• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    GRANTORINO: Data za jeden tejden nevypovídají skoro o ničem. Asi jako bych řekl, že 1.6.-7.6. skoro pořád pršelo, zatímco 31.8.-6.9. nespadla ani kapka. Poznej z těch údajů, jestli pršelo víc v létě nebo na podzim. Klidně si ty tejdny někam posuň, pokud by se Ti zdály málo uvnitř svých ročních období.

    Jestli máš link, odkud se dají číst ta Portugalská data, prosím, napiš ho. A ta česká vlastně taky, pokud to není mzcr.cz; tenhle link znám a psát ho nemusíš.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ASHLEY: obávám se, že tvoje teorie třeba ohledně "staré imunity" nejsou platné vždy. Např. na španělskou chřipku umírali spíš mladí a zdraví jedinci se silnou imunitou a není to nezvyklé ani u covidu, byť asi ne tak časté.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ASHLEY: ale, když by se vir ignoroval, lidi se neočkovali, tak v těch nemocnicích nebudou jednotky tisíc lidí, ale desítky tisíc lidí... tak se tam prostě nevejdou a před nemocnicema se bude kšeftovat s bombama kyslíku (viz Indie).

    Jinak ty jsi ukázkový "pro-lockdown" případ, btw. covid jsi už měl?
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    FINSON: Na čem jestli je něco špatně, že ti důchodci svých 10+ neprožijou? Nevím.

    Jsem tu nový, takže co tu bylo před rokem neznám, ale za vodítko, co hledat, děkuju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ASHLEY: Děti jsou imunitně zdatné díky tomu, že dostávají protilátky proti součástem vnějšího světa už přes placentu. To třeba telata ne, kravská placenta je příliš neprostupná, takže tele po narození je zcela závislé na napití protilátkami nadupaného kolostra. Když to z nějakého důvodu nejde, matka nemá mléko nebo uhyne, zbývají mu po kontaktu s novými neznámými patogeny vnějšího světa tak dvě hodiny života.
    SADY
    SADY --- ---
    EKG: bezpochyby, minimalne na popirace a ten zbytek
    EKG
    EKG --- ---
    No a tady je videt, ze je zcela pomylene hovorit o rozdelovani spolecnosti. Spolecnost uz je davno rozdelena.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    KUTAS: V nemocnicích by se nezměnilo nic. Těm lidem, o kterých píšeš, by to nijak nepomohlo.

    Pomohlo by to těm, kteří v nemocnici nejsou, je jich tedy třeba 500x víc, a kteří mají na internetu, v televizi, v rádiu, v novinách, v MHD, u spolupracovníků, u příbuzných, prostě všude už téměř dva roky denně covid, i když můžou dýchat a vůbec by se nebáli, kdyby to nebylo furt všude, tak o těch jsem mluvil. Například všichni účastníci této dnešní debaty nejspíš spadají do této kategorie.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    MINERWA: existujou. maji vax pass a nemusi chodit na testy. to nevymyslis.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ASHLEY: prosimte v Portugalsku meli za tyden 775 lidi nakažených, 25 hospitalizací/ srovnej u nás 53000 za ten týden a asi 500 hospitalizací. Na tohle nemusím mít MFF, abych viděla ten rozdíl. A teď v čem se lisime, v počtu obyvatel NE, deset milionů, v proočkovanosti ANO.. My tou dobou 56%, oni nad 83%.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    TAPINA: Máš pravdu, celkem spolehlivě to umí jenom u dětí.

    Beru to v úvahu, ale zrovna v příspěvku, na který odkazuješ, to vůbec nebylo podstatné.

    V Americe tehdy nebyli žádní Indiáni, kteří by v pozdním věku byli stále naživu díky indiánskému systému prodlužování života, protože tam nebyla žádná cedule Sklad mrtvejch negrů.

    Indiáni taky nebyli první, komu se přihodila podobná nehoda, třeba do Evropy r. 1347 přišel mor, při kterém Evropani taky padali jako mouchy, i když tam taky nebyla žádná cedule.

    Tam i tam padali proto, že to nebyly děti, umřeli na to, že jejich imunita byla příliš stará, než aby se nemoci dokázala přizpůsobit. Ano, je to smutné.
    SADY
    SADY --- ---
    ASHLEY: tak ty jsi dobrej...

    "Nepovažuju se za lepšího než někdo jinej. Je pravda, že kdyby všichni přijali moji pozici, tak by covidová epidemie skončila dnes večer, zatímco s vaší vírou je konec v nedohlednu."

    muzes mi rict jak by to probehlo podle tebe, vsichni by z tech ventilatoru asi vstali a sli domu, lekari by si prestali vymyslet ze jim tam nekdo umira a bylo by po problemu co?!?

    tvuj problem je predevsim ignorance faktu, takze diskuze s tebou nema cenu, snad te uchrani ta imunita od toho neexistujiciho viru, od zjevne ignorance se ji to nepovedlo :))))
    EKG
    EKG --- ---
    ASHLEY: Jo vlastne pockej, ted to tam ctu, ty na virus "neveris". Tak si tu prdel polib sam.
    EKG
    EKG --- ---
    ASHLEY: A proto jsi tu za debila. Viru je uplne jedno, jestli na nej veris, zrovna tak jako pozaru nebo povodni.

    Moznost 1 - mene nakazenych, z nich mene nemocnych, z nich mene vazne nemocnych, z nich mene mrtvych.
    Moznost 2 - vice nakazenych, vice z nich nemocnych, vice vazne nemocnych, vice mrtvych.

    Protoze svet je porad stejne malej a propojenej,

    Proc se pozastavujes nad takovou samozrejmosti?


    A jestli nekdo, tak se celkem otevrene povysuju ja nad tebe.
    Spise tedy kracim pevnym krokem, zatimco ty se zarputile plazis stokou.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    EKG: Vůbec nemám nic proti tomu, když zdravotnictví někoho zachrání a já na to jen povinně přispěju prachama. Ale když mám přispívat i tím, že třeba nebudu smět vycházet z domu, nebo si budu muset nechat provést "dobrovolný" zákrok, tak to už mi docela vadí. A velmi hodně mi vadí, jak furt musím bojovat proti věcem, kterých se já nebojím, ale někdo jinej ano. Vlezu do lesa, klíště mě chce zabít, vylezu z lesa, Slunko mě chce zabít.

    Jako do piči, měj si vztah ke své imunitě takový, že jí častý kontakt s lékaři prospívá, mně to nevadí.

    Můj vztah k mé imunitě je takový, že když mi nic není, tak ať se mi do toho nikdo nehrabe. Ona tomu rozumí, chápe, že jí důvěřuju, a podle toho náš vztah vypadá. Je to kurva tak těžký mě nechat bejt? Asi jo, přece vydechuju a tím jsem potenciálně celému lidstvu nebezpečnej. Polibte mi prdel, leda násilím!
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    já jsem si třeba myslela, že když se v nějakým podniku objeví kovid, tak celej podnik jde do karantény, nebo alespoň ti, co s nim mají kancl....vůbec
    superspreaders už neexistujou?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ASHLEY: jak by prosím ta covidová epidemie skončila v těch nemocnicích? Jak přesně to "skončení" můžeš vysvětlit někomu kdo fakt nemůže dýchat? Jak to vysvětlit někomu kdo čeká na operaci a teď musí čekat dál, protože covid?
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    EKG: Tak snad vím, kdo jsi, a Ty víš, kdo jsem já. Tím magorem jsem dnes zašermoval počtvrté v životě, a pouze ježto jsem chtěl naznačit, že trojčlenku zvládám. Jestli z nás dvou jsem to já, kdo se povyšuje na toho druhého, tak už možná ani dál nečti, manuále :-)

    Píšeš:
    - oni se všichni nenaočkovali
    - a přišla delta

    Moje možnost 1)
    - se všichni naočkovali
    - a přišla delta

    Moje možnost 2)
    - se nikdo nenaočkoval
    - a přišla delta

    Jak se liší výsledek kterékoli z Mých možností od výsledku toho, cos popsal Ty?

    Když svůj pohled zestručním, tak Ty děláš proti covidu to nejlepší tím, že na něj usilovně věříš a proti němu bojuješ, já zase tím, že na něj skoro vůbec nevěřím (kdybychom "normální chřipku" neznali od dětství, udělala by IMO při prvním příchodu daleko horší paseku), ze všech sil boj proti němu ignoruju, akorát jednou za čas mi bouchnou saze a stane se něco jako dneska zde.

    Nepovažuju se za lepšího než někdo jinej. Je pravda, že kdyby všichni přijali moji pozici, tak by covidová epidemie skončila dnes večer, zatímco s vaší vírou je konec v nedohlednu. Ale nemám problém pochopit, že věříte tomu, že virus je svině, že vás osobně nebo vaše blízké ohrožuje a že bojovat se proti němu tudíž musí, a že proto dnes večer nic neskončí. Že třeba někdo váhá mezi těmi možnosti a kvůli předběžné opatrnosti raději zvolí bezpečnější verzi, tj. tu, kde je třeba bojovat. Kéž je blízko doba, kdy mi okolí tento pohled přestane denně vnucovat.

    V Česku je letos situace asi taková, jako by se loňská vydělila třeba 5. Je zde dost adeptů, kteří to interpretují, jako že průběh je stejný jako loni, jen to přišlo o měsíc později, což považuju u sezónní nemoci za zcela absurdní, ale publikum ta teorie asi má.

    Jak je to s vlnou momentálně v Británii?
    FINSON
    FINSON --- ---
    ASHLEY: Já se na to dívám jako na špatnou věc především proto, že nevíme dost jistě, jestli dotyčný by tak jako tak umřel za rok. Plno těch důchodců zabitých covidem před sebou podle lékařů mělo 10+ let, ne jeden. Ano, i díky našemu zdravotnímu systému. Je na tom něco špatně?

    Jinak diskuse, jestli mladý člověk zemřel na covid nebo s covidem (s pozitivním testem), tady byla už před rokem a je pro drtivou většinu lidí navštěvujících tohle a virové auditko vyřešená a uzavřená; jestli do toho se svými všetečnými otázkami chceš vstupovat teď, tak se holt budeš muset smířit s těžší počáteční pozicí.
    V historii virového auditka se dají najít i vodítka na tu věkovou strukturu zemřelých, bohužel, jsa v Čechách, nedostaneš od ČSÚ data očištěná na stříbrném podnose, ale kolega E2E4 tam někde dával link např. na to, jak se po loňských covid vlnách propadly výplaty důchodů. Takových "nepřímých důkazů" k lecčemu ohledně pandemie je víc, ale je holt potřeba se tím proharbávat a číst, no, asi jako v jednom nebo dvou příspěvcích nevysvětlíš ty mně statistické testování hypotéz nebo vektorové prostory.

    Ten názor na výrobce vakcín a zdůrazňování nebezpečí pro mladé za paranoidní považuji, ano.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    kolik je očkovaných na ventilátoru?
    [MARTYKRIST @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam