• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MELDA: bohuzel od takovejch frajeru zensky zdrhaj k totalne neschopnejm kriplum. mam ted cerstvou zkusenost ;)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ALESH: Tak trocha priznani jeste nikd ynikoho nezabila a cloveku se celkem ulevi.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Zacina to tu byt jak na MDMA seanci :)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Některá ta traumátka spouští v dospělosti emoční závislosti na někom, kdo tu lásku umí dávat. A to bohužel taky není dobré.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    oh you sweet summer childs :))
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRISSIE: Asi jo, asi sem horsi nez moji rodice, protoze ode mne utikaji partnerky do naruci druhejch chlapu zas a znovu a to driv nez se se mnou rozejdou a odstehujou se. Takze asi sem ultrakreten. Ale na zenskou a na deti sem tedy nikdy ruku nevztahl, doma nechlastal, do hospod sem denne nechodil a ozralej sem se domu nevracel. Vzdy sem plno veci opravil, vyridil a zaridil, varil, uklizel... tak ja ti nevim. Asi mame v genech neco zakodovany :-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Hlavně si ale dámy a volové pamatuje, že rodiče si nevybíráme!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MELDA: Matka je rozumná žena a otce opustila. Asi tak o 15 let později, ale zvládla to. Taky je dneska spokojená a on vypadá jak zombie...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: a nebo abys je opakoval, případně na ně vršil další.
    MELDA
    MELDA --- ---
    FRK_R23: Akorat teda jedna vec je zajimava, ac se moji rodice hadali a stekali na sebe jak psi a obcas to bylo fakt hodne drsny, kdy clovek radeji utekl z bytu za kamosema i za cenu toho, ze kdyz se vrati tak dostane, tak jsou spolu do dneska. A clovek si rika, jak to dokazali.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CRANEOVÁ: My jsme tady zavrhli model rodiny v pětadvacátém století, když naši vědci prokázali, že za všechny problémy a neurózy mohou naši rodiče.
    MELDA
    MELDA --- ---
    FRK_R23: Tak jako rodice mas kolikrat od toho, aby si se poucil z jejich chyb a vse udelal jinak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdybych napsala, proč je moje rodina tak v prdeli, jak je, tak mi to snad ani nikdo neuvěří... jo, generační trauma je svině a s každou další generací je to horší.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Celý svůj dospělý život, i když jsem udělal hodně blbostí a nebyl vždycky hodnej, tak se snažím žít tak abych nebyl jako moji rodiče. A pokaždé když si to uvědomím a v duchu si tuhle větu řeknu tak mi z toho je strašně špatně, protože to je vlastně strašně smutný.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    A pro úplnost máma taky nebyla úplně super, než umřela tak si pamatuju když mě vždy odeslali na 2 msíce do Trogiru, občas za mnou přijeli a máma měla v kufru na ten tejden 8 flašek vodky :(
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Vědět co tím svým přiznáním způsobím, tak jsem si to radši nechal pro sebe:/

Ale navzdory rodičům (matka je teda svatá žena), jsme to celkem zvládli, ne?:)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Otec pil, hodně pil. Škemrala jsem o lásku, která nepřicházela. Neustále jsme se před ním někde schovávali, aby nás neuhodil nebo neseřezal za úplný banality. Úplně ho vidím, jak nade mnou stojí s tím cigárem a dostanu facku za každé špatné napsané písmenko.
    V noci jsem se bála chodit na záchod. Raději jsem se počurala s jistotou, že mě ještě v noci zbije. V posteli. Malou, bezbrannou a ségru taky, protože mě bránila.
    Máma mě nikdy neobjala. Nedokázala mi nikdy dát ani pusu. A ja zase škemrala. O lásku, o něhu a pocit, že mě má někdo rád.
    Je mi do breku.
    NEI
    NEI --- ---
    OMNIHASH:
    Joker laughing scene | Joaquin Phoenix's laugh
    https://youtu.be/D0EBBqbeqIM?si=IeUm11ItLNLeonVn
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ja mam svoje rodice rad, vim ze to se mnou nemeli lehky a jsem jim vdecnej za to, jak me vlastne vychovali a to i presto, ze sem nakonec od nich utekl. Miluju je. Sice bych obcas neco u sebe rad zmenil, ale to uz asi uplne nepujde, protoze dost veci do me tak trochu jakoze namlatili. Moc se u nas v rodine neprokazovala laska, jakoze bysme si rikali, jak se mame radi a milujeme se a do toho se denne hladili nebo objimali, takze toto neumim moc rikat a delat ani ja a to ani kdyz cloveka miluju nade vse. Proste to neumim. Nekdy to jde samo, ale neni to automatika. Obcas me to mrzi. Vedli nas k zodpovednosti a samostatnosti. Nasi se naopak strasne hadali a asi i to sem od nich podedil, protoze obcas mam pocit, ze kdyz mam pravdu, tak si ji musim obhajit za kazdou cenu, misto toho abych se proste sebral a sel do prdele. Dost v sobe skryvam emoce a city, protoze to se u nas v rodine taky nenosilo. Bohuzel to u me pak vyvola emocni vybuch a to taky neni uplne ok. Naucili me, ze nic neni zadarmo a ze si na vse musim vydelat sam. Naucili me si vazit veci, protoze si uvedomuji jakou maji hodnotu. Ale to taky neni vzdy uplne super, protoze se obcas clovek kuli tomu nasira a rozciluje, kdyz mu nekdo druhej znici neco cenneho. Ale nejvic si cenim toho, jak me naucili mit uctu ke starsim a celkove k lidem, nelhat, nekrast a hlavne nepodelavat lidi. A ze dane slovo plati a pokud nekomu neco slibim, tak to dodrzim i kdyby trakare padaly.
    Ja bych vlastne rodice nemenil a sem rad, ze jim ted mohu skromne pomalu vracet to, co investovali oni do me. S tatou uz asi nikem nezajdu, ale casu spolu ted travime vic nez za poslednich 20 let.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    INSEQUI: otec takhle žije už cca 30 let...tomu řikám marná generace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam