• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    V__M
    V__M --- ---
    A Plague Tale: Requiem / 21 hodin / PS5 / #dohrano

No teda, tohle středověký Last of Us mě úplně pohltilo. Marně vzpomínám, kdy jsem naposledy hrál takhle silnej příběh.
    První díl byl skvělej, ale pokračování překonalo naprosto vše a ve všem. Velice intenzivní zážitek, vřele doporučuji.
    A hudba, ta hudba!
    9/10
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II / 92 hodin / PS5 / #dohrano

První průchod za mnou. Myslím že jsem splnil většinu questů a vymaxoval většinu schopností. Určitě si dám druhý průchod až přibude obsah, momentálně jsem spokojen. Většinu věcí co bych psal jste již četli jinde tak jen ve zkratce...CZ dabing perfektní a moc jsem si ho užil. Český Ráj (xkrát navštíveno) i Kutnohorsko (nedaleko chata) jsou perfektní. Většina questů se pěkně štěpí a zamotává. Užil jsem si úplně stejně jako W3, BG3 nebo RDR2...i přes pár maličkostí v podstatě perfektní 10/10.

Co se mi nelíbilo " spoiler ahead" ....Počkám si na HC mod pro pořádnou challenge. Po úvodní části jsme byl moc OP a trochu to sráží dojem. Chápu ale že při takové velikosti moc najít balanc nejde a level scaling nepřátel by byl mnohem horší rozhodnutí. Vyprávěcí postupy...resp. tempo hlavní linky. Většina hry jede pěkně up, down, up, down aby posledních pár questů hlavní linie jelo jedno bombu za druhou a pak najednou konec. "Prdnout za sebe Heist , Against all odds a Last hope" je prostě moc, zvlášť když nedává moc smysl plnit mezi nimi ostatní věci.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Star Wars: Outlaws / 75 hodin / PS5 + portal / #dohrano

No dohrano znate to … titulky jsem videl ted dosbirat sajdy apod … mno! Vedle v nedohrano klubiki jsem si stezoval hodne … a musim rict ze i po dohrani si za tim stojim … kdyz pominu technickou stranku veci (a to nedavno vysel update kde jedine co opravili je photomode tyve) tak hlavni hrdinka je fakt tak strasne bezna nudna nevyzila postava a ty jeji hlasky to fakt delal nekdo jako rocnikovy projekt imho … ale kdyz jsem se nad tim vsim negativnim tak nejak povznesl (hlavne diky radosti z noveho portalu) tak vlastne proc porad hrat za hrdinu ktery zachrani celou galaxii ma charisma az k sousedum a krom vsech bojovych umeni je jeste ftipny krasny inteligentni … tady vlastne jako fanda hvezdnych valek nemuzu chtit nic vic protoze od malicka si vsichni klademe otazku jak asi zili ti normalni lide treba na tatooine kde vyrustal luke skywalker … a tahle hra nam to presne dava … bezna zlodejka ktera proste preziva kazdodeni boj o prachy a uziveni aby mohl byt svobodna a zdrhnout pryc … asi jako kdyz se narodite v karvine :)) .. a ty lidi nelidi kolem kantyny zakouti dyt je to vlastne genialni!!! Zadne velke plany na svrzeni imperia jenom si neco vydelat neco ukrast neco postrilet u toho proste takhle jsem si dycky pral zazit svet hvezdnych valek jako NORMALNI bezny ucastnik toho sveta … takze kdyz to skoncilo tak jsem zarval ne! Pac je to kratke dost … mraky sajdu apod ale hlavni pribeh nak velky a sofistikovany neni … to uz gta ma vetsi heist :)) nakonec dam 8 z 10ti tomhostu ale je to nedodelek ma to bugu po kokot postavy se chovaji neprirozene a … ale co … nehejtujme a hrajme … kolik mame sw her openworld … a tahle za ten cas urcite stoji!

GEE
    GEE --- ---
    Dead Space/PS5/11 hodin/ #dohrano
    Trochu kontroverzně hned na začátku podotknu, že se mi vlastně nakonec Callisto Protocol líbil víc - ačkoli jsem řekal opak a podle toho si nastavil i pořadí.

Ishimura a odstřelování končetin je sice pořád super, technickej stav tomu ale dost podráží nohy - performance mód rozhodně nedrží framerate a hra dokonce párkrát crashnula. Loadingy zároveň na dnešní dobu zaberou věčnost. Inu - EA.

