• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FAIRIELLAZa co jste vděční? Děkovací auditko
    Chcete někomu adresně nebo neadresně poděkovat? Jste poslední dobou za něco vděční? Toto auditko tu má být (stejně jako už zde existují podobně laděná další) pro navození lepšího pocitu, třeba po ránu, kdy byste rádi spíš četli něco hezkého a milého než hádky, nadávky, jízlivost a popichování (ale trocha sarkasmu se tu snese). Pokud chcete nadávat, využijte pro to k tomu určené kluby. Děkuji. Reakce budou spíše mazány, uvidíme, do jaké míry to bude nutno zpřísňovat. Rozhodně budou mazány flejmy.
    rozbalit záhlaví
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    DIXIE: I vděčnost má chvíle, kdy je jí spousta a kdy je v útlumu. :)
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Díky za čaj!

    // co se děje? vděčnost došla?
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Diky tomu typkovi ve fronte za mnou, co mi zvazil banany, zatimco jsem zbozi vykladal na pas.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Děkuji za dnešní pozvánku do světa včel!
    NYX
    NYX --- ---
    Děkuji špagetovému monstru na nebesích za vynález meruněk. Ach!
    1KA
    1KA --- ---
    Díky za ten pád z kola a modřiny na nohách a zádech, žiju!!!! Zase žiju!!! Bylo to boží.
    ERJU
    ERJU --- ---
    Míval jsem takový rituál, nazval bych to modlitba vděčnosti. Při každodenní pracovní návštěvě úpravny vody, jsem ji tam přednesl vodě. Začínalo to: "Drahá vodičko, promlouvám k tobě s úctou, pokorou a radostí..." a pak tedy následovaly verše toho vlastního sdělení. Jak známo, voda mj. velmi dobře vstřebává a přenáší informace, tak mi kromě vnitřní potřeby taky připadalo fajn, že se "taková voda" s poděkováním za to, že je (atd.) dostane u nás do všech domů, kohoutků a sprch, k nimž se to všecho z vodárny odnášely kilometry potrubí.
    Předloni byla provedena kompletní modernizace vodárny a celý proces je už uzavřen v nerezových rozvodech a filtrech a na trubky se mi teda fakt mluvit nechce. To prostě teď nejde - předtím tam byly (před dezinfekční komorou) otevřené filtrační laguny, v nichž voda jakoby odpočívala a byla s ní možná komunikace. Člově viděl, cítil... Jednou kdysi, po té "modlitbě", jsem mlčel a uslyšel vodu zpívat. Myslím, že za určitých vlastně vcelku jednoduchých podmínek to může uslyšet každý člověk. Je to skutečně nádherný zpěv. Ale nikdy potom už jsem ho neslyšel. I když jsem znovu naslouchal. Tak to bylo, no a v nových nerezových tlakových rozvodech to teď jen hrozně hučí, prostě technologie... Je to rok a půl od rekonstrukce a nedokážu si na ten svůj text pro vodu celý přesně vzpomenout.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Za tu jeho trpělivost, kterou se mnou má.
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Děkuji, že jsem si mohla vyzkoušet VR brýle, vzlétnout do vesmíru z prosluněného lesíčka na Zemi, prohlédnout si zblízka Měsíc a Zemi zdálky a přehlédnout celou Mléčnou dráhu. Jsem dojatá a nadšená.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Diky, ze me v obchodaku vzala pani na expresni pokladne, i kdyz jsem mel plny kosik veci.
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Takže, věci, za něž můžu být vděčná, se vždycky najdou, a dnes je takový den, kdy si je potřebuju připomenout a potěšit se z nich znovu:

    celý den si nechávám otevřené okno a už není zima a nemusím je zavírat a mnohem lépe se mi tak doma dýchá
    děkuju sama sobě, že jsem si koupila nový stereosystém, díky kterému mám ještě větší radost z hudby než dosud
    děkuju kytkám, že se jim začíná dařit, semínkům v květináčích, že nechcípají a že se jim daří a dělají mi tak radost
    děkuju Bohu, že mi svítí na cestu, i když je zrovna fakt nejasné, co se bude dít, co má smysl, čemu mohu věřit, čemu ne
    děkuju bližním, že mě přijímají, jaká jsem a že i já můžu být nablízku jim - to vědomí mi dává pocit klidu a bezpečí
    děkuji za vnější změny a vnitřní transformace, že mi dávají růst a i když to tak někdy nevypadá, tak vždycky vedly ke kvetení a ne zániku, a dokud mám v sobě dost síly, věřím, že to tak bude i někdy příště...,
    a děkuju taky za to, že jsem zažila i období klidu, bezpečí a přijetí v minulosti, ke kterým se mohu v případě vnitřní nejistoty vždycky vracet a chvíli v nich ve vzpomínce pobýt.
    1KA
    1KA --- ---
    Že existují antibiotika.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Za malé radosti! Kocour ho nesnědl, jen okoštoval :)

    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Zase mám nějaký neurčitý pocit celkové vděčnosti. Asi trochu, že jsem v sobotu odnikud sebrala chuť, skutečnou chuť důkladně uklidit celý byt. Trochu, že jsem stihla nakoupit substrát a keramzit a že jsem dnes konečně přesadila velké kytky a zasadila malá semínka. Děkuju, že se mi teď rodiče objevují víc ve snech, když je nemůžu navštívit. Děkuju tátovi, že si se mnou volá a že se snaží být mi konečně tátou, jakého jsem si vždycky přála - a že je v tom čím dál lepší. Děkuju mámě, že s ní můžu sdílet svoje radosti i starosti beze strachu z hodnocení. Děkuju přátelům, že se s nimi díky videohovorům vidím stále ještě dost často na to, abych si nepřipadala úplně izolovaná a že tak jako já mám chuť si povídat s nimi, mají i oni chuť zase povídat si se mnou. Děkuji za mé specifické bytové ticho, které mě konejší a děkuju zase a znova kočičkám za to, jak jsou tak strašně skvělé, hodné a když na mě dneska padla ráno pandemická úzkost z beztvarosti budoucnosti lidstva, nejdřív si ke mně pod deku ráno vlezl vrnící George a pak ho za pár minut vystřídala vrnící Grace, což ani jeden nedělají nějak často. Aha - tak je ten pocit vděčnosti celkem dost určitý. Teď jsem vděčná za to, že je mi z toho najednou moc hezky, když to tak píšu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dík drahému, že mě přesvědčil k tomu, abych se nastěhovala k němu. V současné době je fajn být s ním v domě se zahradou a terasou, než sama v cele zvané garsonka.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jsem vděčná za své introvertství, díky němuž zvládám karanténu celkem hravě.
    A taky za posledních pár západů slunce, které se mi dobře špízujou z 11.patra.
    A za to, že jaro je tu, i když jsme tu Morenu nevynesli zrovna ukázkově, nebo ráno byly mínus čtyři!
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Velkej dik moji zene za nadherny a fajnovy deti.. protoze kdybych mel zit jenom s ni, tak uz mi asi jebne :)
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Za jaro. Kachničky jedoucí si na vodě, ovečky, který ožíraj trávu zase. Každodenní pohled z práce. Jaro je optimistické a slunce léčí duši!
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já jsem vděčná asi okolnostem a vesmíru za neustálou psychickou drezuru, které se mi dostává a díky tomu zraju jak víno.
    Potom asi i za to, že poslední dva roky si žiju tak nějak dost nad poměry
    FRDK
    FRDK --- ---
    Už někdo poděkoval NYXovi? Za ty dva měsíce solidarity?
    Děkuju.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Za rodinu a nejlepší kamarádku, za to, že tu pro mě vždycky jsou, i když jsem ufňukaná a protivná a vždycky se s jejich pomocí dokážu se vším rychlejc poprat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam