Sleeping Dogs: Definitive Edition / PS5 / 26 hodin / #dohrano Sleeping Dogs jsem kdysi rozehrál hend poté, co jsem dojel sérii Yakuzy (do šestky), a nějak mi to nesedlo - rozlehlý a vážný svět ve srovnání s vypiplaným mikrosvětem Kamurocha mě nudil a navíc jsem se nebyl schopen srovnat s bojovým systémem, který má spíš než k Yakuze blíž k modernímu Sifu.
Ale teď jsem procházel svoje koupený hry a říkal jsem si, že to zkusím znovu, a líto mi to teda fakt není. Připadal jsem si jako když jsem hrál znova GTA: San Andreas - ta inspirace je tam velmi očividná. Mrzí mě, že se GTA vydalo vydalo imho horší cestou do onlinu a herní měny.
Ta hra je (v Definitive Edition) 10 let stará, a je to samozřejmě poznat na grafice (horší), ale i herních mechanikách (imho lepší než mnoho současných - málo QTE, je to celkově přehlednější). Dobrá story, a ta spousta drobného side contentu okolo zajistila, že jsem se nenudil - jdyž jsem nechtěl dělat main line, šel jsem udělat nějakou policejní miniprácičku, posbírat výpalné, zazávodit, nebo na rande :-) Bonus body mají tvůrci za to, že rande mají herní benefity, nejsou to jenom thirst traps. Hong Kong sice nenabízí takovou vizuální atmosferickou pastvu jako jiné tituly, ale ten mix kultur tvůrci zachytili dobře, třeba i v mixu angličtiny a čínštiny ve voice actingu.
Závěr hlavní dějové linky je tak, jak má být, téměř v hollywoodském stylu - vypětí, adrenalin, dohra. Jestli vám nevadí na dnešní dobu archaická grafika, užijete si to. 9/10.
Na PS5 minimální problémy s kompatibilitou. Požadavky na platinu jsou taky poplatný době - je to fakt "100% completion" včetně collectibles, a na to teda zvysoka.