• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    TOFI
    TOFI --- ---
    ELHO_CID: je potreba vsechno, auta, letadla, lode, motorky ... je toho obsahu pomerne hodne :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOFI: Se te rovnou zeptam, jsou tam fakt jen auticka, nebo je nutny pro dohrani absolvovat ten opruz s vznasedlama a podobnyma kravinama? To byl duvod, proc jsem nedohral dvojku.
    TOFI
    TOFI --- ---
    The Crew Motorfest / PS5 / 61 hodin / #dohrano

vim ze u zavodnich her se to tak nebere, ale tak mam v tom, po dohrani vsechn eventu, 60h+ tak to sem dam

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Hogwarts Legacy / Nintendo Switch 2 / cca 45 hodin/ #dohrano

Super hra, moc me bavilo kouzleni a pocit z kombinaci ruznych spellu pri souboji byl hodne silny. Tohle jsem necitil asi od doby, kdy jsem hral WOW. Pribeh me nijak ultra nezaujal, ale ani neurazil a prostredi bylo moc hezky. Sice mi trvalo, nez jsem si zvykl na ovladani pri souboji, ale po ziskani zakazanych kouzel mi prislo, ze sla obtiznost hodne dolu a celkove jsem ani nemusel vyuzivat mandragory a jiny vychytavky. Nejvic me asi vadila hromada podobnych questu, ale je mi jasny, ze nebyly delany pro me. Hru hodnotim velice dobre, protoze jsem u ni zazil dost wow efektu, tak davam 9 z 10 :)

FRIZER
    FRIZER --- ---
    Baldurs Gate 3/ PS5/ 170h/#dohrano

Hru jsem pořídil první den EA a na GOGu budu mít podobně hodin. Každopádně jsem teď po letech hru konečně dojel do konce. Poslední run byl za Dark Urge který odhodil své temné děditví a zachránil Faerun od hrozby.

Za mě neni moc co řešit...jedničku i dvojku jsem dojel několikrát a trojka je naprosto důstojným pokračováním. Jsem rád že tvůrci přidali Jaheiru, Minska i Viconii...škoda že se nedostalo i na Korgana či Edwina.

Chápu že někomu nemusí sednout třetí akt kdy první dva jsou poměrně lineární a nadupané a ve třetím se příběh trochu rozmělní na úkor svobody a jednotlivého dotahovaní quest linek, mě to ale hrozně bavilo.

Za mě určitě do TOP10 co jsem kdy hrál a pro mě naprosto ideální hra. Spoustu "runů" si v budoucnu opět dám a každý bude trochu jiný.

TERZ
    TERZ --- ---
    TOOMIX: Bohužel nevím, starou verzi sem nehrál. Stálo to se všema dodatkama 500. Za mě okej, možnost hrát local s apkou super, mulťák jede, tak něják to splňuje co jsme od toho chtěli.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TERZ: na tuhle novou verzi jsem četl jen nadávky, že se to s tou starší PC verzí nedá srovnat, je to tak?
    TERZ
    TERZ --- ---
    Ticket To Ride/50h/#dohrano
    Nevím jestli se dá dohrát deskovka, ale když už jsme v tom těch 50h utopili a má to plátno tak cinknutí pro radost musí bejt.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Far: Lone Sails (2019) / PS5 Pro / 4 hodiny / #dohrano

Leden jsem se rozhodnul pojmout oddechově a nemohl jsem si vybrat lépe. Vaším úkolem v téhle hře je totiž... dojet s postapo-steampunkovou okomotivou (podle vzoru "lokomotivou") na konec cesty. Doslova pořád jedním směrem, pořád napravo a nikdy jinak. Za doprovodu relaxační hudby. A občasného vyřešení neméně relaxačních puzzlů. Dobře, taky musíte sem-tam zastavit a něco kolem sebrat, protože okomotiva potřebuje přikládat pod kotel, aby jela. Časem získáte potrhané plachty, které můžete za příhodného větru rozvinout a pak to jede úplně samo. Mno, a to je všechno.

Akorát že to samozřejmě není až úplně takhle jednoduché :-) Vedle puzzlů je hlavní náplní hry micromanagement okomotivy, která kromě doplňování paliva potřebuje i různou další údržbu, jinak vás na ten konec nedoveze. A celá ta vaše cesta má samozřejmě nějaký řekněme symbolický význam, nejedete si jen tak na výlet. Ale že by kolem toho byl postavený nějaký výrazný příběh, to zase ne. Celé je to opravdu hodně calm a naštěstí přesně tak dlouhé, aby vás to nepřestalo bavit a nezahodili byste to, což by byla škoda. Už jen kvůli tomu zmiňovanému soundtracku, který je fakt parádní.

Při psaní tohohle reportu jsem zjistil, že hra má pokračování s názvem Far: Changing Tides, které je čistě náhodou právě v Plusku. Asi je tedy jasné, co bude muje druhá lednová hra :-)

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FYI měsíc prosinec je za námi, byla provedena pravidelná kontrola údajů https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/ . Díky všem zúčastněným jsme dohromady odehráli téměř 500 (neunikátních) her a strávili v nich přes 17 tisíc hodin. Když se to vezme kolem a kolem, tak je to... vlastně trochu děsivé :-D

Zároveň byl spuštěn sběr dat pro letošní rok. Takže ne abyste si pořídili děti, začali stavět dvojdomek nebo tak něco, to bychom ta loňská čísla nepřekonali :-)
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    Octopath Traveler 0 / 120 hodin / #dohrano
    Ve zkratce, Octopath Traveler 0 je velmi dobra hra, zda se byt vcelku koherentni a vybalancovana. Avsak je jina nez 1 a 2. Predchozi hra ve me vyvolala pocity hrani Final Fantasy 1 nebo 3 a uprimne jsem si to dost uzil. Hra se dala velmi dobre rozbit a i kdyz byla jednoducha, bylo tam dost srandy a volnosti. Octopath Traveler 0, jak jsem ve velmi pomalem zacatku zjistil, je hra spise moderni - typu 'vodime vas za rucicku'. Hra ma jeden pribeh, ktery vse spojuje a je rozdelen do casti podle zaporaku. Hru bych doporucil kvuli pribehu, ale i ten ma velke mezery. Clovek si rika, jak by se vlastne do toho pribehu tak nejak vlastne vubec dostal. Po strance herni me hra zklamala. Je takova ucelena, znerfovana, vybalancovana a nudna.
    --------
    Octopath Traveler 0 je prequel, coz mi asi mohlo tak nejak dojit z nazvu, ale zjistil jsem to az v momente, kdy jsem videl mapu. V teto hre hrac nema osm postav a osm pribehu plus jeden celkovy, ale je to v zasade jedna dlouha main story rozdelena na nekolik casti a pod casti podle bosse (+staveni mesta).
    Hra se zda byt delana tak, aby uspokojila hrace predchozich her v tom, co se jim u predeslych her nelibilo. Vznikla z toho ale, z meho pohledu, hra dost jina.
    Na zacatku si hrac vybere jmeno postavy a par zacatecnich predmetu nebo abilit a nasledne pribeh zacne takovym tradicnim stylem, bydlim si tu v klidu ve vesnicce a pak prijde neco velkeho a zleho, cele to tam vypali a ja jsem skoro jediny kdo prezil.
    Postupne zjistite, ze tech prezivsich je vlastne hodne a to je jedna ze storyline - stavite si znova mestecko a sbirate puvodni a nove obyvatele. Je to docela dlouhe a me tohle prislo jako velka nuda, nicmene nutna k odehrani hry.
    Pribeh se vas jinak zepta na to, co chcete nejvice; Power, Fame nebo Wealth. At uz si vyberete cokoliv muzete jakoukoli dejovou linii zacit a bud ji celou dokoncit nebo stridat (level requirmenty jsou celkem vysoke).
    Ja jsem se chvili toulal po svete a sbiral nejake postavy. O tech se na zacatku hry moc nedozvite, ale ke konci hry jsou companion questy, ktere vam toho reknou vic.
    Postav, ktere muzete prijmout do party je az 36. Cast, az 12, si muzete odlozit ve vesnicce, kde budou ziskavat asi tak 80% expu. Zbytek proste ma smulu. Neni treba tudiz expit ruzne skupinky ani nikde grindit expy. Hru jsem hral tak, ze jsem pouzival vsude fast travel a mel jsem nonstop equiple evasive maneuvers. Na konci hry jsem mel recommended level + expy z Cait/Octopuff encounteru (nutno asi rict, ze jsem zabil kazdeho bosse, co jsem potkal). Kazda postava ve hre ma jine ability, nektere mohou byt stejne jako u postav stejneho povolani, ale take ne nutne. Az se naucite vsechny schopnosti, tak muzete zacit vytvaret mastery z abilit. Mastery se daji normalne equipnout. Jsou bud nejakeho akcniho typu (3 sloty) nebo podpurneho (2 sloty). Tohle jsem pouzival nejvic (byt schopen dat pres 9999 dmg je napriklad jedna z tech podpurnych schopnosti). Objevil jsem ji az kdyz jsem sel zabijet Galderu (ten fight sam o sobe teda nic moc, spise to byl pruda - na rozdil od dvojky).
    Combat system je takovy v zasade stejny. Mate nejake BPcka, kteryma muzete boostit schopnosti a nepratele maji stity, co muzete zbourat po x utocich konkretniho typu weak pointu.
    V combatu mate ale 8 postav ve dvou radach a muzete libovolne prepinat mezi tim kdo je vepredu a tim kdo je vzadu. To znamena, ze muzete o dost lepe vyuzivat BPcka a neni vylozene nutne si je predavat (to jsem teda nedelal ani ve dvojce). Kdyz vam nekdo umre v prvni rade, tak je presunut automaticky dozadu, coz je dobre, kdyz postavu pak ozivite tak okamzite neumre. Vseobecne diky tomuto, je hra lehci.
    I kdyz system combatu je tak nejak stejny, celkove combat mi prisla jako velka nuda. Neda se ten system vylozene tak snadno breaknout a vlastne ani neni treba a to ani v pripade velkeho secret bosse. Nejvice pouzivany gimmick pro bosse je zmena weak pointu. Nic moc zajimavejsiho tam neni. Counterovani fyzickych utoku nebo magickych a obcasny SP drain.
    Nekdy na levelu 25 jsem prolezl celou dostupnou mapu (do levelu 55) a to jsem nemel ani dobre vybaveni. Nemel jsem na nej penize a v truhlach toho bylo dost po skrovnu a ne zrovna neco extra dobreho. Tohle je spis teda pozitivum. Hra je realne vybalancovana, nenecha vas snadno prijit k vybaveni, na ktere nemate level nebo jste nepokrocili dostatecne v pribehu).
    Kazdopadne encountery vypadaly jako turn 1 kill az do konce hry. Ve hre je celkem velke mnozstvi malych bossu, kteri jsou sice zajimavejsi, ale mozkove bunky jsem moc trapit nemusel. Tech 9999 damage je nezabilo, ale kdybych mel Surpassing Power schopnost tak to by je to asi zabilo.
    Zpet k pribehu. Hra je z meho pohledu zamerena prave na pribeh, vse ostatni je delano tak, aby to cloveka idealne neotravovalo. Hra ma zajimave zlouny a pribehy obecne nejsou spatne, ale ke konci se to celkem tahne a opravdu nevim kolikrat jsem musel odklepnout vetu 'konec se blizi'. Blizil se celych 9 kapitol (cekal jsem treba 3). To bylo na me uz trochu moc. Stejne jako ve dvojce, kde ne kazdy pribeh postavy se mi libil, tady je to podobne. Nekteri ze zaporaku mi fakt nesedli. Kazdopadne vseobecne se mi pribeh libil, i vsechny questy okolo.
    Vseobecne Octopath Traveler 0 je dobra (a velmi dlouha) hra. akorat tim jak je modernizovana a spoustu veci ulehcuje, tim je pro me take nezajimava. Priklad modernizace - kde jsou questy vam je ukazano a z menu se tam muzete teleportovat. Co mate udelat a kde, je take oznaceno (fast travel zase funguje). Itemy i ability ve hre nejsou konecne, ale muzete jich mit vice. Nektere nudne mechaniky muzete 'urychlit' - hrat gachu za penize nebo si ve meste neco postavit, aby se neco jinyho urychlilo (jinak se to meri na combat encountery). V pribehu vas prijde zachranit deus ex machina a tak podobne...
    Tot asi vse. Mam smisene pocity, kazdopadne jsem si tech 120 hodin uzil. Hra by to byla super i kdyby koncila po prvni casti. Tech poslednich 9 kapitol bych nejak osekal...

JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALADIUS: Viewfinder
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PALADIUS: Superliminal / 5h / Gamepass / #dohrano
    Tak jsem si taky dal ráno relax u kafe a dohrál jsem to. Začal jsem hrát už loni. Vidím to podobně jako ty, trochu mi to připomělo The Bridge od Quantum Astrophysicist Guild, což taky doporučuju.
    Teď si to musím projít znova a podle návodu sebrat collectibles.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ERRTU: už jsem na 168 :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Tomb Raider II Remastered (1997/2024) / PS5 Pro / 32 hodin / #dohrano

Včera jsem po skoro dvou měsících průběžného hraní konečně dohrál TR2, opět jen s pětadvacetileým zpožděním :-) Nebudu opakovat nic z toho co jsem před časem napsal k jedničce, protože všechno platí i pro dvojku. Přibylo jen pár nových herních mechanik (světlice, vertikální šplhání po zdech, řiditelný motorový člun a sněžný skútr), levely jsou větší a složitější, nepřátel je víc (hlavně těch lidských) a obtížnost je vyšší. Jako že fakt hodně.

Řeknu to takhle - jak je vidět na screenshotu níže, engine mi naměřil cca 21 hodin k dohrání. Tak kde se tedy vzalo těch 32 hodin, které mi naměřila PS? Inu, to jsou všechny ty moje reloady a marné pokusy o překonání obtížných míst. Poučen z předchozího dílu jsem jel na jistotu a neustále myslel na zlaté devadesátkové herní pravidlo "save often". Těch sejvů tentokrát bylo 797 (!) a to je jednoznačný důkaz, že mi to opravdu nešlo.

TIP: Pokud byste snad chtěli platinu (TERZ npkc?), ušetřete si čas a nervy, je totiž až nesmyslně obtížná. Úplně mi stačilo podívat se na tohle video a jednou provždy mě přešla chuť. Ale to video stojí za like, týpek je machr.

O levelu Temple of Xian se mi regulerně v noci zdálo - takovou koncentraci pastí a různých podrazů jsem snad ještě nikdy nikde neviděl. Zabralo mi několik dnů, než jsem se skrz to peklo prokousal! Ale to jsem ještě netušil, že hned rovnýma nohama spadnu do haluze jménem Floating Islands. Za něco takového by se nemusel stydět ani první Quake (možná to nebude náhoda, vyšel totiž o rok dřív než TR2). Tyhle dva levely byly stoprocentně nejtěžší.

Nicméně i pár dalších levelů si vysloužilo moji zvýšenou pozornost. Dvojku jsem nikdy ani nezačal hrát, snad jsem jen zkušel nějaké demíčko, ale byl to jeden z těch italských levelů a vůbec mě to nezaujalo. Přitom právě z Opera House jsem se poprvé posadil na prdel. Nebo několikalevelový vrak potopené lodi Maria Doria? Klaustrofobická lahůdka! A celý Tibet byla jedna veliká, navzájem provázaná nádhera. To teda musím smeknout, všechna čest.

TIP: Milovníkům vizualizací doporučím 3D mapy jednotlivých levelů od VGCartography. Hrát se podle nich sice moc nedá, ale pro představu o velikosti a komplexnosti jsou ideální. Hlavně ve srovnání s jedničkou.

Sečteno a podtrženo - lepší hru pro završení roku 2025 jsem si asi nemohl přát. Tenhle rok byl pro mě stejně obtížný jako TR2 a jsem taky podobně rád, že už ho mám konečně za sebou. Nicméně teď mě čeká trojka a proti ní je prý dvojka jen procházka růžovou zakradou... Tak doufám, že samotný rok 2026 ke mně bude konečně trochu milosrdnější :-/

ERRTU
    ERRTU --- ---
    LEFTY: jak se tenhle klenot da odbyt jen za 113 hodin! hereze! upalte ho! :D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ZOMBO: Jak já bych to chtěl hrát zase poprvé... 💔
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    The Last of Us Part II Remastered / PC / 44 hodin / #dohrano

Splněnej herní sen, část druhá. Kvůli pětiletýmu zpoždění jsem většinu viděl a ochudil se tak o pár traumatizujících zážitků z první ruky. Na výsledným dojmu to neubralo nic. Jednička možná měla ucelenější děj, ale tohle pokračování jde víc do hloubky. Nešetří momentama, co se zadřou pod kůži, brnká na nervy a servíruje mizérii s koncem v nedohlednu. Je to úplně jiná liga ve vyprávění příběhu, díky kterýmu si seriál může půjčovat repliky jedna ku jedný. Učebnicová tříáčková produkce bourá zeď mezi hrou a filmem. Kolikrát tak, že jsem se přistihl, jak se snažím ovládat postavu, co už sama pochoduje v cutscéně. Přestřelky jsou zase perfektně nazvučený a zábavný ve všech obtížnostech. Včetně tý nelítostný, Grounded, kde se počítá každej náboj, kterej jste se štěstím vyškrabali ze dna šuplíku. Dohráno čtyřikrát za sebou a „I would do it all over again.“

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Hollow Knight: Silksong / 100 hodin / Steam Deck / #dohrano
    Tohle byl záhul. Měl jsem trochu obavu, že to nestihnu do konce roku dojet ale podařilo se a na uzavření roku je tahle hra úplně perfektní 💪.
    Jak už bylo řečeno, tak obtížnost u tohoto klenotu šla oproti jedničce dost nahoru, ale každej zásek nakonec promlátit šel. Některé bosy jsem musel jet několik dní furt dokola protože prostě ne a ne padnout. Problém je v tom, ze i když člověk chcípne, tak z toho ma pocit, ze to proste jenom sám podělal a ze ta hra nic špatně neudělala. Že prostě ještě jeden pokus a tuhle blbou chybu už neudělám. Pak přijde další pokus a jiná chyba, pak další a zase jiná, a takhle furt dokola a takřka nikdy se nedostavila frustrace protože člověk přecijen má pocit nějakého progresu i u tři dny opakovaného bossfightu 😂.
    Každopádně stejně jako první Hollow Knight se i Silksong stává moji nejoblíbenější metroidvanií. Defakto je považuju za stejné hry jenom s drobnými rozdíly v nastavení postavičky. Atmosférou, podáním příběhu a totální zásekovostí jsou na rovni. Imho zatím metroidvanie nikdo neumí udělat líp než hoši z Team cherry.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    1000xResist/12h/ Gamepass/#dohrano
    Poslední moje hra tohoto roku je tahle sci-fi podivnost. Nejlepší zařazení jaké vymyslím je visual novel. Nad dějem má hráč jen minimální kontrolu, je vždycky třeba zainteragovat se správným objektem nebo osobou, aby se děj pohnul dál, výjimkou je, když je nutné ještě zvolit správnou odpověď. Herní stránka je minimalistická,grafika taky, tak proč má tahle hra takový úspěch?
    Je to hodně dobře napsané. Četl jsem hodně scifáren (desítky tisíc ne, ale hodně) a tohle je originální kousek.
    Takže, přiletí mimozemšťané, ale jen tak pozorují, pokusy o komunikaci selžou. A pak válka světů naruby, místo aby dostali rýmu, pandemie začne kosit lidstvo. Jen Iris, dcera páru, který utekl z Hongkongu do Kanady před komunistickým útlakem, je zdá se imunní. Je klíčem k přežití lidstva? Po pár desítkách let je naživu jen ona. Naklonovaná do mnoha exemplářů, které v krytu už neví, jak vypadal život předtím.
    Vzniká nová společnost, s vlastní dynamikou, založená na rozmarech emočně vykolejené holky.
    Konec hodně prekvapí.
    Vyprávění je občas poněkud pomalé, ale dvanáct hodin není až tak přehnaná doba. Seškrtal bych to maximálně o čtvrtinu. Vizuální stránka je jednoduchá, ale působivá. Celkem fajn je i audio, hlavně herecké výkony sedí. Hru prý spíchli nějací divadelníci během pandemie COVID, což dává dokonale smysl.
    Hodně mi to připomínalo třeba Oxefree, tou kombnací tajemna, cestování časem a vyprávěním založeném hlavně na dialozích. A taky tím, že veškeré drama a akce, co se tam děje, hráč ovlivňuje jen minimálně, a přesto je do světa hry vtažen.

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    The Spirit and the Mouse/6 hodin/#dohrano

Dohráno na switch 2. Roztomilá myšička co pomáhá lidem v jednom malém městečku. Celkem ňuňu věc, nic náročného

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam