počítá se i takováhle hra?:)
Hearts of Iron IV se všema DLC / 1000 hodin (za posledních pět let ehm) / #dohrano (aspoň na nějakou dobu)kdo má rád autistický Paradox map games, tak tohle je za mě úplnej vítěz. simulátor druhý světový (1.1. 1936 startovní datum) a/nebo různých alternativních historií, možnost hrát za jakoukoliv zemi na světě, nekonečně mnoho možností...
+ core gameplay je totální heroin, před tím jsem tkahle měl Stellaris a nebo třeba Civku 5
+ balanc boje, politiky, zásobování, výzkumu,
+ prakticky nekonečný obsah. i kdyby se člověku ohrála základní hra, tak tu jsou DLCčka a neskutečně našlapaný módy, který přinesou další stovky hodin zábavy (hlavně Kaiserreich a Road to 56)
+ miliarda možných strategií, buildů a variant, žádná hra mi nepřijde stejná
+ hrát jako demokratický Československo odmítnout Mnichovskej diktát a porazit nácky mi vždycky tak krásně pohladí u srdíčka:)
+ hra se s DLCčky a updaty dost vyvíjí a rozvíjí, takže furt je "co dělat"
- spousta achievementů jsou totální RNG, který můžou posrat i několikahodinovej run (musí se hrát v Iron man módu)
- neskutečně časově náročný ("ještě jeden tah/research/obsazení Polska")
- ne úplně new user friendly - tutorial prakticky chybí, takže doporučuju nakoukat hodiny videí tipů a triků, ale hlavně ať jsou alespoň z posledního roku!:)
- mulťák umí docela padat, což je po tolika letech fakt neskutečný (ale já hrál téměř výhradně single)
- hra se s DLCčky a updaty dost vyvíjí a rozvíjí, takže když to člověk zapne po delší době, tak se spoustu věcí musí přeučit