé, propaganda graduje, prváci mají povinnou nalejvárnu, navíc tyhle hrůzy už teď slyší na každém kroku, media jen čínská, co je trvale připravují na útočnou válku, cokoli nečínského je nedostupné/zakázané, od března to ještě graduje, protože za covid můžou zlí zápaďáci, cizinci, co tam zbyli, mají dost problém i s pohybem na veřejnosti. Ale tohle je poprvé, co měl někdo drzost mi napsat takovou hrůzu.