• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JUNGLER: Obdivuju. uprimne nechapu jak jsi to mohl dohrat, protoze to ovladani tohoto portu je uplne strasny. Je to muj all time favorit techto her, ale na Open Tyrian sem nemel nervy (to ovladani smeroveho letu a jeste strel, to v tyrianu 2000 bylo poresene mnohem lepe. A zvuky a hudba jsou takove utlumene. Sem to ted porovnaval s 2000 verzi jestli se mi to nezda a nezda.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Open Tyrian / 5 hodin / Myioo Mini + / #dohrano
    Moje celoživotní srdcovka. Hra, kterou jsem si zahrál prakticky na každém zařízení, na kterém šla hrát. Vždycky jsem dal pár úrovní a pak hru odložil. Z Myioo mini se ale vyklubalo naprosto perfektní zařízení právě na tyhle starý klenoty. Začal jsem ho zase tahat sebou a hezky na krátkou desetiminutovku čas od času jsem postupně milovaný klenot dokončil :). Teď se asi vrhnu na Raptor.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    WOODMAKER: ...tak to ti závidím, můj mozek tohle neumí. Asi starší model :⁠-⁠)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Mini Motorways / 30 hodin / #dohrano

Kdyz posloucham slova, mohou ruce a vizualni cast mozku kreslit cestu od domecku k obchudku.

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    The Life and Suffering of Sir Brante / 12 h / PC / #dohrano

Interaktivní román.

Jako proč ne. Stylisticky je to spíš suché, ale emoce to pomalu a postupně vyvolat dokáže, zejména pocit beznaděje.

Největší plus:
    Hra se odehrává v přísně kastovním prostředí, kde i příslušníci jedné rodiny (otec, matka a jejich děti) můžou spadat do různých kast, ze kterých je téměř nemožné se vymanit. O tom, zda a jak se tomu přizpůsobit nebo se tomu postavit, víceméně pojednává celá hra a je to poměrně neotřelá zkušenost něco takového zažít. (Ale jestli vás tohle téma nezajímá, tak vlastně nevidím důvod to hrát.)

Největší mínus:
    Tyhle interaktivní romány mají obvykle nějakou RPG složku – vaší postavě se zvyšují a snižují nějaké staty, což odemyká a zamyká příběhové volby. Bohužel pravidelně u těchhle her narážím na to, že volba, která by mi v kontextu mých předchozích voleb dávala největší smysl, v nabídce buď absentuje úplně nebo je zamčená, protože příslušnou dovednost mám moc nízkou. Jasně, je to jenom videohra, ve které není totální volnost dost dobře možná, ale vadí mi ta disonance mezi tím, že se hra tváří jako free form narativní RPG, ale při samotném hraní člověk pořád naráží na nějaké zábrany a hranice.

PS: Prošel jsem to jen jednou, ale právě díky těm silně určujícím kastám to má značnou znovuhratelnost.

1272160-20260807231844-1
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Animal Crossing: New Horizons / 180 hodin / #dohrano

Ostrov Apatie nepodleha kapitalistickym snaham Toma Nooka a nechava brouky zit, plevel rust, ryby plavat a reky meandrovat. A snad pro tuto svou nezajimavost dlouho nebudil zajem jedne popularni country hvezdy, ktera umi vyvolat zaverecne titulky.

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Donkey Kong Bananza / 30 hodin / #dohrano

Planeta ma vrstvy (jako cibule). Kazda vypada jinak a je z trochu jinych materialu. Kdyz budete dost dlouho kopat, dostanete se do dalsi.
    Jste DK a holyma rukama rvete skaly, zem, led, sul, nebo cokoli, z ceho je zrovna prostredi okolo Vas.
    Proc? Abyste tim balvanem mohli udelat jeste vetsi diru, pouzit ho jako surf / destnik, hodit ho po nepratelich, nebo jenom proto, ze byste se chteli dostat dal a ta skala vam zavazi v ceste.
    A proc se nekam dostavat? Protoze jsou tam banany. DK miluje banany, tak se stal hornikem, aby je mohl tezit.

Pri sestupu k jadru planety se na pozadi pomalu oteviraji otazky a ukazuje se, ze snahy hlavniho hrdiny (ziskavani bananu) jsou jen lokalniho vyznamu a ze svet a jeho vrstvy si uz prosly dlouhou historii.

Paradni soundtrack, dobre zpracovana vertikalita, originalni gameplay, zabavny vizual, ...

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Splatoon Raiders / 20 hodin / #dohrano

Herni smycka: Nakoupite upgrady a nastavite postavu, vyberete arenu, tri sekundy cekate na loading a jdete strilet. Az dostrilite, i pri nezdaru dostanete vsechen loot a zase nastavujete.
    Nastavovani je zajimave a jednoduche a muzete si vsechno hned vyzkouset. Souboj je neprehledny, ale zabavny. Hra ma paradne zpracovany pohyb a variabilitu zpusobu souboje.

Koupil jsem si hru kvuli vseobecnemu hypu. Litoval jsem. Neslo mi mireni. Chvilka nastavovani pomohla, ale stejne jsem videl, ze ta hra je blbost, tak jsem se ji chtel zbavit.
    Ale musel jsem se vratit a zahrat si jeste jeden level a znovu a jeste jeden. Navykove jako Borderlands, ale cele ve svych vlastnich zpusobech a v Nintendo kvalite, tzn bez otravnych mechanik a zaseku. Asi to budu hrat dal.

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Wild Hearts S/64 hodin/#dohrano

Suprový monster hunter říznutý fortnite jak tomu říkáme se Stoupou. Jelikož dostanete k dispozici stavění útočných i obraných nástrojů. Za mě příjemné osvěžení. Naprosto jsem si užila lovení monster jak sama, tak v mulťáku. S random lidmi na dálku fungoval dobře. Grafika na switchi pohoda, jelo bez problémů. Naprostá spokojenost 🙂

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    NieR: Automata/38 hodin/#dohrano

Hráno na switchi (v březnu, zapomněla jsem si zapsat). Je vůbec co dodat? Hudba nejlepší a koupila jsem si Replicanta. Akorát teda hack části mě vůbec nebavili...

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Aphelion/7 hodin/#dohrano

Hráno na Xboxu. Kdo si chce zahrát na něco ala film Rudá planeta, tak ideál. Víceméně koridorovka. Musím vypíchnout hudbu, ty smyčce dodávali super atmosféru. Asi si vyhledám soundtrack 🙂
    Jen je to občas creepy

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JAMILLOS: A on někdo něco hodlá porovnávat?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CLAVEN: 👍
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SALVATOR: ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Cyberpunk 2077 / PC / nevimjakdlouho / #dohrano

Jo a vzpomněl sem si, že někdy před Stalkerem sem vlastně dohrál CP2077, to mě taky extrémně vzalo, ale už si z toho moc nepamatuju a screenshot samozřejmě nemám.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    S.T.A.L.K.E.R. 2 / PC / 236h / #dohrano

Jsem nadšen, až samým nadšením uchcávám. A musim říct, že sem rád, že sem si počkal na verzi 1.9, ale trochu mě mrzí, že za chviličku vyjde 2.0, kdybych to tušil, tak počám. Ale teda nějaký problémy s A-life a podobně nepozoruju. Je teda pár QOL drobností, který bych upravil: ležící zbraně by mohly mít indikaci, jestli maj v sobě; je tam strašně moc zdrojů, jako jídlo, lékárny, vodka, energiťáky, voda, pivo, celá Zóna je jeden velkej bufet a v tomhle to teda neni moc survival; mohlo by bejt poznat, jestli dveře sou zamčený, nebo zalígrovaný a jestli mám jít hledat klíče, nebo díru, kterou střelit do prkna; proč je klávesa pro nakupování E a pro opravy Q, to mi fakt hlava nebere; a největší výtka: ten příběh je chvílema strašně zmatenej. Vobčas sem vůbec nechápal, jaký má kdo motivace, co to pro něj přesně vlastně dělám a proč a okolo příběhovejch misí sem dost musel dohledávat, vo co gou, protože v PDA je k misi vždycky jenom krátkej obecnej text, kterej vysvětlí lautr prd.

Jinak ale super, Zóna, je krásně hnusná a nelítostná, jako vždycky byla, ale tentokrát detailnější, takže to víc vynikne. Určitě si to dám někdy znova, eště mě čekaj minimálně dva jiný konce, ale ne teď, je to strašlivě dlouhý.

_
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Alien Isolation / 50.5 h /#dohrano

asi jedna z nejlepsich schovavacek co jsem hral. je to stisneny a alien je mrcha ktera je chytra a patra, kouka a obcas fakt prekvapi... svine :) ve vyssich levelech je uz hodne doternej a neda pokoj tze takovej level 17 byl celkem HC a chcipal sem jak nikdy. mozna je to trosku natahovany (aneb cesta tam a zase zpatky), ale dokud je tam vetrelec tak to vlastne nevadi. co me moc neba jsou roboti a chapu je spis jako vatu. a btw takovy to zeleny pipatko sem vlastne skoro nepouzil, sluch vetsinou bohate staci (tj. asi lepsi se sluchatkama).
    nejvic nasiraci jsou asi animace, pac nejdou prerusit - kolikrat me zabil jenom proto, ze sem plasmovym cosi vrtal do dveri a nemoh to zahodit a utect.

velka spokojenost a mozna se k tomu jeste sem tam vratim abych vyzobal nektery achievementy + vypada to, ze jsou k tomu i mody, ktery z toho delaji vetsi hardcore (aby NPC registrovaly i zvuky dveri, poklopu a tak).

hrano na hard:

paint me like one of your french girls:
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Marathon / 110 hodin /
    cinkla mi druha platina v zivote! :D tahle byla o dost jednodussi. ani nebylo treba nejaky velky snahy. jinak nepisu "dohrano" ponevadz to nemam. a u tohoto typu her ani nevim jestli to jde :)

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Metal Gear/11 hodin/#dohrano
    Hra tvrdí 4 hodiny čistého času, Steam tvrdí 11.
    Master Collection byla ve slevě, tak sjem se rozhodl jsem se projít si sérii Metal Gear. Jediné hry, které jsem doteď hrál, byly Metal Gear Solid (PC port) kdysi dávno v 200x (nedohrál, padalo to těsně před bojem s Liquidem), a MGS5: Phantom Pain někdy během pandemie (stop the spread of the vocal cord parasite).
    Začal jsem prvním MSX Metal Gearem. V tom roce 1987 to muselo být kulervoucí, hromada mechanik, zajímavá hratelnost, příběh, velikost.
    Dneska je ovládání, QoL features, a ty změny v té Master Collection tak trochu na palici. Zmátly mne tři věci:
    1) Na začátku hry máte jen půlku zdraví, je to tak schválně a víc dostanete, jak procházíte hrou, ale vypadá to jako že jste zranění. Když jsem našel Rations, tak jsem se chtěl vyléčit a nešlo to (z pohledu hry proto, že jsem měl plné zdraví), a tak jsem si myslel, že nevím, jak to ovládat.
    2) Ukládat z menu můžete kdekoliv, ale uloží se jen kdy jste byli naposledy ve výtahu. Save/Load menu je moderní, předělané, tak tam na to mohli aspoň upozornit.
    3) Frekvence vysílačky nemusíte štelovat ručně, tam máte taky uloženou frekvenci na Schneidera.
    Sice to bylo všechno napsané v manuálu, ale blbě zformulované (a ten manuál a ty přídavné materiály mají taky blbé ovládání, a nejsou dostupné ze hry).
    Blbě se mi taky ovládaly herní menu, bylo to takové neintuitivní, zvlášť když je to namapované na moderní ovladač. V inventáři postupně nasbíráte 7 očíslovaných přístupových karet, u každých dveří musíte individuálně vyzkoušet, která tam pasuje. Zvlášť opruz, pokud do vás zrovna střílí nepřátelé nebo stojíte v zaplynované místnosti, protože Solid Snake nedokáže zároveň mít nasazenou plynovou masku a otevírat dveře. Kdo ví, jestli to byl úmysl.
    Kdyby to byla dnešní indie hra, tak se asi neobtěžuju to dohrávat (backtracking skrz matoucí mapy ze mne vysával vůli k životu), z historické perspektivy ale must finish. Vtipné je, že Kojima na jednu stranu všechny Metal Gear hry považuje tak nějak za kanonické, ale zase se do MGS5 neobtěžoval přidat pasti jako Death Pillar nebo ikonické postavy jako byli Shoot Gunner, Coward Duck, nebo Bloody Brad (nebo to nějak retconovat v tom rereleasu, když už v dvojce předělával obličeje, ale zase, ty pouštní segmenty se nemohly odehrávat na ropné plošině).

_KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    GEE: mi celou dobu přišlo, že to dělají dva týmy... jeden řeší ty cuting edge cutscény, druhý vedlejší questy a nesmyslné dialogy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam