The Dream Machine / 13.5 hodiny / Steam Deck / #dohranoZvláštní shodou náhod je první hrou, kterou jsem dohrál na čerstvě dorazivším Steam Decku, právě tahle epizodická point & click adventura. Nepočetný indie tým na ní pracoval sedm (!) let, během nichž postupně uvolňoval stejný počet epizod. Ty do sebe nakonec zapadnou jako obří puzzle a během psychedelicko-metafyzického finále vás donutí přemýšlet o spoustě věcí (třeba o životě, vesmíru a tak vůbec). Hra je kompletně ručně vytvořená - loutky, miniaturní modely, papírové kulisy atd., přičemž veškerý vizuál je naprosto famózní! Popsal bych ho asi jako
Velíšek & Klimt meets Burton & Selick, což stoprocentně sedí k příběhu, který se odehrává částečně v prostředí starého domu a hlavně ve snech jeho nájemníků (i vašich vlastních). Nezapometulný zážitek - za těch pár korun, kolik hra aktuálně na Steamu stojí, určitě doporučuju.
Jo a prosimvás - celé to je ve Flashi! Zjistil jsem to hned na začátku a pak jsem celou dobu nedokázal přestat myslet na to, že v roce 2022 hraju na Steam Decku flashovku :-D Jízda na mrtvém koni nikdy nebyla lepší...