Last of Us 2 Remastered/24 hodin/#dohrano Dojmy budou se spoustou spojlerů, takže kdo nehrál, tak na vlastní nebezpečí.
První rozehrání jsem měl ještě na PS4. Moc nadšený jsem nebyl, Joelův osud byl naprosto jasný, kam jinam by se příběh ubíral...takže žádné překvapení. V půlce jsem hru odložil....Ellie jako vraždící mašina pro mě nebyla moc uvěřitelná, hratelnost pořád jedna a ta samá a prostředí Seatllu nebylo moc pestré. Nuda. Hlavní problém byl ale celkový scénář.
Hry od Naughty Dogu jsou takové....skvělé ozvučení, grafika a výprava...hratelnost ale žádných závratných výšin nedosahuje. Obvykle jde spíše o "interaktivní film" než hru....mnohem více, než třeba Final Fantasy na které se občas tímto směrem snáší kritika.
Nicméně jsem se hecnul a zkusil to znovu...z první části jsem měl pořád stejný dojem, pak ale došlo na Abby...její část je mnohem zajímavější. Prostředí se mění, hratelnost je lepší a celkově mě její část bavila velmi. Jediná výtka je opět lenost scénaristů....kdy se opakuje schéma Joel/Ellie....Abby/Lev. Dobré to ale bylo.
Jakmile se člověk dostane s Abby do divadla, tak to už byl super, mega, hutný nářez až do konce. Škoda že se stejná věc nekonala ve všech aktech.
Grafika, ozvučení, výprava je tedy naprosto snová. První část s Ellie bych hodnotil 6/10, část s Abby 8,5/10 a poslední část je 11/10. Obvykle to bývá naopak. Jsem nakonec rád že jsem hru dokončil...rozhodně stojí za to a dám si někdy New game plus. Scénář ale považuju za nejslabší část hry....očekávatelné zvraty, postavy se chovají v určitých scénách rozporuplně. Pokud někdy vyjde třetí díl a povede se jim to, co v posledním aktu zde, tak to bude neuvěřitelné.
Jo a Abby je supr, nevim co má kdo za problém.