• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    JUNGLER: Stále věřím že na PC přijde ;) já teď prakticky dojel znovu Elden Ring... jsem u posledního bosse a čekám na DLC..
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NARKOTIX: já skončil u takovýho toho hnusnýho pavoučího bosse. Načež jsem poslal PS4 do světa. No a teď bych si to taky rád dal znova. Vypadá to ale, že zrovna Bloodborne na PC asi nepřijde :/. Což teda řikali i o Last of Us a God war a HZD atd. atd. atd. :D takže stále doufám. V mezičase teď jedu Dark souls 3 :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NARKOTIX: no pekna prace
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    NAGASAWA: Zabil jsem Gehrmana, ale postupně přes save všechny na Trofej... ;) kazdopadně hned po konci jsem dokoupil DLC a stejně nemam dost... :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NARKOTIX: Parada. Jakej jsi mel konec?
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Bloodborne/77hod/PS5/ #dohrano

    Jedna z mála věci, kvuli kterým jsem pořizoval PSko.. ale tak nejak jsem stále čekal na remaster.. nakonec jsem do toho skočil a byl to teda zážitek, to vám povím..
    a na remaster čekam dál, jelikož, do tohodle světa se opět rád vrátím...

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Journey/2hod/Steam/ #dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Scars Above/9hod/Steam/ #dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Happy Game/2hod/SteamDeck/ #dohrano

    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    DEEFHA: Mně tyhle koridorový cinematický příběhovky, co se dají dohrát v rozumném čase, docela chybí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Enslaved: Odyssey to the West (2010) / X360 / 11,5 hodiny / #dohrano

    Hidden gem jak prase (sic!), jízda od první do poslední minuty (celou první kapitolu jsem si prakticky ani na chvíli nevydechnul, zcela cinematický epilog mě naopak přilepil k obrazovce) a pro mě osobně veliké překvapení. Když jsem si totiž jako první letošní dohranou hru odškrtnul Heavenly Sword, tak jsem z toho moc nadšený nebyl, exkluzivita ne-exkluzivita. Ale když jsem se díval, co dalšího Ninja Theory udělali, tak mě zaujal jejich hned následující titul - Enslaved. Na něm začali dělat místo pokračování Heavenly Sword, když hra (za mě tedy po právu) propadla. V popisu jsem zahlédl action-adventure, platforming, puzzles a Nitin Sawhney (hudba byla po rudovlasé hrdince asi to jediné, co mě na Heavenly Sword bavilo), zakoupil jsem tedy v bazaru placku a oprášil Xbox 360. Ne, kecám - u mě se na konzole nepráší! :-D

    Dostal jsem sice něco jiného, než jsem vlastně asi čekal... Ale strašně mě to bavilo! Obvykle nemám rád hry, ve kterých se musíte o někoho starat, ale tady mi to díky parádně fungující chemii mezi oběma hlavními postavami vůbec nevadilo. A jsem rád, že v Ninja Theory mají pro rudovlasé hrdinky zjevně slabost :-) Vyloženě arkádovitý gameplay v koridorovém stylu plný naskriptovaných cutscén je mi celkem vlastní, ačkoli na GoW to samozřejmě nemá (to bylo totiž něco, co jsem původně čekal, že budu hrát). Postapo svět mi místy přišel jako vystřižený z Rage, ačkoli teď koukám, že Rage je o něco mladší - takže kdo tady opisoval? :-) No a ta hudba, ta hudba! Sawhney prostě umí. Plus samozřejmě Andy Serkis a jeho jedinečný motion capture opičák, který je plně ve vaší moci.

    Tohle se prostě celé strašně povedlo a bylo mi líto, když příběh skončil. Chtěl jsem víc, chtěl jsem se do toho světa vrátit a prožít v něm ještě něco. Prequel, sequel, to je fuk - no ale Enslaved taky úplně nezabodoval, takže pokrčování se zase nekonalo :-/ Za mě fakt škoda, takhle výrazně na mě už dlouho žádná hra nezapůsobila. A je úplně jedno, že třetí Unreal Engine se při tom místy hodně zapotil, až se z X360 skoro kouřilo :-) Konzole téhle generace jsou ale nesmrtelné a btw. mě potěšilo, že podobně jako PS3 se i X360 pořád dokáže přihlásit k accountu a sbírá trofeje. Dokonce mi ke hře nabídl k přikoupení DLC Pigsy's Perfect 10, prý asi tak pětihodinové. Do něj ale nepůjdu, protože má jít víc o stealth a ostřelování - a to jsou přesně věci, které nemusím a které mi nejdou.

    Hledal jsem si ale nějaké podobné hry a v souvislosti s Enslaved se hodně zmiňuje Uncharted. Nebudete mi to asi věřit, ale já jsem žádnou hru z téhle série ještě nehrál... A tak to možná zkusím.



    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Pilgrims/2.5 hodiny/#dohrano

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Horizon Zero Dawn / 56 hodin / #dohrano

    Sony mi dlouhodobě dokazuje, že jejich (ex)exkluzivity stojí fakt za to. Škoda, že na 100% je třeba odehrát ng+ na ultra hard. K tomu mě nikdo nedokope :)

    TAP
    TAP --- ---
    Final Fantasy 7 Rebirth / PS5 / 97 hodin #dohráno

    Důstojné pokračování FF7 Remake z roku 2020. Jakkoliv natahování příběhu v prvním díle působilo uměle a zbytečně, tady je roztaženo úplně všechno a vůbec jsem s tím neměl konflikt. Totální Bollywood podívaná, kde se střídá hodně dobře napsaný scénář apokalypsy s romcom trojúhelníkem, tanečníma scénama a bizarním goofy humorem. Většina sidequestů je buď navázaná na některou z postav, kterou potkáte na hlavní lince nebo aspoň prohlubuje pozadí osobností nebo vztahů mezi postavama v partě. Stamiliony dolarů z rozpočtu ze hry stříkají na každém rohu, výprava, animace, všechna NPC jsou namluvená (VŠECHNA, každej jouda v hubu má nějakou linku), některé z desítek miniher (máváme Yakuze, skvělý Queen's Blood (karetní/desková hra) imho brzo dorazí ve zmršené free to play variantě na mobily) jsou dotaženy do detailů, které nenápadně pomrkávají na mechaniky centrálního soubojového systému. Ten se od minula nezměnil, jen rozšířil a je to hrozná paráda, DMC style hack'n'slash, kombinovaný s tahovým RPG + ovládání všech 3 členů party najednou klávesovýma zkratkama + hromady volitelných synergií a spoluprací 7 hratelných postav. Zdejší openworld, ve hře dokonce zvaný overworld (i když se v recenzích používá výhradně ten první buzzword) je vlastně hodně načančaný koridor, tím pádem aspoň netrpíme nějakým Ubisoft mindrákem nebo pokusem o klon Zeldy, za mě naprosto v pořádku.
    Hudba tentokrát 6/10, třicátá country variace na ústřední motivy už trochu bolí, ale na těch 100 hodin je tam prý asi 400 tracků, takže chápu nutnost recyklace. Zvuk - netuším, pro jakou audiovýbavu se videohry mixujou, ale pokud si nepoladíte úrovně hudby/dabingu/efektů v menu, neuslyšíze z dialogů nic, klasika, nechápu, proč se to nepořeší jednoduchou sidechain kompresí.

    GEE
    GEE --- ---
    Marvel's Midnight Suns/43h/Steamdeck/ #dohrano
    Skvělej soubojovej systém v naprosto šíleným settingu s rozhovorama, který jsou tak špatně napsaný, že jsem je kvůli nižší míře utrpení proklikal.

    Inspirovano tadyhle NoClip 2023 awards - snad se postupne podari projet vsechny https://www.youtube.com/watch?v=KmOWuK1VMFM

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Já myslím že v pohodě. Jen ať se osazenstvo trochu snaží :⁠-⁠)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Ja davam #dohrano jenom tam, kde to povazuji za asi se uz nikdy nevratim :)
    PS: Tech 320h urcite nebylo pouze v 2024 - takze je to trosku nefer.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CHEWBACCA: To já ne, to NYX API + Copilot :-) Ještě tam chci nalít ty předchozí roky, jak jsou na nástěnce. Abychom to měli na jednom místě komplet.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    DEEFHA: já děkuju za to že mi ušetříš práci a špatné svědomí že jsem už přes rok neaktualizoval statistiky. Jsi šikovný.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CHEWBACCA: Super, já děkuju!

    Btw zrovna před chvilkou jsem pushnul update skriptu, takže teď můžu do přehledu dostat i věci typu [MCKIDNEY @ Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!], které na sobě nemají #dohrano tag. Díky tomu se MCKIDNEY ujmul vedení takovým způsobem, že ho bude jen těžké dohnat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam