Halo: The Master Chief Collection / XSS / 54 hodin #dohranoKrál mezi jednookými. Vrchol tupých stříleček. Jak příběhem, tak výpravou a nejspíš i rozpočtem. Obdivuju sebevědomí Bungie a 343 Industries neustále míchat tuhle příběhovou bramboračku ve stylu Marvelu a přitom dál do nekonečna se vztyčenou hlavou vyzdvihovat neporazitelnost hlavního hrdiny. Já jim na to skočil a dobře jsem se u toho bavil.
Hrál jsem chronologicky. Normal obtížnost.
Halo Reach (2010) / 7 hodin. Nejvíc Top kousek z celé kolekce. Opravdu vynikající zážitek. Co mise to unikát, napětí se dá krájet a příběh krásně i když smutně odsýpá.
Halo CE (2001) / 14 hodin. Čekal jsem, že přechod z o skoro 10 let mladšího dílu bude bolet, ale nakonec trpělivost dostala zabrat jen při procházení věčně se opakujících pasážích. A hlavně už chápu, proč mi příběh v době vydání absolutně nedával smysl a celá hra byl jeden ne-ko-ne-čný tunel.
Halo 2 (2004) / 10 hodin. Na stejné vlně jako jednička, ale všechny herní aspekty vytažené na maximum. Výborný gunfight zážitek při likvidaci nekonečných hord Flood enemáků pomocí shotguny.
Halo 3 ODST (2009) / 6 hodin. Skvělá jednohubka. Epizodní odbočka do ruin Covenanty okupovaného města na Zemi. Má to spád a napětí a Chief konečně dostává zasloužený oddech.
Halo 3 (2007) / 10 hodin. Příběh dostává další grády, ale technicky asi nejslabší díl. Nejvíc bije do očí změna ze CGI na in-game cutscences. Nevím jestli za to mohl menší budget nebo snaha o plynulejší přechod mezi hraním a příběhem, ale lidi vypadají jak mrtvoly (a Cortana jako obyčejný hologram!!!) a ostatní rasy zase jako hrstka polygonů z Quake 3.
Halo 4 (2012)/ 7 hodin. Důstojné zakončení s tak trochu očekávaně napůl otevřeným koncem.
Abych jen nechválil. Jízdní vlastnosti čehokoliv, co má kola, odpovídá ledním bobům. Klouže to, nezatáčí to, lítá to jak z papíru. Absolutně nechápu, proč se tahle herní mechanika zastavila na úrovni prvního dílu a proč musí mít 2 z 6ti her závěrečný endgame založený na této aktivitě.
Miluju game stats a MCC umožňuje sledovat úplně všechno - celkové killy, herní dobu, nejoblíbenější zbraň, počet smrtí atd jak v MP tak v kampani. Jen s malým detailem a sice, neměří to správné. Stačila jedna návštěva hlavního menu a herní doba se začala počítat od nuly (min v CE, 2, 3). Nejspíš zpětná kompatibilita není úplně 100%. V singlu mi to vlastně až tak nevadí, ale v MP bych z toho šílel. A už vůbec radši nezmiňuju získávání achievementů. Dohrát celou kolekci na platinu musí být na hranici čistého šílenství.
Až někdy časem zase obnovím Game Pass, tak H5 a Infinity budou první na řadě!