Far Cry 6 / PC / 69hodin #dohranomhm mam to zanesene zde :D
ERRTU. pres vanoce jsem nejak zcela nahodne narazil na fc6 ve sleve, to me navnadilo... a za hodinu uz jsem to rozehral znova :) nakonec me to docela chytlo.
ulitlosti, nebo snad rozvernosti se to spis podoba fc:new dawn nez fc5. vrchni padouch el dictatore je opet opravdu skvostny zkurvysyn, po celem misty az hippisacky revolucnim juchani je posledni cast hry a velke finale tak trochu jako rana cihlou. vetsina postav je solidne napsana, treba takovy el-tigre me stval snad i jen tim ze dychal. pribeh sam o svrzeni diktatora nymandem z lidu neni tak silny jako kdyz za zady josepha seeda vykvetaji atomove hribky ale neurazi.
coby prostredi mi asi vic sedl ten rednecky venkov usa z fc5 nez kuba ale hra je hezky zabydlena, vsude nekdo chodi, neco se deje, plaze jsou slunne, po barech se pochlastava atd. jako vzdy, neustale narazite na nejake bedny, sberatelske predmety, nahodna setkani, obsaditelne pozice nepritele ktere vam nasledne slouzi jako spawn/drop pointy, je to proste klasicka openworld ubisoftarna kterou zbytecno popisovat.
co me zklamalo bylo samotne hlavni mesto esperanza... to i dying light vas v harranu pustilo do vice interieru. resp vubec nejakych. po manevrovani v otevrenem prostoru vas hra v posledni casti svaze zbytecne do koridoru ulic a namesti. navic predelenych zdmi ktere rozdeluji mesto na zony ale na mape nejsou videt! proc?? spousta zbytecneho backtrackingu nebo fast travelovani do nejblizsiho obsazeneho bodu a cestovani zpatky. hledani soch a jejich posprejovavani je jedinej quest ktery jsem nedodelal protoze mi to za to proste nestoji.
ale sumasumarum nelituju toho casu, i kdyz to zni jako ze jenom nadavam tak nakonec jsem si fc6 i docela uzil. strileni je fajn, plizeni je fajn, odemykani a vylepsovani zbrani je fajn, i to neustale odemykani prostredi a objevovani je proste fajn, no :)
ubi si tady (temer! fc5 me proste bavilo vic.) podrzelo svuj zlaty standart coz se z meho pohledu napr bethesde se starfieldem absolutne nepovedlo.
viva libertad! viva la moral! viva la revolucion!