Call Of Duty - Black Ops 6 / 12 hodin / #dohranona rovinu, naposled jsem hrál blackops 1. cod serii jsem zazdil po MW2 které jsem nedohrál. a další díly ignoroval protože v serii nastal totální rozvrat a chaos. přitom blackops 1 s tou cia vymejvání mozků zápletkou, Reznovem, Vokurtou atd, bylo fakt super. po dlouhé době mě dokonce nějaká fps pustila (na chviličku) do vietnamské valky! ale dávat prostě 40-60 eček ročně za deset hodin zábavy se mi nechtělo. na na mp je tady battlefield když chci arkádu, a arma 3 když chci zvážnět. CoD byl vždy o epickém filmovém singleplayeru.
a teď na mě bafnul v xbox passu CoD6 sakum prásk. no, MW6... meh. po hodině uninstall. nevim proč, neba. postavy? hratelnost? nevim. neba. ale BO6... lol Woods je na vozejku? si snad pořidim ty předchozí! opět solidní špionská cia aktaX prolezlá záležitost plná dvojitých agentů, tajných organizací snažících se ovládnout vládní agentury a prostě všechen ten studenoválečný guláš.
musim ocenit level design. na rovinu říkám že si mysím že se kradlo fest a co se exteriérů týče tak hlavně z Metro Exodus. ale polo-otevřený level Irák v Pouštní bouři byl bomba a bez problémů bych vysolil cash za samostatnou hru! když jsem nenápadně infiltroval kasíno tak jsem se skoro modlil aby mě tou nádherou po vykradení trezoru nechali se prostřílet zpátky! nechali :) hrozně mě bavilo v pauzách mezi levely zkoumát mansion-základnu kam se zas kdo nastěhoval a kde se s čím rozložil.
hra po mirném slevnění z ultra nastavení na notebooku ve 2k drží jak řemen, ani když mi celá obrazovka bouchala a města se drolila na cihly, tak fps necuklo. překvapívě obsahuje jedny z nejhezčích herních ohňů a plamenů co jsem viděl. levely jsou patřičně členité, cest mnoho, je na co koukat, je od čeho k čemu přebíhat, kde se krýt, atd. vyplatí se zkoumat a nedat na držkování kolegů "poď už laskavě sem ať mužeme pustit cutscénu!", najdete super zbraně a peníze na vylepšovaní.
samotný boj je intenzivní ale ne nepřehledný, akorát ai moc neovládá umění obchvatů, zato opevnit se občas umí kvalitně.
a budu si remcat.
ai zárověn v určitých místech evidentně nepočítá s tím že stojíte jinde než u kamarádu, takže sem občas pokosil dvacet chlapů jen proto, že jejich ai skript se měl evidentně nahodit až po překročení nějakeho místa aka až bych je měl v zorném poli kdybych byl tam kde si mě herní režisér naplánoval. taky ta rpg vylepšovací rovina mi tam přišla docela zbytečná. spíš jako nějaký pokus, zkouška reakcí publika do dalších her. příliš mělké a krom dvou jsem v podstatě jejich efekt nepocítíl. zároveň bych chtěl zdůraznit, že od studenoválečné cia fps hry fakt neočekávám vlny zombii v podzemních laborkách, ať už jsou to halucinace nebo ne. a už vůbec ne kurvaplačící anděly! tam jsem měl fest kritickou fázi to doprojet. těch regresí do dětství ke konci hry mohli taky ubrat. jedna by stačila. a proč jsem dostal grapling hook jen na půl hodiny a ještě, to my ho vyndej, do podzemního levelu, tím jako prospějete komu? druhé straně??
a v neposlední řadě: ten konec, to bylo jako co? "vyslechli jsme hlavní záporačku, bomba je ve washingtonu!". juch, ještě bude level v bílem domě! jeb ho, cut scéna! "tak už to tam kámoši vyčistili, tumáte titulky!!" :D wtf? a přežil teda Case? uotheloval Harrow k smrti když už se ona probrala nebo ne? je mutant jako v Dying Light nebo hergot co?? skoro mi přijde že někdo přišel v devadesáti procentech projektu a řekl "cajk, takhle to stačí, vydat, další pokračování do sedmičky, chcem taky za rok něco prodávat, no ni?".
sumasumarum, nelituju těch dvanácti hodin. některé časti byly fakt super. jiné... aspoň netrvaly moc dlouho. příběh byl všlijaky, BO1 to prostě nebylo, tam jsem byl fakt napjatý, ale nějak to drželo. ale na férovku jsem rád že jsem za to nedal dva litry v českejch na stole. jo můžete argumentovat že je tam ješte multiplayer. ale CoD nikdy nebyl o mp. Cod byl vždy o kinozážitku Spielberg-like eposu vlastníma očima. tady to plus mínus s přimhouřením obou očí, jednoho ucha a púlky... púlky, uznám jak splněno.
...ale víc jak sedm kil bych za to nedal, dva litry my ass... dobře, dobře, za ten Norton Commander a config.sys osm, ať nežeru :D