CAIDEL: To prohlášení je formulováno tak, jako že očkovaní jsou za vodou a epidemie se jich netýká, jelikož se týká jen neočkovaných. Což je jaksi lež, i kdyby očkovaní skutečně měli tu, jak zdůvodňoval Václav Hořejší, 10x menší šanci na těžký průběh. Jak je to s těmi šancemi bych si klidně propočítal sám, kdybych avšak měl k dispozici důvěryhodný zdroj informací.
Kde vedle byly ty zdroje, myslíš VV? Tam jsou desetitisíce příspěvků. Vskutku jsem se tam neohřál, protože tam je velmi mnoho lidí, kteří si příspěvky mého typu ani nepřečtou a rovnou mi napíšou něco urážlivého; neměl jsem na to žaludek.
To s tou cestou z epidemie neříká vědění. S věděním jsi nemluvil, máš to z médií, a to z médií, která při nejlepší vůli nejsou nestranná. Z médií, která na jaře a v létě dělala dvěma dávkami tečku za covidem, aby nyní začala opatrně mluvit o nutnosti čtvrté dávky. Z médií, která dělají dojem, že přirozená imunita získaná bez očkování neexistuje. Z médií, která za odborníky označují výhradně ty, kteří podporují očkování jako jedinou možnost, zatímco těm, kteří jsou ochotni vidět i jiné cesty, dávají nálepky a zesměšňují je. Z médií, která zrůdu typu Flegra, který loni přiznal Drtinové v DVTV, že záměrně lže, aby se lidi víc báli, nejenže z tohoto důvodu nepřestanou brát v potaz, ale nadále ho označují za odborníka. Z médií, která jsou pro mě z uvedených důvodů stejně nedůvěryhodná jako třeba to MZd.
To samozřejmě neznamená, že ta média nemají pravdu. Chceš jim věřit, věř jim, jen vysvětluju, proč jim já věřit nemůžu.
(Pokud nestačí příklady, které už jsem uvedl, tak před chvílí jsem viděl jeden pěknej novej. Lidovky píšou něco o tom, že třetí dávka očkování poskytne seniorům dostatečně vysokou hladinu protilátek. O článek vedle pak píšou, že uzdraveným lidem nelze protilátky uznávat, protože nikdo neví, jak vysoká hladina je dostatečná.)
A k tomu zbytku. Ok, za zbytečné smrti a zničené zdraví můžu já, protože jsem prodeath a prodisease, ale za lockdowny, krachy a zničené životy můžeš Ty, protože jsi againstlife a prolockdown. Protože, v tom se někdy chybuje, lockdowny nenařídil covid, lockdowny nařídila vláda a ta je mohla nenařídit, to vím jistě. Jestli se dalo zabránit těm smrtem, které byly dle Tebe zbytečné (a jistě všichni ti lidé by zde s námi dnes ještě byli), to tak jistě nevím. Ani to, jestli bez lockdownů by jich bylo víc. A Ty taky ne, bez ohledu na to, kolikrát to řekneš. Každopádně to není tak, že já chci, aby bylo všechno špatně, a Ty chceš, aby dobře, každej chceme, aby dobře bylo to, co považujeme za důležitější.
No a když říkáš, že doufáš, že se všichni oočkují, máš nějaký odhad, kolikrát by to tak mohlo stačit?
Na smířlivější notu, u Tebe jsem nikdy ani na chvíli nepochyboval, že Tě nemotivuje žádný zlý úmysl, nemyslím si ani, že jsi hloupej nebo ovce, vlastně nepovažuju za vyloučené, že máš pravdu a já se mýlím. Prostě z Tvého pohledu ta situace vypadá jinak než z mého. Doufám, že Ty vůči mě to máš aspoň trochu podobně. A že tuto debatu vedeme proto, že takto se naše pohledy mají šanci přiblížit.