EKG: Tak snad vím, kdo jsi, a Ty víš, kdo jsem já. Tím magorem jsem dnes zašermoval počtvrté v životě, a pouze ježto jsem chtěl naznačit, že trojčlenku zvládám. Jestli z nás dvou jsem to já, kdo se povyšuje na toho druhého, tak už možná ani dál nečti, manuále :-)
Píšeš:
- oni se všichni nenaočkovali
- a přišla delta
Moje možnost 1)
- se všichni naočkovali
- a přišla delta
Moje možnost 2)
- se nikdo nenaočkoval
- a přišla delta
Jak se liší výsledek kterékoli z Mých možností od výsledku toho, cos popsal Ty?
Když svůj pohled zestručním, tak Ty děláš proti covidu to nejlepší tím, že na něj usilovně věříš a proti němu bojuješ, já zase tím, že na něj skoro vůbec nevěřím (kdybychom "normální chřipku" neznali od dětství, udělala by IMO při prvním příchodu daleko horší paseku), ze všech sil boj proti němu ignoruju, akorát jednou za čas mi bouchnou saze a stane se něco jako dneska zde.
Nepovažuju se za lepšího než někdo jinej. Je pravda, že kdyby všichni přijali moji pozici, tak by covidová epidemie skončila dnes večer, zatímco s vaší vírou je konec v nedohlednu. Ale nemám problém pochopit, že věříte tomu, že virus je svině, že vás osobně nebo vaše blízké ohrožuje a že bojovat se proti němu tudíž musí, a že proto dnes večer nic neskončí. Že třeba někdo váhá mezi těmi možnosti a kvůli předběžné opatrnosti raději zvolí bezpečnější verzi, tj. tu, kde je třeba bojovat. Kéž je blízko doba, kdy mi okolí tento pohled přestane denně vnucovat.
V Česku je letos situace asi taková, jako by se loňská vydělila třeba 5. Je zde dost adeptů, kteří to interpretují, jako že průběh je stejný jako loni, jen to přišlo o měsíc později, což považuju u sezónní nemoci za zcela absurdní, ale publikum ta teorie asi má.
Jak je to s vlnou momentálně v Británii?