• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Last Report / PC / 3 hodiny / #dohrano

nevim, mám teď prostě nějaké období kdy zcela vybočuju z mých oblíbených žánrů... takže další indie miniatura, tentokrát opravdu hororová, i přes (nebo snad díky ní?) zjevnou garážovou lacinost umí vytvořit hutnou atmosféru a to na jedné jediné herní obrazovce.

tato jednoaktovka nás posadí do role z dovolené se navrátivšího správce murického přírodního parku. a čím lépe oslavit návrat do práce než zbobrováním hromady reportu které se vám nakupili na pracovní desce? jenže... jak je postupně procházíme, objevujeme nejen narušitele chráněných zón, nelegalní parkovače, rozdělávače ohňů a jiné lesů a luhů škůdce. postupně se objevují mrtvoly, divné rituály i vyložené haluze. jak se noříme hlouběji do stohu, začnou se dít divné věci... klepání na dveře za kterýma nikdo není, stíny za okne až vyložené přepadení stvůrou z nočních můr atd. odhalujeme příběh dávného zla žijícího v lesích, které jednou za dvacet zavrtí ze spánku a pak se dějí zlé věci, o osudu našeho předchůdce, zamaskování předchozího masakru, kdo je podivín co nám před dveře nalíčil past na medvědy, prostě takéto klasické klišé "něco povstalo!".

herně je to v podstatě triviální. naším úkolem je prohrabat se haldou reportu na jejímž konci najdeme vyústění celého příběhu. na reportech řešíme zda není prošlé datum, zda popis souhlasí s fotkou a jestli sedí sektor v textu a v záhlaví karty. poškozené reporty skartujeme (to uděláme asi dvakrát, jedna z dalších karet nám šrotovačku zničí), validní odesíláme přetažením do pc. zatímco úředničíme, mluví na nás naši kolegové vysílačkou, občas někdo zaskočí a hezky dokreslují atmosféru toho jak se park v průběhu noci začíná postupně srát až k závěrečnému grande finále. volat těm čtyřem nebožákům můžete i vy a dozvíte se tak víc o celém příběhu. v počítači se zároveň nachází různé dokumenty a později fotky které stylově míchají celou tu creepy pastu do hutného celku.

a jdeme si remcat! juch!
    ty jumpscary si mohla hra v klidu odpustit a víc se napřít směrem k tíživé postupně se hrotící atmosféře, která je za mě velice obstojná, na to že koukáte na kostičky a 99 procent celé hry trávíte na jedné obrazovce.
    podruhé po sobě budu hořekovat na krátkou herní dobu. absolutně nevyužitá je kupř mapa parku která je sice osázena kamerama ale krom jedné krátké interakce kdy testujete opravené spojení do jednoho sektoru a následně hledáte gps souřadnice rangerské chaty pro ztraceného kolegu se k ní už nevrátíte. skoro mi přijde že byla připravená na nějakou další část s online hlídáním parku ale už na to nedošlo.
    a ten konec je prostě... divnej. hra se tváří že může mít ruzná vyústění ale ja skončil vždy u toho samého. dokonce jsem to zkusil ještě jednou (když víte co máte dělat a kdy co přijde tak to sfouknete za půl hodiny) s jinou volbou klíčových rozhodnutí ale konec byl stejný.

sumasumárum, kupoval jsem za tři e a v taxe euro za hodinu zábavy to nebyla zmařená investice. hra sice trochu působí jako by to vývojáře ke konci tak trochu přestalo bavit a už to chtěl mít za sebou, nicméně na jeden večer kdy za okny fouká vítr a v křoví vyjí bezdomovci, je to fajn.

ERRTU
    ERRTU --- ---
    Creature Kitchen / PC / 5 hodin / #dohrano

neskutečně chytlavá indie pecka, vdechnuto nadvakrát. vizuálně se tváří jako stará hororovka, předstírá kuchařský simulátor a v reálu je to puzzle adventura z vlastního pohledu :) na to jaká je to ve skutečnosti... blbůstka, mě to popadlo, uneslo a nepustilo dokud jsem to nedohrál a já za ten únos ještě poděkoval a poslal únoscům navoněný milostný dopis s bonbonierou.

příběh je prostý. do péče vám byla svěřena chata v lese s kuchyní a "přáteli" které je potřeba nakrmit jejich oblíbeným jídlem. v praxi to znamená, že se v lese kolem a v chatě za zamčenými dveřmi nachází z počátku relativně normální tvorové (pokud vám přijde normální po dvou běhající žába nebo mýval co rád sedí v houpacím křesle), následně, bůh odpusť, úplně jebnutí, jako pan kalhota, stromová chobotnice, nebo nedopečený golem. objevují se postupně, a co jim máte uvařit se objeví v Knize Přátel, poté co je vyfotíte. jak jsem uvedl, nečekejte gordon ramsy tycoon, pes po vás chce čtyři jídla s hovězím, můří muž zase vegetarianská, ten dezerty, ten itálii... jakmile dotyčnému uvaříte požadovaný počet různých pokrmů, přinese vám klíč který odemkne další kus domu, stodolu nebo skřín.

vaření není komplikované, nachazíte recepty (těch je celkem 43), nalézáte suroviny a podle receptu je připravíte. některé suroviny se dají krájet i použít v celku, některé proženete mixérem a tyto pak prostě nahazíte do trouby, zavřete, počkáte a vyjmete jídlo. trochu jako když Dave Lister v Trpaslíkovi :) adventurní vrstva je vyloženě dětská, pár puzzlů s barvami, přepínaní jističů elektriky, kliknutí na tlačítka ve spravném pořadí atd.
    surovniny se získávají poměrně humornou formou. v momentě kdy nějakou novou najdete a použijete, začne se vám automaticky zjevovat a obnovovat v nekonečném špajzu (chodba s policema kterou můžete běžet do skonání věku, otočíte se a za dvě vteřiny jste u vstupních dveří) jehož obsah se refreshuje s každým uvařeným jídlem, nebo v lednici, který se pro změnu refreshuje s každým otevřením, takže prostě zavírate a otvírate dokud se vám nevygeneruje ryba, salát nebo steak.

hra se na první dobrou tváří strašidelně, ale je to hrůza strašidelného lesa pro děti, kde vám ta hrozná čarodějnice udělá kakao, vlk vrčí a slintá protože má v hubě tenisák který chce aportovat a děsivý poltergeist nejraději myje nádobí a páruje ponožky. je to celé neskutečně útulne, roztomilé, a tak nějak zvláštně snové a pohádkové. tomu pomáha oldchoolový vzhled (jo, to rozlišení jde fakt jen v 4:3), báječný ambient a celková střelenost a úlítlost.

a budu si remcat! hnusná pistáciová zelená!
    normálně držkuju kvůli umělému natahování herní doby. tak tohle je asi poprvé co udělám opak. nechápu proč už odemčení přátelé nemohli průběžně požadovat nakrmit. klidně se to mohl jejich stav blahobytu nějak propsat do konce hry (který je vyloženě ťuťu! :D). jejich "odemčením" je vybito, motají se po pozemku, ale tím další interakce končí. jo, když jim uvaříte tak to zdlábnou, hodí srdíčko ale jiny efekt to nemá. v reálu se pak stávají jen chodícími popelnicemi pro jídla která vaříte abyste si odemkli achievment Vše-našel-a-uvařil.
    a druhý remc, hra je občas solidně matoucí tím, že nacházíte recepty ne v úplné souvislosti s odemykáním surovin, takže najdete nějaký který obsahuje mrkev... ale mrkev jako takovou odemknete ve skříni až za tři další přátele uspokojené přátele. naštestí mi to po třetím seplo a přestal jsem pobíhat jako debil kolem baráku a hledal blbou rybu.

ale sumasumárum, jéé to bylo milé a fajn :) absolutně nenásilné, báječně atmosferické, uchvatné. lahodná jednohubka za osm éček, nelituju ničeho.

GEE
    GEE --- ---
    Still Wakes the Deep/PS5 Pro/5 hodin/ #dohrano
    Hvězdička navíc za Skotskej přízvuk. Jinak mi ale lyričtější odstíny her od Chinese Room sedí líp (Everybodys Gone to Rapture nikdy nezapomenu). Nečekají tu žádný velký překvapení, ale zároveň ani chyby. Prostě pár hodin na ropné plošině, Cthulhu a trocha toho schovávání ve skříňkách a ventilačních šachtách.

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Far Cry Primal / 22 hodin / #dohrano

Od Vánoc se s krátkými pauzami na wc plně věnuji WoWku, takže s prvním letošním úlovkem přicházím až nyní. Co napsat? Klasická ubisofťárna s otevřeným světem posetým otazníčkama, s nepřekvapující hratelností, ale zajímavým zasazením v paleolitu. Nic co by ve mě dlouho rezonovalo, ale rád jsem tomu těch nějakých 20 hodin svého života na "100% completed" věnoval.

GEE
    GEE --- ---
    Felvidek/Steamdeck/4 hodiny/ #dohrano
    Tohle potřebuješ. A hrát pěkně ve Slovenštině - nebo co je to vlastně za jazyk. Audiovizuálně unikátní pokojíčkovej projekt, ale herní stránka taky nestrádá - překvapilo mě, jak moc je hra otevřená a kolik se toho dá v tak krátký chvilce a na tak malým místě vykouzlit.

GEE
    GEE --- ---
    Like a Dragon: Infinite Wealth/PS5 Pro/98 hodin/#dohrano
    Kyodais, snad vás nezklamu, ale nejsem tak nadšenej, jak bych být měl.

Jako JRPG a samostatnej kus je Infinite Wealth výborná hra. Zábavnej soubojovej systém, skvělý a naprosto originální zaměstnání, quality of life na té nejvyšší úrovni (přeskakování soubojů v pozdějších fázích, automatický nastavení nejlepší možný výbavy...). Jako Yakuza a součást letité série je to ale pro mě zklamání. Předchozí díly dokázaly vykouzlit fantastickou atmosféru a ukazovaly, že méně je někdy více. Rozuměj méně zajímavých originálních side stories plně nahradí desítky otazníčků. Tady jsem často jen mechanicky pobíhal po mapě a sbíral další a další points of interest. Ale ten interest na mé straně jaksi chyběl. Chyběla originalita, odvaha, nápady. Nostalgie nestačí.

Tohle mělo být uzavření jedné dlouhé kapitoly - jenže zatímco se u předchozích dílů krájela cibule, tady nepřišlo vůbec nic. A to je škoda. Lámu si hlavu, jestli přecejen nebylo důstojnější, nechat Dragon of Dojima odpočívat po šestém díle.

Na závěr pokud bych měl Infinite wealth porovnat s FF VII Rebirth, Final Fantasy odchází jako jednoznačnej vítěz po všech stránkách. Postavy, příběh, quicky i serious moments - to všechno se mi zatesalo do mozku o trochu hloub.

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Sorry, 275k, ne 250. Ó a našel sem mod, co umí vygenerovat OSM mapu.

_

OMNIHASH: Hele, poptávka už moc neni, signature buildings i turistický atrakce, který měly smysl postavený a při 275k obyvatel už to ani neni moc hratelný, i na střední detaily se mi to dost seká.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SALVATOR: jak jako dohrál a není co stavět, co je tohle za herezi?!?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Cities: Skylines 2 / PC / nevimjakdlouho / #dohrano

No, dohráno... 250k obyvatel lvl 30 Megalopolis a už neni moc co stavět, tak mě to přestalo bavit.

_
    TOFI
    TOFI --- ---
    Assassin's Creed Shadows / PS5 / 56 hodin / #dohrano

Dohrano, podle me je to velmi povedeny dil, skoda ze ho lidi tak podcenuji, urcite doporucji a davam 9/10.
    Dohral jsem hlavni linku a mozna tak pulku zbyleho kontentu, ktereho je tam opravduhodne, takze ted se k tomu budu obcas vracet a kousek dalsiho odehraji, vydrzi to na hodne dlouho.

_KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Vy víte, jak vám tady ty plátna lajkuju, ale sám jsem zdechlej se po nich honit a většinou mě ty hry přestanou bavit. Tady jsem ale věděl že plátno chci... Nevěděl jsem ale, že tak "brzy". Tak jen chci přispět, že ty plátna ještě umím...
    [_KOFILA_ @ Anthem & ARC Raiders & Outriders aka 3rd person GaaS klub]

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Kursk/5h/xbox/#dohrano
    Hra by se dala charakterizovat jako špionážní thriller. Kdyby se povedla. Je ve slevě za cenu malého piva a téma ponorek mě vždycky zajímalo. Tak jsem do toho šel.
    Hrajete za amerického špiona, který má na palubě ruské atomové ponorky zjistit něco o nových tajných torpédech. Není tam žádný stealth mód, v podstatě jde spíš o to získat důvěru posádky vykonáváním nudných pochůzek po ponorce (přines tohle, sežeň tamto, řekni Serjožovi...). Ponorka je oproti reálnému plavidlu zmenšená, ale i tak je to bludiště, od torpédové sekce vpředu až po pohon vzadu. Mezi šesti sekcemi, kde se hráč pohybuje, je docela dost loading screenů. Hra je vůbec dost špatně optimalizovaná a grafická stránka je většinou ostuda.
    Je možné dosáhnout celkem čtyř konců.
    Mě minul jen ten nejhorší pro který je nutné hru hrát odznovu a celou posádku si znepřátelit natolik, že po výbuchu mi nikdo nepomůže a umřu mezi prvními.
    Nejlepší konec je vyplavat na hladinu a umřít na čerstvým vzduchu. Je to jak píšu podprůměrný, ale to téma je zajímavé.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MASLIX: Měl jsem kdysi podobný problém s World of Tanks. Ty jsem drtil asi tak 2012 až 2016. Poslední cca dva roky v NYX klanu.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    To já takhle minulý rok dohrál Fortnite až do konce :-D Po cca dvou letech nekonečného grindu a nehraní ničeho jiného jsem si někdy na začátku 2025 řekl a dost a ze dne na den jsem to odinstaloval. Od té doby hraju zásadně jen singleplayer a zase se cítím svobodný a volný jako pták :-)

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ... kdybych měl natrackováno, kolik mám třeba v Anarchy Online, tak asi budu plakat :)
    Tu jsem asi dohrál, byl jsem u vyčištění veškerého endgame obsahu a viděl dropnout všechny zajímavý věci:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MBR: Tak já to tu beru hlavně coby doporučovací auditko, než že bych flexil s hodinami. Za to bych se měl spíš trochu stydět :) V AR jsem dojel všechny dostupný questy a s platinou to beru ve stylu - dohráno.
    MBR
    MBR --- ---
    ne v pohode. ja si chci trackovat kolik dohraju singl her. trackovat multak si radsi nechci :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MBR: Sem s tím! Dostaneš klíčenku :⁠-⁠P
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MBR: Za mě naprosto v pohodě. Však tu byl loni Monster Hunter.
    MBR
    MBR --- ---
    NAGASAWA: hele mam platinu v CSku, muzu si to sem hodit? :) cca 5000 hodin mrk mrk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam