• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Já vím :-) Jedna z prvních her, které jsem hrál na PC s barevným monitorem :-) Úplně první byli Lemmings, o těch se mi pak v noci dokonce i zdálo. Takový dojem na mě udělal přechod z ČB na barvu :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: v The Incredible Machine byly taky kočky...

Longplay: The Incredible Machine (1993) [MS-DOS]
    https://youtu.be/pTbSMKGQ_rU?si=oC9XhSPFUvVJwwmM
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Cats Organized Neatly (2020) / Steam Deck / 13,5 hodiny / #dohrano

Jak vidím hru s kočkama, tak si ji musím zahrát. Jsem holt kočko-Dan (pun intended). Úhledně srovnané kočky je klasické 2D puzzle typu fill-the-grid a jak je vidět na screenshotu z posledního levelu, těmi dílky puzzle jsou skutečně různě zohýbané kočky. Ty musíte nacpat do různě velkého a tvarovaného gridu (někdy i s různými překážkami uvnitř), přičemž každá kočka dělá svůj mňouk a animaci, když na ni kliknete. Protože těch levelů je celkem osmdesát (!), tak si ty zvuky stejně hodně brzy vypnete, aby vám z toho nejeblo úplně :-) Ale celkově je to prostě cozy relaxační gameska.

Jak je vidět z logu, kočky jsem rovnal s přestávkami půl roku, protože některé levely jsou opravdu pekelně těžké (ten poslední takový kopodivu není, asi za odměnu). Podle statistik by měly na dohrání stačit 3-4 hodiny, ale to teda nevím nevím. Buďto mi to moc nemyslí, nebo jsem se moc kochal. Kočky já totiž opravdu rád, k smrti rád... Dvě zajímavosti na konec: 1) hra je k dispozici i v papírové podobě, 2) o rok později vyšlo Dogs Organized Neatly pro druhý tábor fanatiků. A to je vše.

BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Behind the Frame: The Finest Scenery / PC / 1:30 h / #dohrano

Artový, emocionální příběh s lehkým puzzlem. Vžijte se do role malířky, která rozplétá milostný příběh. Parádní hudba a na jednu konvičku čaje si to užijte...

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Najs :) tak to dej prosím do toho Steam deck klubu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUNGLER: Ad Disco Elysium a čeština na Steam Decku: jednoduchá odpověď - ano, jde to :-) Podrobnější info buďto do pošty a nebo to spíš hodím do [Steam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve]

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    The Room 4: Old Sins (2018/2021) / Steam Deck / 5 hodin / #dohrano

O posledním "normálním" dílu série The Room (ještě existuje The Room VR: A Dark Matter, ale já VR hry hrát nemůžu) se dá opět napsat úplně to samé, co o jedničce, dvojce i trojce. Takže jen upřesním, že čtyřka si bere to nejlepší z prvních dvou dílů (tedy nádherně detailní, propracované a fyzikálně reálné 3D puzzly). Celá hra se tentokrát odehrává v jednotlivých místnostech domečku pro panenky (!), do kterých můžete vstupovat pomocí speciálního okuláru (to je mechanika z třetího dílu).

Dlouhou a masivně překombinovanou trojkou se čtyřka naštěstí inspiruje už jen v tom, že spolu některé puzzly navzájem souvisí. Tentokrát je ale všechno jednodušší právě díky tomu, že dějištěm je pořád jeden a ten samý dům, nikoli několik navzájem oddělených prostředí. Celý dům je tak jedno velké, nádherné a místy rekurzivní puzzle. Funguje to naprosto skvěle, hledání řešení sem si opravdu užíval a těšil se na to, jak do sebe nakonec všechno zapadne. A zapadlo :-)

Pokud se někdy objeví další díl, bude to pro mě instabuy.

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Říkal jsem si že druhý průchod, tentokrát za zručného svalovce s šarmem a důvtipem německého ovčáka po transplantaci hlavy bych si dal na Steam Decku s češtinou. Kdyby se ti povedlo najít cestu jak to rozchodit, tak bych byl rád :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Jo
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUNGLER: A to mluvíš konkrétně o Disco Elysiumt? Abych věděl, co mám zkoušet.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Mě se to nepovedlo. Zkoušel jsme exe soubor češtiny přidat do steam knihovny a spustit, ale nějak to nefachalo. U jiných her mi ale tehle postup šel. Třeba u Spellcrossu jsem takhle instaloval nějakej poslední patch.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    MYKEZ: Nevim, nedokážu asi objektivněji posoudit, jak kvalitní ta čeština je, ale mně přišla v pohodě. Nic mě tam nebilo do očí, naopak mi to tam sedělo :)

TOM_HOST: Steamdeck nevlastním, hrál jsem to na pc a tam to bylo v pohodě. V tomto asi bohužel neporadím.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOM_HOST: Myslím, že čistě technicky by v tom neměl být problém, je to PC jako každé jiné :-) Schválně si to na něčem vyzkouším, jestli nekecám.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PSY_CHAOTIC: Ja furt nevim jestli jde cestina i na steamdeck
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Tady teda něco k tomu překladu:

Disco Elysium už je i česky. Ukousli jsme si velké sousto, říká překladatel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hry/magazin/disco-elysium-cestina-preklad-hry.A230915_012436_bw-magazin_srp
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PSY_CHAOTIC: Cože, Disco Elysium je přeložený do češtiny - a ještě k tomu dobře? To mi přijde skoro neuvěřitelný, ale je to teda samozřejmě fajn :)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Disco Elysium/40 hodin/#dohrano
    Dlouho se mi nestalo, aby mě nějaká hra tolik chytla a tím spíš bych to nečekal u Disco Elysium, když jsem to poprvý zapnul. Je to celý strašně ukecaný, tolik textu jsem snad zatim u žádný hry neviděl a přitom je to čtení zábavnější než čtení skromnejch deníčků v kdejaký rpg hře. Přitom detektiv většinou nekecá s někym jinym, ale tak nějak sám se sebou. Vyjádří se snad každá část těla i mysli :) Bavil mě šílenej zkrachovalej detektiv v hlavní roli, kterej si nepamatuje ani svoje jméno, co každá postava, to blázen, šílenec, magor, ale přitom to do toho světa tak nějak zapadá a dává to smysl. Hra mi připomněla jinou skvělou hru - Planescape Torment, kde bylo taky dost textu, ale dokonale to vykreslovalo ten svět. Nečekal jsem, že to bude až tak dlouhý a ted mi přijde, že to skončilo nějak brzo. Disco Elysium jsem si mohl užít díky hodně dobrýmu českýmu překladu, v originále bych si na to asi netroufnul... Teď abych zase hledal nějakou podobnou hru :)

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: TOOMIX: dneska jsem dohrál první epizodu a je to fakt zábava, tohle musím dobrát celý i s datadiskem
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    The Wild at Heart/14 hodin/#dohrano

Hráno na Switchi. Ideální hra do postele. Krásná, ňuňu pikminovka

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    DAVESADE: Tady je takovej pěknej rozbor...
    Fryin' Up Some Arctic Eggs
    https://youtu.be/et7urGmW6Yo?si=9CQpjajFXyZWTgdG
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam