Crime Scene Cleaner / 13 hodin / #dohranoPALADIUS: ale to je náhodičká :D já mám divné hry prostě rád.
pamatujete Viscera Cleanup? uklizečem v levelech z různých her po průchodu hrdiny? tak tohle je v podstatě to samé akorát se to bere drobet vážněji. tj v reálných prostředích typu muzem, továrna nebo pizzerie se vtělíme do uklízeče, který se náhodou přimotal do cesty zločinu. vytírat školní chodby nebo krev z podlahy picošky zas neni takovej rozdíl no ni? příběh je klišé přes klišé, vdovec, chudý uklízeč, jediná dcera nemocná a léky jsou tak drahé.
takže rukavice na ruce, savo do kýble a ruče do toho. v rámci deseti misí na různých místech budeme nakládat mrtvoly, sbírat důkazní materíal by nepadl do spáru policie, vytírat podlahu, čistit zdi, rovnat rozházený nabytek a vůbec dělat z jatek původní místo, ale také sbírat audio kazety, odhalovat tajné chodby, a krást co nebude přibité, protože léky jsou stále tak drahé.
k tomu nám bude pomáhat upgradovatelný arsenál. na podlahy mop, na zdi houbičku, na větší svinstva vapku, lepčejší kýble na vodu i odpadky, dezinfekce a napařovačku (kterou jsem nepoužil ani jednou). eh, ruku na srdce, největší voser je kýbl s vodou, který ať levelujete na max, stejně s nejlepším mopem snese max čtyři opláchnutí. naštěstí krom posledního levelu továrna, jsou zdroje vody rozumě rozmístěné. každý nástroj má své určení, houbička čistí podlahu pomalu, naopak mop se na koberci nebo na gauči rychleji zašpiní. s nejlepší dezinfekcí veškerá špína povolí na první přetření, že by i Horst Fuchs dojatě zaplakal a šel se živit zametáním ulic, neb nic lepšího by již nikdy neprodal. megaužitečným pomocníkem jsou pak umísťovatelné uv i normální lampa, a "uklizečský šestý smysl" který na nějakou dobu zvýrazní nejen skrvny ale i podle barvy jejich náročnost, odpadky na vyhození a hlavně původní umístění nabytku.
level design a vůbec prostředí je fajn, všechno dává smysl, žadná místnost není samoučelná jen aby bylo kam naházet mrtvoly, až daleko za půlkou jsem si všiml opakování assetů. mezi levelama se vracíme domů, kde přijímame mise, a sledujeme postupnou renovaci baráku jako důkaz, že se začínáte, sice za krvavé peníze, ale zvedat ze dna. všechny mise jde opakovat i po dohraní a doodemknout si případne uniklé pásky nebo dorazit 100% progress. ale takovej autista asi nejsem, 74% mi stačí :)
a budu si remcat. nízký rozpočet se projevil, naštěstí nijak fatalně. pár zaseknutí o objekty nebo zábradlí bylo. to řeší tlačítko respawn v esc menu. horší bylo když u některých zdí nebo rohu jsem asi opustil oblast kde se počítalo světlo a celej level najednou zalilo bíle světlo. posun o milimetr, tma, stíny, normál. myslim, že tohle by epileptika v pohodě poslalo na zem hrát lososa na suchu. jinak ale žádný crash, žádné nabořene savy apod, žádné dropy fps, poctivé řemeslo. na druhou stranu... hrál jsem to z xbox passu a myslim, že těch 17e na steamu není férová cena. být to o půlku delší, budiž. myslim, že 10-12e by bylo realnější. každopádně jo, taky si budu hlídat dlc.
sumasumárum, nelituju toho rekondičního odskoku z Kindom Come 2. jsem zároveň rád, že existuje někdo kdo má ještě větší obsesy plastovýma kachničkama než já :) ale teď zas hybaj na Kutnohorsko :)
najděte 10 rozdílů :D