Yakuza 0 / XSS / 42 hodin / #dohranoNěkdy loni jsem si ve zdejším
Yakuza klubiku nechal doporučit, čím bych měl - jako touhle sérií naprosto nepolíbený, ale zároveň hodně zvědavý - začít. Pak byl chvíli klid a když na to přišla řada, ventiloval jsem se přímo tam, takže sem ty důležité okamžiky prostě překopíruju. TL;DR: takhle zpětně byla Yakuza 0 určitě správná volba. Dostal jsem sice něco úplně jiného, než jsem čekal, ale jsem spokojený a rozhodně i v mnoha směrech obohacený :-) Pár dalších hodin v tom ještě určitě rád strávím.
20.10.20222
V lednu jsem koupil Zero na PS5 a koukám, že jsem na to ještě ani nesáhnul... Dneska ale nějak byla nálada a navíc se Yakuza objevila i v GamePassu, takže jsem to nakonec rozehrál na "ložnicovém" XSS. Mám za sebou dvě a půl hodiny a čeká mě Kuze, tak jsem si ho radši nechal na zítra :-) První dojem: je to děsně ukecaný a z kombinace japonštiny a anglických titulků mě bolí hlava, takže to budu muset kouskovat vždycky tak po těch max třech hodinách. Jinak asi dobrý, no :-)
23.10.20222
Progress po šesti hodinách gameplaye: pořád je to ukecaný, dost arkádový (což mi vůbec nevadí) a tak nějak jako... pomalý? Asi jsem čekal něco jako tokijský GTA, ale místama mi to připomíná spíš nějakou konverzační adventuru :-) V podstatě si při hraní docela dost odpočinu, což je rozhodně zvláštní. Tak uvidíme, kam se to vyvine!
25.10.20221
Dnes jen telegraficky. Kapitola 4, Majima je fakt řízek! :D Doufám, že se z něj nějakým twistem nevyklube svině, protože je mi fakt sympatický.
28.10.20223
23 hodin, kapitola 10, trošku se to rozjelo :-) Reality nebaví, kabaret baví, cat fight baví moc :-D Většina vedlejších úkolů je taky zábavná, i když trochu repetitivní. Začínám být zvědavý, kdy a jak se ty dva hlavní příběhy konečně protnou.
29.10.20221
Přiznám se, že nejsem úplně schopný rozeznat, ve kterém okamžiku se ta dějová linie posune tak daleko, že mě bude čekat hodina cutscén přerušovaných hromadami nepřátel ke zmlácení, samozřejmě bez možnosti si to někde uložit :-) A tak prostě jsem tam, kde jsem. Ale ty vedlejší úkoly se prý dají dojet i po finále, co jsem si tak zjistil, takže mi asi nic neuteče.
30.10.2022
Moc jsem se teda o prodlouženém víkendu nevyspal a to tříhodinové finále bylo fakt už skoro nad rámec mé výdrže příležitostného hráče... Ale prostě jsem se musel dozvěděl, jak dopadnou všichni ti, kterým jsem přál aby dopadli špatně :-) Takže main story hotovo právě teď. Completion 18.98 % sice vypadá hrozně, ale na stovku stejně necílím a co se týče vedlejšáků, tak těch mám asi polovinu. Dám si teď chvíli voraz a pak je zkusím doobjevit. Protože tolik morálního ponaučení, kolik jsem si z nich zatím odnesl, to se jen tak nevidí! :-)
(Ale teda jestli si dám i nějaké další díly, to v tuhle chvíli nedokážu s určitostí říct...)