• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    SALVATOR: Jo, to je cekem konzistentní s mým prvním dojmem. Ale pak jsem tam našel i chytrou satiru. A hlavně ti vzbouřenci proti korporacím tam nejsou o nic lepší, vlastně narazit tam na někoho, kdo není magor, je docela fuška. A o to je pak ta postava sympatičtější. Prostě jsem se naladil na to, že je to karikatura a s tímhle nadhledem si to vážně užil.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ELHO_CID: Mě na tom sralo, jak je ta satira hrozně humpolácká, neinvenčně očividná, prostě Hall pěst na voko. Jak vysvětlit, že všemocný korporace sou špatný školkovejm dětem.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    The Outer Worlds / 24h / Gamepass / #dohrano
    Teď jsem tu připustil, že bych se mohl vrátit k TLOU, které jsem původně zatratil.
    Tohle je totiž taky hra, kterou jsem před pěti lety znechuceně odložil, Tehdy v tom viděl laciný levičácký klon Falloutu. No asi nejen já, Kolovala taková fáma...
    Dneska to vidím trochu jinak. Jako pořád vím, že Von Mises je lepší než Marx, ale zároveň vidím, že na Muska už se nedá koukat.
    Ta hra je hezký satirický obrázek, jak by dopadl pokus o kolonizaci vesmíru, kdyby ho řídili oligarchové jako... No známe jich hodně.
    Další, co mě tehdy odradilo byl gameplay. Že začátku byl boj nudný a nevyhnutelný. Jak jsem leveloval, investoval jsem do nebojových schopností, nebo získal zajímavé zbraně. Takže jsem se z mnoha bojů vykecal nebo problém vyřešil hackováním, ve zbytku případů jsem zkoušel vtipné science zbraně.
    Jak je u Obsidian tradice, skoro všechno se dá řešit na víc způsobů a hra sice má několik pevných bodů, kolem kterých se příběh točí, ale poskytuje slušnou volnost. Výsledek je velmi dobrý kompromis mezi absolutní RPG volností a vyprávěním moc pěkného scifi příběhu s velkou porcí humoru.
    Fakt se těším na druhý díl. Taková menší RPG, kde je minimum grindu a maximální příběh mě baví, si rád dám častěji. i když vlastně není nijak originální, je to solidní zábava.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    TOM_HOST: Vetsinou jo. Moje PS4 huci tak, ze to nema cenu vubec poustet.

I tak je to super hra!
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DAVESADE: To ze nectes texty a preskakujes cutsceny jako dobre ale ty hrajes s vypnutym zvukem???
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    ELHO_CID: Mně přišel nejhorší ten začátek, cca prvních 5 hodin? To bylo takový nemastný neslaný, postavy spíš otravný.. Pak mě to začlo bavit, užíval jsem si hlavně boje s lidskými protivníky, kde byla vidět nějaká inteligence, taktika...časem zajímavá a sympatická postava Ellie... Ve výsledku se mi to líbilo, ale zase nic převratnýho. V příběhu dost nelogických věcí, co mi nedávaly smysl a navíc ten pc port neni moc povedenej. Na PS3, to myslíš asi původní díl ne ten remaster? Zatim co se týče těch PS her, co přišly na PC u mě vede Days Gone.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PSY_CHAOTIC, DEEFHA: Ja to mam podobne, taky jsem to po zacatku odlozil s tim, ze je to prehypovana nuda. PS3 je ted u rodicu, kde plni funkci BD prehravace. Mozna tomu dam taky jeste nekdy sanci. Co nasi koupili novou TV, tak stejne s PS3 moc nekamaradi.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    (Nevim, kam jinam bych to hlasil, ale na cetna doporuceni jsem se pustil znova do Nier Automata, abych dosahl vice koncu, nez jen toho prvniho. Hele, mne se ta hra libila i po konci A a hykal jsem blahem - takova akcni RPG Bayonetta s dokonalym ovladanim a hromadou kreativnich napadu a detailu. Popravde mi vubec navadil pribeh vytrzeny z kontextu - ja stejne moc texty nectu a cutsceny prestakuju a zvuk mam vypnut samozrejme... No pruchod B mne skutecne potesil, ze se hodne lisi a rozsiruje hru - cili me nekriticke nadseni pokracuje!)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MEDWYN: Gameplay je jedna věc. Já to takhle už fakt nedokážu posoudit, protože Uncharted jsem hrál až potom, co jsem zkoušel Last of Us... Ale něco mě na tom tak rozčílilo, že mám prostě kolem toho naprostý blok. I kolem druhé hry, kolem všech těch remasterů, seriál jsem taky neviděl a ani nechci... Nevím, možná nějaké zasuté trauma? :-D
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    DEEFHA: Tak to se docela divim... Gameplay to ma vlastne stejny jako Uncharted, ktere jsi podle denicku dohral vloni vsechny, ze? (vcetne kuriozit jako dil na PS Vita)

Cim to je?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOM_HOST: Eh, no, mám místama dost velký mezery. Něco jsem prostě kdysi úplně vyignoroval a pak už jsem se k tomu nikdy nedostal. Half-Life mám rozehranej na Steam Decku v takový tý ofiko polished verzi někdy z loňska, ale moc daleko zatím myslím nejsem...

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DEEFHA: Co ze si ne(do)hral???
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Já už vlastně ani nevím, je to hrozně dlouho.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: A co tě tam tak znechutilo? Já měl spíš ze začátku jen problém u toho vydržet delší dobu a nepřepínat mezi dalšími hrami. Takový to, že se od ní nemůžeš odlepit, to se mi u TLOU snad ani nestalo. Ale je fakt, že poslední roky se mi tohle stává u mála her.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Musím přiznat, že tohle byla moje první hra, kterou jsem a) zakoupil na základě hype (ještě na PS3) b) po pár hodinách hraní znechuceně odložil a už se k ní nikdy nevrátil. A nepřemluví mě k tomu ani žádný další re-remaster :-)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    TOM_HOST: Jako jasně, ale jak jsem psal, hlavní důvod jsou asi ta velká očekávání na mý straně :) Na druhou stranu mě napadá, že často možná byly ty ody na druhou část, i když tam bylo o dost opačných reakcí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DAVESADE: Njn, funguje to holt spolehlivě :-D Zapomněl jsem přidat ID toho postu do skiplistu. Fixnuto. Nechal bych to tam, ale já jsem, ehm, Half Life ještě ne(do)hrál... :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NARKOTIX: Tak třeba máš místo toho nějaký život :-) Protože kdybych měl mluvit sám za sebe... :hide-the-pain-harold:
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PSY_CHAOTIC: Je treba mit na pameti ze je to 12let stara hra … na dnesni pomery zastarala ale pritom furt jaksi ma sve misto i mezi dnesnimi peckami … ja jen at se na to nezapomina i kdyz uz je to 3 remake master atd ;)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    The Last of Us Part 1/25 hodin/PC/#dohrano
    Tady jsem měl velká očekávání, takže prvních pár hodin bylo poměrně zklamání a moc jsem se do tý hry nemohl dostat a hrál jsem spíš něco jinýho. Postupem času se to zlepšovalo, Ellie se začla víc projevovat a hned sem si jí oblíbil. Ostatní postavy dokonale zastínila. Příběh byl fajn, ale asi jsem čekal taky trochu víc. Velký plus teda za ty souboje, takto povedenou inteligenci nepřátel jsem dlouho v žádný hře neviděl, hlavně střílečky by se tady mohly učit! Většinu hry jsem odehrál na těžkou úroven a souboje daly fakt zabrat. Jen mě zase trochu zklamalo, že většina situací se dala řešit pouze jedním způsobem - vybít všechno živý v lokaci. Hrál a dohrál jsem i dlc, je taky povedený :) Další mínus je technickej stav pc portu. Krátce po vydání to byl asi docela masakr dle recenzí, já jsem si počkal a stejně víc jak po roce a půl žádná sláva. Sem tam je to takový tuhý, i když je grafika parádní, tak se občas objevujou otravný rušící bugy a někdy to vypadá divně. A samozřejmě klasickej pain portu z konzole je ovládání. Třeba taková změna zbraní je fakt parádní a hodněkrát jsem v boji zařval jen proto, že než jsem naklikal to, co jsem potřeboval, tak mě zombíci roztrhali na kusy. Jsem zvědavej na druhej díl. Snad bude v lepším technickym stavu než jednička.

NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    DEEFHA: všichni paříte... a já nemám od Listopadu žádný zářez 😃 flákám to neskutečně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam