Warhammer Rogue trader / 65,5 hodiny / #dohrano "Remember - innocence means nothing." aneb kdo by nemiloval inkvizici
skvělý RPGčko skákající mezi ukecaností a tahovými masakry (ale masakrů je samo víc). strašně mi to sedlo, WH40k jsem si zamiloval ještě o kus víc. na někoho možná moc hutný pravidla/možnosti ohledně skillů a možností postav, ale pro RPG milovníky s pár desítkama hodin fakt doporučuju. největší a nejzásadnější mínus je velmi omezený dabing postav. ke konci už jsem byl asi přelevelovaný a třeba u finálního souboje se žádná z mejch postav nedostala pod 80% zdraví (skill s tím, že se vám na začátku tahu obnoví kus života je fakt OP), ale i tak jsem si tu powerfantasy užil až do konce. oproti tomu první setkání s chaos mariňákem jsem dal asi až na pátý pokus.
+ fakin Warhammer 40k RPGčko s možnostma jet dogmatic/iconoclast/heretik cesty a každá asi nabídne dost různý zážitky, já jel dogmatickýho magora a bylo to skvělý
+ skvělý postavy, dobrý eventy, obrovská škála systémů k prozkoumání, vedlejší questy, správa vlastních planet...
+ zábavné taktické souboje zpravidla proti početní přesile (umí to bejt dobrý fakt maso)
+ velmi košatý nastavení obtížnosti, aby si každý našel svůj sweetspot (já si jen snížil obtížnost vesmírnejch soubojů viz níž a byla to příjemná procházka, kde se jednou za čas objevil obtížnější souboj, ale žádný záseky a to jsem nejel žádný spešl buildy při levelování)
- velmi omezený dabing. o to víc to mrzí, protože nadabovaný pasáže se mi fakt líběj
- vesmírné souboje jsou zdlouhavé a moc mě nebavili, časem jsem si na ně snížil obtížnost, aby nehrozilo opakování
- hutnej RPG systém asi nebude pro každého
- i po desítkách GB patchů tam jsou stále nějaké bugy. víceméně drobnosti alá grafický glitche, ale nasralo mě, když se mi bugnul jeden quest companiona a jeho linka nešla dokončit... a v outro titulkách kvůli tomu spáchal sebevraždu:)