The Outer Worlds / 24h / Gamepass / #dohrano Teď jsem tu připustil, že bych se mohl vrátit k TLOU, které jsem původně zatratil.
Tohle je totiž taky hra, kterou jsem před pěti lety znechuceně odložil, Tehdy v tom viděl laciný levičácký klon Falloutu. No asi nejen já, Kolovala taková fáma...
Dneska to vidím trochu jinak. Jako pořád vím, že Von Mises je lepší než Marx, ale zároveň vidím, že na Muska už se nedá koukat.
Ta hra je hezký satirický obrázek, jak by dopadl pokus o kolonizaci vesmíru, kdyby ho řídili oligarchové jako... No známe jich hodně.
Další, co mě tehdy odradilo byl gameplay. Že začátku byl boj nudný a nevyhnutelný. Jak jsem leveloval, investoval jsem do nebojových schopností, nebo získal zajímavé zbraně. Takže jsem se z mnoha bojů vykecal nebo problém vyřešil hackováním, ve zbytku případů jsem zkoušel vtipné science zbraně.
Jak je u Obsidian tradice, skoro všechno se dá řešit na víc způsobů a hra sice má několik pevných bodů, kolem kterých se příběh točí, ale poskytuje slušnou volnost. Výsledek je velmi dobrý kompromis mezi absolutní RPG volností a vyprávěním moc pěkného scifi příběhu s velkou porcí humoru.
Fakt se těším na druhý díl. Taková menší RPG, kde je minimum grindu a maximální příběh mě baví, si rád dám častěji. i když vlastně není nijak originální, je to solidní zábava.