• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    BELIEVER: pardon, je to samozřejmě Grandia II
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Granda II / Retroid Pocket 5 Dreamcast emu (Flycast) / 36h / #dohrano

Pěkné JRPG, i když jedno z těch slabších, co jsem v poslední době hrál. Na Xenogears ani Skies of Arcadia to nemá, úplně mi nesedla stylizace a příběh je takový nic moc.

Udržely mě hlavně fajn hlavní postavy a skvělý soubojový systém postavený na přerušování nepřátelských komb. Obtížnost poměrně nízká, ten combat system by si zasloužil tužší fighty. Až na jeden nebo dva bossfighty jsem to proplachtil víceméně bez námahy.

Pro JRPG nerdy jako jsem já doporučuju, ostatní můžou přeskočit.

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Postal 4 - No regerts / 31 hodin / #dohrano

Postal asi predstavovat nemusim. Je to pomerne kontroverzni hra a to predevsim kvuli svoji zabugovanosti. Me to zase tolik neva, ale uprimne - kdyby to nebylo tak rozesrany, hral bych to mnohem dyl, ale takle sem se s tim moc neparal. Ten svet me celkem bavi, ale tech bugu je proste moc.

Asi nejhorsi bugy:
    - zasekava se AI
    - nefunguje moc pozicovani AI, tze koukaj jinam nez strilej a kulky vychazej z hlavne pod uhlem az 90 stupnu (zpatky sem nikoho strilet nevidel)
    - celkem caste crashe (nejcasteji ve fyzice)

Mene otravne veci:
    - dlouhe a caste loady
    - nekdy se z toho stane slide show (fps dropy)
    - dost casto vubec netusim proc po me NPC strilej. naucil sem se s tim zit a ke konci vrazdil pro jistotu kazdyho..
    - je skoda ze po loadu se vsichni respawnou - nema cenu vsechno kilit, kdyz hodlate umrit..

Questy jsou oK, vetsina z nich je i vtipna, ale nektery brutalne otravny - treba v misi Game Tester prochazite fiktivni hru, ale kurva nemaj udelanou friction, vsechno klouze a nejsou nikde naboje - to uz nechci zazit. Soundtrack je taky ok, takovej prumernej hospodskej metlos.

Celkove hodnotim kladne - NO REGERTS :)

a obligatorni:

a pro jistotu jeste jednou:
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PSY_CHAOTIC: hehe, takle mi prisla Amnesia - Rebirth: spousta honeni ve stisnenych prostorach dost casto nemaje tucha co se deje a co mam vlastne delat.
    ale dohral jsem to a nebylo to tak zly (teda az na neustalej stres z potratu (nechci hrat za tehotny!) a klise puzzle... ale chapu, co mas ve hrach porad vymejslet).
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Já byl naprosto posranej z toho malýho baráku, jak je tam to tělo... a co se tam děje potom. To byl fakt mazec. V žádný hře jsem takhle rád odněkud nevypadl ven jako tam.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    KLEINZACH: Hrad byl pro mě nejhorší zásek. Přesně to, co v hororovkách nesnášim - uzavřený prostory, jedno jak druhý, někdo tě tam nahání a ty vůbec netušíš, co máš kde dělat. Strašnej zabiják nějaký atmosféry, tam už je jedině ta beznaděj :D
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PSY_CHAOTIC: tje dobry vedet.. me moc neba uz ani ta vesnice, ale zkusim to nejak prezit
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Resident Evil Village + DLC / 23 hodin / #dohrano
    Zhruba první třetina hry mě moc nenadchla. Začátek přímo ve vesnici byl sice lepší, ale pak jsem se zaseknul v hradu, nějak mě to přecházení z místnosti do místnosti nebavilo a navíc jsem se tam docela zaseknul a na nějakou dobu to odložil. Když jsem se ale dostal z hradu, tak se to parádně rozjelo a pak už to byla slušná jízda až do konce :) Dohrál jsem i DLC, který mě ze začátku až tak nebavilo, ale postupně se to zlepšilo, ale i tak mi asi víc seděl akčnější gameplay z hlavní hry. Ve výsledku to je nakonec asi nejlepší Resident, z těch, co jsem hrál. Mám jich za sebou zatim teda jen pár (Biohazard, remake 2 a 3).

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    DOOM: The Dark Ages | Revelations / PC / 14 hodin / #dohrano

Jestli jsem se měl s Doomem na nějakou dobu rozloučit, tak tímhle DLC. I v endgame předhazuje jednu arénu za druhou, aby ani na moment neztratilo moji pozornost. Jen na novou sekundární zbraň, která vrací do hry pohyb z Eternalu, jsem si nestihl zvyknout a při první příležitosti přepnul zpátky na štít.

THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Cyberpunk 2077: Ultimate Edition/Nintendo Switch 2/220 hodin/#dohrano

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Atlas Fallen/37 hodin/#dohrano

Dohráno na Xboxu, v rámci GP. Dlouho jsem ji měla ve wishlistu na steamu. Prohrabala jsem každý cm hry a našla co se jen dalo. Nějakou dobu jsem válčila s ovládáním, ale nakonec se povedlo a i větší fighty šli jak po másle :) užila jsem si hru naplno

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    The Last of Us / 26 hodin / #dohrano

Tohle byl fakt videoherní majstrštyk a jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal. Hry pod záštitou PS jsou totiž naprostá špička, jak už jsem se mohl mnohokrát přesvědčit (GoW, Horizon, Days Gone, Ghost of Tsushima, Ratchet, Uncharted,...), a ani tady to nebyla výjimka. Příběh, grafika (optimalizace na PC!!!), soundtrack, gameplay - všechno prostě dokonale fungovalo a vlastně ani nevím, jestli bych hře dokázal cokoliv vytknout. Snad jen, že to klidně mohlo být delší. Ale proto tu je druhý díl, ne? ;)

TERZ
    TERZ --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II/160h/#dohrano
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Mixtape (2026) / XSX / 4 hodiny / #dohrano

Už to tady dohrál kdekdo, tak jsem si to dal taky. Kdybych měl nějak shrnout mé pocity: jsem si stoprocentně jistý, že ve mě hra NEzarezonovala tak, jak bylo zamýšleno. I když moje dospívání probíhalo zhruba ve stejné době (tedy pravděpodobně - hra obsahuje spoustu anachronismů, ale tipnul bych to na konec devadesátek), bylo naprosto jiné, a to nejen co se doprovodného soundtracku týče. Troufám si tvrdit, že tomu tak tehdy bylo u většiny puberťáků z bývalého východního bloku. A vůbec celkově se coming of age v Evropě a Severní Americe nedá moc srovnávat, na tom se asi shodneme.

Nicméně to by nevadilo, v určitém věku všichni řešíme ty samé problémy a vcítit se člověk nakonec dokáže do různých osob. V téhle hře jsem s tím ale měl velký problém, protože hlavní hrdinka mi byla extrémně nesympatická a zbytek postav už moc prostoru nedostal. Vychvalovaný soundtrack mi navíc přišel docela zcestný a až na výjimky se nehodící k danému okamžiku. Není to tím, že bych dané interprety neznal - jsem myslím celkem hodně hudebně erudovaný a mám dost široký záběr. Jen mi prostě přišlo nereálné, že by někdo ve věku & stylu hlavní hrdinky dobrovolně zvolil právě tyhle skladby.

Herně vlastně není moc co hodnotit. Je to spíš takový interaktivní příběh - hodně mluvení prokládaného jednorázovými hříčkami a několika point & click sekcemi. Všechno je naprosto lineární, nelze udělat něco jinak, než jak hra chce. U některých hříček jsem se celkem bavil, jiné byly otravné a celkově mi přišlo, že různé části dělali různí lidé (myšleno tak, že jejich kvalita i provedení bylo výrazně odlišné). Málokdy ve mě něco vyvolalo nostalgickou vzpomínku, tedy až na "překážkový běh". U něj se mi okamžitě vybavil Pepsiman a začal jsem přemýšlet, ve které z krabic mám po stěhování schovanou PS1 :-)

Že v téhle hře jde opravdu hlavně o hudbu, to se mi potvrdilo při závěrečných titulcích, kdy mě naprosto bez varování srazil na kolena Plainsong od The Cure. Všichni totiž dobře víme, že Disintegration is the best album ever a já mám s jeho poslechem spojené tak intenzivní pocity, že si ho paradoxně nemůžu pouštět moc často. Je mi naprosto jasné, že pokud v někom podobně silnou reakci vyvolá víc skladeb, se kterými se v téhle hře setká, automaticky bude Mixtape hodnotit mnohem pozitivněji než já. Ale tak už to prostě je, nelze se zavděčit všem. A v hudbě to platí dvojnásob.

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Viewfinder / 5 hodin / #dohrano

Super logická záležitost. Takový mix mezi Portalem a Superliminal. Chvílema to umělo fakt potrápit, takže spokojenost :)

LEFTY
    LEFTY --- ---
    Stellar Blade / PS5 / 38 hodin / #dohrano
    --meeting minutes--
    Porada v Shift Up, někdy na přelomu 2021/22

Director: "Tak, kde jsme, jak nám to jde?"
    Producent: "Hele, celkem se nám to daří dávat dohromady. Soubojovej systém je výbornej, skill tree taky, i když moc neumožňuje různý styly hraní. Prostě je to mečovačka, dost o rytmu a baletu. Dali jsme tam prvky z tomb raidera, ale to je trochu weak - mimo boj to skákání tolik nefunguje."
    Director (dává první lajnu): "Neva. Co ten postapo svět a grafika? Má to ten "environmrental uncanny valley" feel, kterej jsem si představoval?"
    Designer 1: "Řekl bych že jo, a navíc jsme to udělali celkem levně - dal jsem dohormady zatopený art-deco město se spoustou monumentálních soch, pak pouštní svět z doby, kdy jsme chtěli kopírovat Borderlands, podzemní prostory jako z Vetřelce, město jako zmenšenej Hong Kong Kowloon Walled City a vesmír je remix Star Treku a dalších tropes. Celý to má extra lak z Falloutu a druhou vrstvu z Jet Age. Dohromady to funguje s tím disturbing "ne úplně real" feelingem a vypadá to FAKT PARÁDNĚ. Lidi si to budou pamatovat." Pro sebe šeptem "a srovnávat to s NieR."
    Director: "Hudba to podporuje?"
    Composer: "110%, šéfe. Klasika mixovaná s naším soft ženským kvílivým popíkem, má to atmošku!"
    Director (dává druhou lajnu): "Pecka borci. Co nepřátele? Je to mečovačka, musí být kvalitní šmelcungfutr!"
    Designer 2: "Na to jsem fakt pyšnej. Vytáhl jsem skicáky z terapie a vyhrál jsem si s tím. Žádnej nepřítel není vyloženě easy, a bossové jsou můj majstrštyk. Potřebuju ověřit gore level, nechci to přepálit, aby to pořád hráči vnímali, ale to poladíme".
    Director: "Co story? Jsou pořád hráči, co hrajou hry kvůli story, nechápu."
    Producenti a designéři: "… jsme mysleli, že to píšeš ty?"
    Director (mne si nos): "…. Taky že píšu. Je to prostě takovej klasickej motiv, že jo - androidi a jejich sebeurčení, experimenty going sideways, dám tám AI, záchranu druhu, tragédii - trochu afektovaný jako ve wuxia dramatech. A mám mrtě nápadů na sidequesty, to bude žůžo. Ty jedinej v košili, jak jsme na tom s budgetem, když tohle zohledníme?"
    Finance guy (chvilku buší do excelu): "Hele šéfe výborně. Asi 60% projektovaných nákladů proti bužetu. Mám tady na to power BI dashboardík, na kterej jsem fatkt-"
    Director (dává lajnu velikosti D1): "Výborně. Tak za těch 40% udlěáme z ženských v té hře absolutní THIRST TRAPS. Chci všechno - kostýmy, kozy, prdele, nahirujte tým co bude dělat jiggle physics. A pro hlavní hrdinku oblečky jak z cyber bordelu, různý účesy, doplňky! Weebaos to budou milovat! Už se těším na ty předpodeje! A když něco zbude, tak rybaření."
    Producent 2 (nesměle) "a k čemu to bude?"
    Director: "KURVA UŽ JSEM ŘEK."
    --konec přepisu--

FRIZER
    FRIZER --- ---
    Space Marine 2/8h/#dohrano

Celá kampaň mi zabrala osm hodin a stejně jsem ji hrál asi na pět či šest sezení, což něco vypovídá. U WH tedy asi zůstanu radši u strategií a RPG.

Audiovizuál je výborný, modely pěkně zpracované. Haptika a robustnost marináka je cítit. Ve hře kosíme hlavně Tyranidy, pak Thousand Sons a nějáký Tzeentch potěr...poměrně malá variabilita a Ultramarináci jsou fakt marná kapitula (pro mě). Příběh je jen kulisou.

Takže pokud si chce někdo zarubat v kampani, tak ve slevě asi proč ne, ale žádný zázrak se nekoná. Na druhou stranu pravá zábava začne asi online a pro lidi co rádi hrají ve skupině. Pokud je to váš šálek čaje, tak hra nabízí mnoho a mnoho misí, kosmetických propriet a dostatek variability na dlouhou dobu.

BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Saros. Odhadem 20-30 hod (vynulovala se mi statistika wtf??) Housemarque vybrousilo původní koncept (Returnal) a přišlo s pokračováním, který příběhově na Returnal nenavazuje, ale jinak je to defakto dvojka. Oproti Returnalu je Saros v mnoha ohledech lepší a dotaženější, snad až na atmosféru. Víc mi seděla ta temnější v Returnalu. Spalující žár Carcosy má ale taky co nabídnout. Oproti Returnalu je Saros ještě těžší a město + final boss mi dali pořádně zabrat. Modifikátory jsem si zakázal, ale pro hráče, kterejm už Returnal připadal tězkej, jsou modifikátory myslím fajn ústupek. Doufám, že časem přidaj mulťák. S radostí si to dám ještě jednou a s kámošem.

TERZ
    TERZ --- ---
    Mad Games Tycoon 2/35h/#dohrano
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PALADIUS: to jsem zrovna nedavno dohral s detma - baly se dost, ale zaroven se od toho nemohly odtrhnout :) za me dobry, takovy barevny limbo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam