• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    TUHO
    TUHO --- ---
    No supr, to se mame na co tesit. Jestli je to pravda, tak teda nerekl bych, ze budu nekdy v ziovte doufat, ze budou zbrojari kupovat media :D

    https://twitter.com/ZaloudekMatej/status/1604435359240261633?s=20
    TUHO
    TUHO --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TUHO: Stonič není popírač, ale normání ulhaný boomerský hovado, kterýho nemá cenu jakkoliv řešit (ostatně jako i zbytek Reflexu)

    NYRLEM: eh cožeco? Jak souvisí bohatství s validitou informací? Jakože bejt fakticky uplně mimo je výsada jenom chudejch? Kde si byl posledních deset let?

    NYRLEM: postarší inžinýr, co si myslí, že má patent na pravdu, a je ochotnej se o něm do krve hádat i v oblastech, o kterejch ví uplnou tužku? To by se přece nikdá stát nemohlo!
    TUHO
    TUHO --- ---
    Fossil fuels improve air quality. Solar and wind energy are bad for the environment. Only 2% of climate scientists believe that humans and fossil fuels cause climate change.

    This is the misinformation that PragerU, a conservative digital media nonprofit, spread to more than 100 million people over the last 7 years on Facebook and YouTube, according to an analysis by Distilled.

    PragerU used Facebook and YouTube ads to get videos with false claims about climate change and clean energy in front of millions of people. Between 2018 and 2022, PragerU spent about $20 million on Facebook ads. The nonprofit spent $4.5 million on Google and YouTube ads in 2021 alone. Many of the videos they promoted contain misinformation that isn’t marked by either platform.

    How A Nonprofit Spread Climate Misinformation to 100 Million People
    https://www.distilled.earth/p/how-a-nonprofit-spread-climate-misinformation
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Frank Capra's Science Film The Unchained Goddess Warns of Climate Change in 1958 | Open Culture
    https://www.openculture.com/2015/04/frank-capras-science-film-the-unchained-goddess-warns-of-climate-change-in-1958.html
    TUHO
    TUHO --- ---
    Kolo-kolo-kolovraatek

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    #42 - Valentina Zharkova: “in next 30 yrs, global warming prob. will be last thing in our mind”
    https://youtu.be/LYOMKLDbeYE
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Kandidat na bludny balvan:
    [BLOODRAT @ Nejlepší hlášky hlody a kecy]

    uhlikova stopa neni ekologie ;)
    KEB
    KEB --- ---
    AYOS: a to je ten pán přes spalovací motory, co se tak fundovaně vyjadřoval, chvilka napětí, k elektromobilitě.

    btw není členem realistické energetiky i atomový wagner?
    TUHO
    TUHO --- ---
    Koho by zajimalo obsahlejsi archiv kravin siricich uhelnymi lobbisty Konec uhli / Nova energie kolem Budinskeho (ex ODS, exPPF, exCEZ, exSeveroceske doly, nyni Euracoal)

    tak zde .]]
    Nová energie - konec uhlí stížnost spolku - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1mX0FI2igY2DAcnaOLjKrBadxBxJqbsNJzB8rPDdZqiY/edit
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    AYOS: no to je mozne .. ale oni se spis nez ke klimatologii vyjadruji k politicky otazkam .. rozklikl jsem si stranku a celkem presne definuji priciny vysokych cen elektriny..

    Donutil ruský diktátor Vladimír Putin Evropskou unii, aby přijala ideologii Green Deal for Europe s jejími následky zavádění obnovitelných nestabilních zdrojů energie, které nemohou procovat bez masivní podpory zdrojů základního výkonu?
    Přinutil Putin EU, aby zavedla systém emisních povolenek?
    Přiměl Kreml země EU, aby zavíraly spolehlivé zdroje energie z uhlí a jádra?
    Způsobilo Rusko vnitřní rozpory ve evropských nařízeních a směrnicích?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    AYOS: tak daleko jsem se nedostal, koukal jsem na to, ze stranku zastituje prof. Macek, ktereho komentar oznacuje jako "odbornika". Co se pise na PL me moc nezajima..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    NYRLEM: Uplne bezne.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    TUHO: a co v tom je za dezinformace? Celkem bych se divil, kdyby profesor ze strojni fakulty CVUT psal nesmysly do novin ..
    TUHO
    TUHO --- ---
    k realisticke energetice


    HERR_FLICK 1:10:26 9.12.20223 odpovědi+8
    KOUDY: Meanwhile
    RNDr Šálek je členem dezinfo fosilo-jaderného prokremelského spolku
    Realistická energetika a ekologie |
    Realistická energetika a ekologie |
    https://realisticka.cz/
    (Založeno sponzorem KSČM Ing Čížkem, a "odborníkem" na elektromobilitu prof. Mackem)
    A přispěvatelem do Parlamentních listů

    Ber to jako citaci v kvalitě Nerudová™, takže kvůli odkazů na PL neumře zbylá populace pand, ale jen 6 koťátek
    Oni vydělají, vy zmrznete. Český vědec a boj za klima: Dopadne na všechny | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    Oni vydělají, vy zmrznete. Český vědec a boj za klima: Dopadne na všechny | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Oni-vydelaji-vy-zmrznete-Cesky-vedec-a-boj-za-klima-Dopadne-na-vsechny-677492
    KEB
    KEB --- ---
    Co nám vláda tají? Další destruktivní zelená legislativa potichu přichází | Týdeník pro ekonomiku, politiku a byznys
    https://www.tydenikhrot.cz/clanek/co-nam-vlada-taji-dalsi-destruktivni-zelena-legislativa-potichu-prichazi?#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

    Na Párala z hrotu jsem úplně zapomněl
    TUHO
    TUHO --- ---
    Shrnutí právních sporů a možností donucení fosilního průmyslu k odpovědnosti za dezinformační kampaně o kliamtických změnách.

    Over two dozen U.S. states and municipalities have filed lawsuits against fossil fuel companies, seeking abatement orders and compensation for climate damages based on theories such as public nuisance, negligence, and failure to warn, and alleging these companies knew about the dangers of their products, intentionally concealed those dangers, created doubt about climate science, and undermined public support for climate action. This Article examines how tort plaintiffs can establish a causal nexus between public deception and
    damages, drawing from past litigation, particularly claims filed against manufacturers for misleading the public about the risks of tobacco, lead paint, and opioids. A key finding is that courts may infer public reliance on false and misleading statements using multiple lines of evidence, including information about the scope and magnitude of the deceptive communications, defendants’ internal assessments of the efficacy of their disinformation campaigns, acknowledgements of intended reliance made by defendants, expert testimony on
    the effects of disinformation, public polling data, and more. The Article concludes with a discussion of these potential strategies and evidentiary sources.


    https://www.eli.org/sites/default/files/files-pdf/52.10995.pdf
    TUHO
    TUHO --- ---
    NYRLEM: Tak vsichni vime, ze CO2 je uzitecny. Problem je, ze Peterson mele kraviny o klimatickym modelovani, klimaticky vede, ze ten problem bagatelizuje na zaklade vytrhnutejch veci z kontextu.
    On ma model strejce, kterej prijde k topicimu v rybniku a zacne mu vykladat, ze voda je dobra, protoze s ni muzes zalejvat a plavou v ni ryby :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam