Metal Slug (1996) @ Metal Slug Anthology (2007/2016) / PS5 / 1 hodina / #dohranoSérie
Metal Slug je moje oblíbená. Vlastním sice skoro všechny původní verze na Neo Geo MVS cartridgích, ale moc je nehraju, protože složit dohromady můj provizorní arkádový setup je trochu komplikovanější.
Anthology mám dohranou už na PSP, kde se vyjímá naprosto parádně. Ale když jsem zjistil, že verze na PS4 je aktuálně
ve slevě za 120 korun a na Infinite Backlog je na Metal Slug
challenge, neváhal jsem ani sekundu, zakoupil a rozehrál znovu.
Čistě technicky jde o PS2 verzi z roku 2007, která se o deset let později dočkala PSN vydání pro PS3/PS4 a byla obohacená o trofeje (takových her je
docela dost). Pořídil jsem PS4 verzi, abych ji mohl hrát na PS5 a taky příležitostně přes Portal. Vot těchnika...! Hraje se to samozřejmě pořád stejně parádně, tyhle série je prostě klenot. Doporučuju povolit free play, což umožní "házet mince" bez omezení, jinak je počet pokračování omezený podle zvolené obtížnosti (viz
MS Wiki). Přesně takhle jsem to hrával kdysi v maringotkách - dokud nedošly prachy :-)
Koukám, že jedničku jsem nastavoval skoro třicetkrát, což by mému hernímu stylu naprosto odpovídalo. Tyhle hry mi totiž nikdy moc nešly a navíc Metal Slug je opravdu těžká série, ale hrozně se mi líbí grafický styl i hudba a prostě se tím prokoušu, i kdybych měl chcípat každých deset sekund... Což určitě budu. Pokud si správně vybavuju, tak další díly jsou ještě těžší. No ale za ty prachy naprosto jasná volba a doporučuju! Sleva končí za čtrnáct dnů.