• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HAR4NT: Kléo
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HAR4NT: *expedicniho skuneru
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: Saturnin o jistem incidentu, tykajicim se vypuzeni nezvanych suchozemskych krys ze skuneru Lily (nebo Fifi..?), nerad hovori z estetickych duvodu.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    VELCORO: až příští neděli, to budu mejt okna a hajzly s koupelnama :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HAR4NT: oprasknuty ze Saturnina? Heh?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Že furt brečím u filmů a těhotná nejsem. Přitom, když mám trápení a chci si zabrečet, aby se mi ulevilo, tak to nejde.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Přiznávám, že tohle je podle mě jeden z nejvíc top tanců bez legrace, tahle paní s hořící petrolejkou na hlavě z kmene Talyšů... Na to se můžu koukat furt dokola :*
    Khadijeh jan Talyshi music (with the lyrics subtitles)
    https://youtu.be/fZ_CdEshFR0?si=cyejEQjWJ3AiT6_F
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: ja jsem tu pointu pochopil, ale kdovijakej banger to teda imho neni, navic oprasknuty ze Saturnina:/
    Btw Nero mel mam pocit taky podobny sklony, Ludvik Bavorsky rovnez a 99% drag queens na tom budou +- stejne.
    Nihil novum sub sole.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    MLIKARNA: Protoze se odpoledne vraceli vid))
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: ovšem dneska sem si to vynahradil, posekal sem zahradu, umyl auto, vypral dvě pračky, uklidil dva dětský pokoje, zajel na nákup a stočil prvních pět litrů domácího švestkovýho vína! Sem pysnej slamenej vdovec!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    R_U_SIRIOUS: Přiznám se, že BLOWUP mě má v DI, tudíž jsem navíc neviděl, na co konkrétně reaguješ. Tak či tak to bylo napsáno fakt dost blbě. Tahle oprava už mi dává smysl…
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    R_U_SIRIOUS: me pokazdy pobavi, kdyz mi nekdo z ceska zacne vykladat rozumy o vinech. Ne ze by mezitim v cesku nebyli lidi ktery o tom neco vedej, ale tech bude tak pul promile, ze by nekdo mel doma sklep s par tisicema lahvi jsem krome svy rodiny nezazil jeste u nikoho. Ono to zacina uz s tim legracnim oznacenim „archivni“ vino. To presne odpovida prevladajici mentalite „koupim v supermarketu flasku a vecer ji vychlastam, a kdyz je to predlonskej rocnik, je to archivni vino“.

Kazdy vino ma svoji optimalni dobu zrani, nektery ji maji kratsi - treba jenomdva az tri roky, jako lehci bily vina, nektery ji maji delsi. Chardonney Chablis ma treba sest let, chardonney burgund az dvacet let. Sauternes az tricet, atd, etc, pipapo.

Nic archivniho na tom neni, proste se vi kolik jaky vino potrebuje aby bylo co nejlepsi - coz variruje jeste rocnik od rocniku, pochopitelne. I u tech lepsich ktery jsou na kratsi skladovani se delaj korkovy zatky, bohuzel ne u vsech, nicmene v mem priznani samozrejme slo o neco jineho, jako obvykle.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Právě jsem udělal svůj první prepersky nákup, lol..
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LUSINDA: wtf, tak to jsem taky ještě neviděla 😅
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MICHELLEDANIELS: já třeba neznala vína s pivní zátkou. A existujou 🥲

OKR, 2024 suché, Milan Nestarec, 1l - Winehouse.cz
    https://www.winehouse.cz/zbozi/okr--2024-suche--milan-nestarec--1l/
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LUSINDA: my meli jen italská, česká vina tolik neznám.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    STEPNI_VLK: Ok. Já jsem reagoval na Blowupa, který psal o tom, proč se dělají vína s kovovým uzávěrem.

Oprava: Vína s kovovým uzávěrem nejsou dost dobrá pro archivaci.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    R_U_SIRIOUS: Ne, resp. ne nějak výrazně dlouho. Nicméně o tom jsi nepsal. Napsal jsi: U bílých vín není korek potřeba, protože bílá vína nejsou dost dobrá pro archivaci. A na to jsem také reagoval.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SALVATOR: Nenechám cloumat svým majestátem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam