Kursk/5h/xbox/#dohrano Hra by se dala charakterizovat jako špionážní thriller. Kdyby se povedla. Je ve slevě za cenu malého piva a téma ponorek mě vždycky zajímalo. Tak jsem do toho šel.
Hrajete za amerického špiona, který má na palubě ruské atomové ponorky zjistit něco o nových tajných torpédech. Není tam žádný stealth mód, v podstatě jde spíš o to získat důvěru posádky vykonáváním nudných pochůzek po ponorce (přines tohle, sežeň tamto, řekni Serjožovi...). Ponorka je oproti reálnému plavidlu zmenšená, ale i tak je to bludiště, od torpédové sekce vpředu až po pohon vzadu. Mezi šesti sekcemi, kde se hráč pohybuje, je docela dost loading screenů. Hra je vůbec dost špatně optimalizovaná a grafická stránka je většinou ostuda.
Je možné dosáhnout celkem čtyř konců.
Mě minul jen ten nejhorší pro který je nutné hru hrát odznovu a celou posádku si znepřátelit natolik, že po výbuchu mi nikdo nepomůže a umřu mezi prvními.
Nejlepší konec je vyplavat na hladinu a umřít na čerstvým vzduchu. Je to jak píšu podprůměrný, ale to téma je zajímavé.