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Nobody Wants to Die/7 hodin/PC/#dohrano
    Tohle je taky trochu zklamání. Z traileru jsem čekal asi bůhvíco. Sice mi bylo jasný, že půjde spíš o adventuru bez akce, ale i když příběh vypadá dost zajímavě i to pojetí hratelnosti, tak ve finále mě to až tak nebavilo. Tahle hra mi fungovala jako spolehlivý uspávadlo, což se mi dlouho u ničeho nestalo. I ten samotnej příběh jsem moc nepochopil nebo spíš mi zůstalo hodně věcí nevyjasněnejch. I to finále bylo takový...neuspokojivý. Škoda.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LEFTY: Me celkem bavilo chodit si pro ty "science" zbrane a zkouset co delaji ruzne mody. Ty efekty byly vtipny. Treba N-ray. A specialni companion utoky to taky ozivily, i kdyz je skoda, ze tam nebyla vetsi variabilita.
    P.S. Ted koukam, ze jak jsem shrnuti dojmu psal v posteli na telefonu, tak tam mam plno preklepu. Tak se omlouvam.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ELHO_CID: mně se to líbilo, obžaloba korporací/ zneužití moci je takovej klasickej motiv, a líbila se mi ta retro stylizace. A cítil jsem v téhle hře velkou míru herní svobody.
    Boj se jim ovšem moc nepovedl.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    SALVATOR: Jo, to je cekem konzistentní s mým prvním dojmem. Ale pak jsem tam našel i chytrou satiru. A hlavně ti vzbouřenci proti korporacím tam nejsou o nic lepší, vlastně narazit tam na někoho, kdo není magor, je docela fuška. A o to je pak ta postava sympatičtější. Prostě jsem se naladil na to, že je to karikatura a s tímhle nadhledem si to vážně užil.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ELHO_CID: Mě na tom sralo, jak je ta satira hrozně humpolácká, neinvenčně očividná, prostě Hall pěst na voko. Jak vysvětlit, že všemocný korporace sou špatný školkovejm dětem.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    The Outer Worlds / 24h / Gamepass / #dohrano
    Teď jsem tu připustil, že bych se mohl vrátit k TLOU, které jsem původně zatratil.
    Tohle je totiž taky hra, kterou jsem před pěti lety znechuceně odložil, Tehdy v tom viděl laciný levičácký klon Falloutu. No asi nejen já, Kolovala taková fáma...
    Dneska to vidím trochu jinak. Jako pořád vím, že Von Mises je lepší než Marx, ale zároveň vidím, že na Muska už se nedá koukat.
    Ta hra je hezký satirický obrázek, jak by dopadl pokus o kolonizaci vesmíru, kdyby ho řídili oligarchové jako... No známe jich hodně.
    Další, co mě tehdy odradilo byl gameplay. Že začátku byl boj nudný a nevyhnutelný. Jak jsem leveloval, investoval jsem do nebojových schopností, nebo získal zajímavé zbraně. Takže jsem se z mnoha bojů vykecal nebo problém vyřešil hackováním, ve zbytku případů jsem zkoušel vtipné science zbraně.
    Jak je u Obsidian tradice, skoro všechno se dá řešit na víc způsobů a hra sice má několik pevných bodů, kolem kterých se příběh točí, ale poskytuje slušnou volnost. Výsledek je velmi dobrý kompromis mezi absolutní RPG volností a vyprávěním moc pěkného scifi příběhu s velkou porcí humoru.
    Fakt se těším na druhý díl. Taková menší RPG, kde je minimum grindu a maximální příběh mě baví, si rád dám častěji. i když vlastně není nijak originální, je to solidní zábava.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    TOM_HOST: Vetsinou jo. Moje PS4 huci tak, ze to nema cenu vubec poustet.

I tak je to super hra!
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DAVESADE: To ze nectes texty a preskakujes cutsceny jako dobre ale ty hrajes s vypnutym zvukem???
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    ELHO_CID: Mně přišel nejhorší ten začátek, cca prvních 5 hodin? To bylo takový nemastný neslaný, postavy spíš otravný.. Pak mě to začlo bavit, užíval jsem si hlavně boje s lidskými protivníky, kde byla vidět nějaká inteligence, taktika...časem zajímavá a sympatická postava Ellie... Ve výsledku se mi to líbilo, ale zase nic převratnýho. V příběhu dost nelogických věcí, co mi nedávaly smysl a navíc ten pc port neni moc povedenej. Na PS3, to myslíš asi původní díl ne ten remaster? Zatim co se týče těch PS her, co přišly na PC u mě vede Days Gone.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PSY_CHAOTIC, DEEFHA: Ja to mam podobne, taky jsem to po zacatku odlozil s tim, ze je to prehypovana nuda. PS3 je ted u rodicu, kde plni funkci BD prehravace. Mozna tomu dam taky jeste nekdy sanci. Co nasi koupili novou TV, tak stejne s PS3 moc nekamaradi.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    (Nevim, kam jinam bych to hlasil, ale na cetna doporuceni jsem se pustil znova do Nier Automata, abych dosahl vice koncu, nez jen toho prvniho. Hele, mne se ta hra libila i po konci A a hykal jsem blahem - takova akcni RPG Bayonetta s dokonalym ovladanim a hromadou kreativnich napadu a detailu. Popravde mi vubec navadil pribeh vytrzeny z kontextu - ja stejne moc texty nectu a cutsceny prestakuju a zvuk mam vypnut samozrejme... No pruchod B mne skutecne potesil, ze se hodne lisi a rozsiruje hru - cili me nekriticke nadseni pokracuje!)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MEDWYN: Gameplay je jedna věc. Já to takhle už fakt nedokážu posoudit, protože Uncharted jsem hrál až potom, co jsem zkoušel Last of Us... Ale něco mě na tom tak rozčílilo, že mám prostě kolem toho naprostý blok. I kolem druhé hry, kolem všech těch remasterů, seriál jsem taky neviděl a ani nechci... Nevím, možná nějaké zasuté trauma? :-D
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    DEEFHA: Tak to se docela divim... Gameplay to ma vlastne stejny jako Uncharted, ktere jsi podle denicku dohral vloni vsechny, ze? (vcetne kuriozit jako dil na PS Vita)

Cim to je?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOM_HOST: Eh, no, mám místama dost velký mezery. Něco jsem prostě kdysi úplně vyignoroval a pak už jsem se k tomu nikdy nedostal. Half-Life mám rozehranej na Steam Decku v takový tý ofiko polished verzi někdy z loňska, ale moc daleko zatím myslím nejsem...

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DEEFHA: Co ze si ne(do)hral???
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Já už vlastně ani nevím, je to hrozně dlouho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam