Like a Dragon: Infinite Wealth/PS5 Pro/98 hodin/#dohranoKyodais, snad vás nezklamu, ale nejsem tak nadšenej, jak bych být měl.
Jako JRPG a samostatnej kus je Infinite Wealth výborná hra. Zábavnej soubojovej systém, skvělý a naprosto originální zaměstnání, quality of life na té nejvyšší úrovni (přeskakování soubojů v pozdějších fázích, automatický nastavení nejlepší možný výbavy...). Jako Yakuza a součást letité série je to ale pro mě zklamání. Předchozí díly dokázaly vykouzlit fantastickou atmosféru a ukazovaly, že méně je někdy více. Rozuměj méně zajímavých originálních side stories plně nahradí desítky otazníčků. Tady jsem často jen mechanicky pobíhal po mapě a sbíral další a další points of interest. Ale ten interest na mé straně jaksi chyběl. Chyběla originalita, odvaha, nápady. Nostalgie nestačí.
Tohle mělo být uzavření jedné dlouhé kapitoly - jenže zatímco se u předchozích dílů krájela cibule, tady nepřišlo vůbec nic. A to je škoda. Lámu si hlavu, jestli přecejen nebylo důstojnější, nechat Dragon of Dojima odpočívat po šestém díle.
Na závěr pokud bych měl Infinite wealth porovnat s
FF VII Rebirth, Final Fantasy odchází jako jednoznačnej vítěz po všech stránkách. Postavy, příběh, quicky i serious moments - to všechno se mi zatesalo do mozku o trochu hloub.