• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOAlt Right a Jordan Peterson na benzacich
    Alt right vstoupilo na svetovou politickou scenu s obrovskou razanci. Obtizne definovatelne hnuti na hranici absurdity, politiky, tvurci tvorby svych vlastnich jazyku a forem humoru se spleta s rasismem, xenofobii a predstavuje destruktivni koktejl noveho typu. Co je fenomen alt right? Jak se vyviji? A co s nim?
    rozbalit záhlaví
    TUHO
    TUHO --- ---
    DANCHEZ: Vsiml, jsem si ze lidi ve vasi grupe trpej nejakyma nutkavyma sebemrsckasckyma predstavama, ze je nekdo oznacuje za nacky, ale tady nikdo Petersona nackem nenazyva, tak klid :)

Jordan Peterson Announces Debate with Slavoj Zizek
    https://www.youtube.com/watch?v=SrvhFA3hPWA&t=2s
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    DANCHEZ: Ale no tak....výkřiky nácek má přece vznášet protistrana, ne vy autentičtí konzervativci...a tak si tam toho nácka dosadíš sám... sráč je, protože tvrdí, že s ním nikdo nechce debatovat a přitom nechce on, ale nepochopil si to napoprvé, pochybuju, že ti to dojde teď :)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    omg Peterson je takový sráč že odmítl debatu s šišlavým komunistou aby propagoval nějakej obskurní marxistickej blog, úplnej nácek tyvole
    TUHO
    TUHO --- ---
    :))

„Pokud chcete přežít tento večer, už mi prosím nikdy neříkejte ‚profesor Žižek‘,“ poradil na podzim na univerzitě v Cambridge Slavoj Žižek moderátorovi debaty, který jej předtím představil jako hegeliánského filosofa, lacanovského psychoanalytika, samozvaného komplikovaného komunistu a politického aktivistu. Když chvíli poté moderátor zmínil kanadského psychologa Jordana Petersona, který byl v Cambridge hostem o měsíc dřív, zamumlal Žižek ironicky: „Ano, znám, náš velký duchovní vůdce.“ A vzápětí dodal: „Jemu klidně říkejte profesor, chápete to úplně správně.“

Profesorský zápas v bahně? Jordan Peterson a Slavoj Žižek se domlouvají na společné debatě – A2larm
    http://a2larm.cz/...y-zapas-v-bahne-jordan-peterson-a-slavoj-zizek-se-domlouvaji-na-spolecne-debate/
    TUHO
    TUHO --- ---
    OLGA73: achjo, jsem se celkem tesil.
    btw je nejaka debata, kdy peterson konfrontuje nejakou tezkou vahu?
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    TUHO: neschyluje,zero books zveřejnili,že ten zbabělý šarlatánský sráč JP to odřekl,aby pak zase mohl vykládat: " já bych to tak rád probral s nějakým levičákem,ale oni se mě bojí"
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: kdy posledne? to mas asi dost spatnej odhad situace, zizek je spolu s chomskym "progresivisticka" superstar, jejiz popularity nikdo dalsi nalevo asi globalne nedosahuje.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Chudak Zizek, uz posledne si neudelal pratele mezi progresivisty, ted jeste tohle.... Nejak se to zeleny uzemi smrstuje ve svym roze :-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: hele prej se schyluje k debate mezi petersonem a zizekem .)

How Slavoj Zizek TRIGGERED Jordan Peterson
    https://www.youtube.com/watch?v=vldeu7RFsaA
    NJAL
    NJAL --- ---
    FLUO: Aaa, zase klasicky argument typu "tady to nevidime, tak to neexistuje!" Jasne, nemaj zaaadnej vliv, proto jsou lidi vyhazovani z akademickeho prostredi za "sexisticke" reci a v Kanade za nerespektovani vymyslenych zajmen hrozilo na ferovku vezeni. :-)
    FLUO
    FLUO --- ---
    NJAL: Kouka na videa podobnych magoru nekdo jiny nez alt right lidickove jako tady James nebo ty? Podle commentu a palecku u jejich videi bych tipoval, ze moc ne. To se pak nevidim, ze mate trochu zkreslenou predstavu o tom, kolik takovych lidi je a jaky maji vliv.
    NJAL
    NJAL --- ---
    "Machnavščina" :-)

Woman "Journalist" Wants Us All Banned From The Internet
    https://www.youtube.com/watch?v=EpNS_915st4
    TUHO
    TUHO --- ---
    According to the statement, the plaintiffs allege a "years-long campaign of abusive and outrageous false statements in which Jones and the other defendants have developed, amplified and perpetuated claims that the Sandy Hook massacre was staged and that the 26 families who lost loved ones that day are paid actors who faked their relative's deaths."

It goes on to say that "Jones' actions subjected the families and survivors of the Sandy Hook shooting to physical confrontations and harassment, death threats and personal attacks on social media."

"From the beginning, we have alleged that Alex Jones and his financial network trafficked in lies and hate in order to profit from the grief of Sandy Hook families. That is what we intend to prove, and today's ruling advances that effort," Chris Mattei, one of the attorneys representing the families, said in the statement. "We look forward to gaining access to Infowars' internal marketing and financial documents to show that Jones has built an empire as nothing more than a conspiracy profiteer, as alleged in our complaint."

https://abcnews.go.com/US/families-sandy-hook-shooting-victims-win-legal-victory/story
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DANCHEZ: jee sem seriozne prispipva 'DJ' co dela/hraje 'dzungle' - boze, to bude sranda! :D
    TUHO
    TUHO --- ---
    Neni uplne o alt-right, presto zajimave...

"Conservatives were more likely to share articles from fake news domains, which in 2016 were largely pro-Trump in orientation, than liberals or moderates. On average, users over 65 shared nearly seven times as many articles from fake news domains as the youngest age group."

Less than you think: Prevalence and predictors of fake news dissemination on Facebook | Science Advances
    http://advances.sciencemag.org/content/5/1/eaau4586
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    TUHO: tyvole ten Lukáš Pokorný, to je kvalitní materiál
    TUHO
    TUHO --- ---
    DANCHEZ: Sundej si slipy a vitej mezi nami :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    jee rudej circlejerk kde se seriozně postujou články z komářího A2larmu.. tady bude sranda
    TUHO
    TUHO --- ---
    Je neskutečně snadné dostat se s jeho pomocí do králičí nory nekonečné kritiky monolitické „levice“, politické korektnosti, feminismu, islámu a „SJWs“ (social justice warriors – bojovníci za sociální spravedlnost). Stačí málo: mrknout na kousek podcastu Joea Rogana (protože dává prostor k rozhovoru skoro každému), na stand-up Billa Burra (protože má několik nekorektních vtípků o ženách) nebo na při mezi Billem Maherem a Benem Affleckem o islámu. Stačí se podívat na tříminutový rozhovor s Emmou Watson o feminismu (první video, které vyskočí po zadání slova do vyhledávače), a lidé jako Jordan Peterson nebo Ben Shapiro ovládnou doporučená videa na vašem YouTube. Doporučovaných videí, ve kterých „ZNIČILI“ nějakou feministku v debatě o nerovné mzdě nebo argumentačně „PONÍŽILI“ transgender ženu, se prakticky nikdy nezbavíte (kanály vytvářející best of z videí různých intelektuálních idolů milují kapitálky a drama, přestože obsah zpravidla přepjatým nadpisům neodpovídá). A pokud se pak „ukliknete“ na antiimigrační litanie Paula Josepha Watsona z Infowars, budete už jen video dvě od fantazírování „rasových realistů“ o rasově bílých státech nebo souvislostech mezi výší IQ a množstvím melaninu.

YouTube nejde o fakta, ale o vaši pozornost – A2larm
    http://a2larm.cz/2019/01/youtube-nejde-o-fakta-ale-o-vasi-pozornost/
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MAKOSHARK: Už bych si musel tu knihu aspoň z podstatný části přečíst, abych o tom moh dál jakžtakž věcně diskutovat. (Kdybych to snad časem udělal, ozvu se.)
    Tak jen na okraj:

- Že ten článek je primárně psán z levicových, ne ideologicky neutrálních posic, mi přijde zjevné, vždyť opakovaně své hledisko za "levicové" označuje. (Pro srovnání: https://finmag.penize.cz/recenze/334068-peterson-radi-nehrb-se-pochlap-se ))
    - Netuším, jestli to, co Peterson v knize dělá, je nějak kromobyčejně "nevkusné" a mám podezření, že hodnocení toho bude dost záviset na "světonázorových preferencích" či ideologii posuzujícího. (Četl jsem nějaké hysterické americké reakce na něj a ty mi celkem nevkusné přišly, jak jsem psal, podstatné je i to, jak idologicky vychýlené je prostředí, do kterého P. vstupuje.)
    - Kniha podává nějaký jeho "učení", je otázka, jakej vztah má k jeho učenosti či odbornosti resp. k jeho odborný kompetenci v nějakejch oblastech psychologie.
    - V knize radí určitý způsob, jak žít, propaguje systém hodnot a zaujímá politický postoje, nějak při tom těží z tý psychologie a svý psychologický praxe a nějak čerpá příklady z jinejch věd a oblastí, nevím, zda jen jako ilustrace své myšlenky, což není nic špatného, nebo zda chce vyvolat dojem, že správnost jeho hodnot je "prokázána" oněmi vědami, v nichž sám není doma.
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    MAKOSHARK: ten odstavec co jsi kopíroval naopak nepoukazuje vůbec na nic, neboť je to jen snůška buzzwords, bez jediného reálného příkladu z te knihy.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    CICHLASOMA: Přeháníš. Krytyka polityczna je levicový magazín, ale ten článek není žádný ideologický boj. Většina výtek je poměrně věcných a ten odstavec, co jsem citoval, jasně poukazuje na nepoctivé ideologické matení, co se vydává za učenost.
    Z toho, co se píše o té knize a co má být odborné zaměření Petersona, naopak plyne, že ta kniha s jeho učením souvisí velmi blízce. Akorát do toho navíc plete páté přes deváté, od psychologie, mytologie, po neurologii a evoluci - věci, o kterých stěží má hlubší porozumění - a dělá z toho nevkusným způsobem nějaký návod pro správný život. Můj dojem je, že je další z řady autorů specializovaných původně na jednu konkrétní oblast, kteří ale zneužívají své postavení a agresivně vystupují jako odborníci na všechno možné - a la Richard Dawkins, Steven Pinker. Ovšem Peterson, jak jsem už psal, obzvlášť nevkusným způsobem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam