• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    Inscryption / 13 hodin / #dohrano
    O hre jsem se dozvedel od meho spolubydliciho a zatim vsechny doporucene hry byly uplne super. Incryption jsem zatim jen dohral a mozna se do nejake casti hry vydam znovu.
    Incryption je v zasade deckbuilder hra. Avsak krome karticek se tam deje spousta jinych veci a konec je takovy, ze vlastne ani nevim, co se tam stalo.
    Hra je docela brutalni (co tem kartam chuderkam provadite) ale opravdu genialni. Final Fantasy VII (nejaka z tech novych) se snazila udelat obdobnou hru, ale na tuhle uroven se fakt nedostala. Je prekvapujici jak malo mista a karet staci na to udelat velmi dobrou hru, ktera da lidem dost svobody si na to postavit deck podle sveho gusta. Slysel jsem, ze spousta lidi melo velke obludky a Ourobose/bota, ale ja bych tu kartu z decku vyndal. Za celou hru mi umrela 4x. Muj deck byla kopa 1/1 smeti, nicmene to fungovalo a muj nejvetsi zabijak byla moje vlastni karta.
    Libilo se mi, ze hra krome spousty narazek na IRL karetni hry/hrace take dovolila nam si karty vselijak menit nebo dokonce i vytvorit a ze clovek take muze poslat i kartu jinemu hraci a dostat od nej neco. (dostal jsem strasnej crap, dekuju).
    Vic toho asi psat nebudu, protoze clovek si hru musi zahrat sam a idealne nevedet, o co se jedna.
    Screenshot titulku pri dohrani jsem samozrejme zapomnel udelat. Tak tady jeden z menu.

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Silent Hill 2 Remake / PC / 23 hodin / #dohrano
    Tak po dlouhý době konečně zase hodně povedená hororová hra, i když se jedná o remake. Původní dvojku a pár dalších dílů jsem hrál kdysi dávno a už jsem si to nějak moc nepamatoval, tak to bylo skoro jako bych to hrál poprvý :) Atmosféru to má opravdu temnou a hutnou a ne vždy na to byla zrovna nálada. Střídaly se úseky, co mě až tak nebavily a pak chvíle, kdy to mělo opravdu grády. Hrál jsem většinu her od tohoto studia a opravdu se každou hrou dost zlepšují. Jsem zvědavej na jejich poslední kousek (Cronos), ale k tomu se dostanu až časem. Ale nejspíše asi dříve než k nejnovějšímu Silent Hill f, který se mi zatim od pohledu moc nějak nezdá...

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FYI měsíc listopad je za námi, byla provedena pravidelná kontrola údajů https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/ . Kdo se celý rok flákal, má poslední šanci to dohnat .-)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Sniper Elite V2 Remastered / PC / 24 hodin / #dohrano

Letos mi prošlo pod kurzorem hodně remasterů a tenhle bych určitě zařadil k těm zdařilejším. Obsahuje všechna DLC a grafikou se už vyrovná čtyřce. Čeho jsem si v původní verzi nevšiml, je chování nepřátel v pohotovosti. Po odlákání kamínkem se sice vydají na místo, odkud zvuk slyšeli, ale hned potom začnou prohledávat nejbližší okolí. Párkrát mě takhle načapali. Ve většině her by nad tím mávli rukou, že asi vítr, a poslušně by se vrátili na výchozí pozici.

LEFTY
    LEFTY --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II / PS5 / 113 hodin / #dohrano
    Mám za sebou hlavní linii s průběžným vyzobáváním side questů - pár jich ještě zbývá, + všechny DLC mě čekají na vánoce.
    Co říct ještě, bez spoilerů? Ta hra je masterpiece. Přinesla mi ponoření do herního světa, které jsem nezažil od GTA: San Andreas (protože moje #1 Yakuza hry se odehrávají na menším prostoru a jsou víc story driven). Jak dobře poznamenal jeden kolega, ta hra skutečně umí zprostředkovat pocit, že se procházíte lesem. Ale to není to hlavní.
    Ve Warhorse měli konečně takový zázemí, aby mohli udělat hru, jakou chtějí. Povedlo se jim, aniž by to přepálili.
    Všem, kteří si kladou otázku, v jakém jazyce to hrát - čeština pro tuhle hru nemá chybu, je podpořena perfektním voice actingem. Kouzlo nechtěného je, když ve scéně po Petrovi Nárožným (kterej si ukradne každou scénu, ve které je), promluví neherec Ban Vávra - a on přitom mluví normálně, ale ten kontrast je wtf. Čestina si taky hraje s nářečími, a neuniknou vám easter eggs, který jsou prostě český (bába pod kořenem, mlynář Máchal, Lucka Vondráčková, horníci).
    Trosecko i Kutnohorsko jsou krásný až na hranici kýče, a prostě to vizálně hrozně funguje - když jdu po louce, úplně cítím ve vzduchu vůni léta a trávu klouzající kolem bot.
    Příběh tentokrát šlape celou dobu, až do velkolepého finále a skvělých credit scenes. V "mečování" jsem furt stejně marnej, ale aspoň to není takovej button mashing jako v jedničce, a střelba je pro mě na PS prostě neřešitelná.
    Poučen z jedničky jsem některý skilly nezanedbával ani jako chytrý a sečtělý Jindra Dušín (lockpicking ftw), takže skutečné frustrace jsem moc nezažil.
    Je to nádhera a bude mi líto, až to dohraju všechno - ale stejně si myslím, že se občas pojedu jenom tak projet na koni.
    Ke klasickému win screenu dávám ještě jedno easter eggs a bug, které jsou ale (na rozdíl od jedničky) jenom vzácné a nejsou game breaking, a taky jednoho Vávru, kterýmu tuhle větu musel předepsat scénář, jinak to nevidím ;-)

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Mouthwashing / PC / 4 hodiny / #dohrano

vlastne 8h, protoze sem to hral hned dvakrat: podruhy abych se ujistil ze je to fakt podivna hra :) zanechava to pachut jako I have no mouth and i must scream, nebo Sanitarium, nebo Soma ci tak neco. mam rad divny hry.

CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Escape from Duckov/94 hodin/#dohrano

Naproste zjeveni. Zatim pouze PVE, melo by byt v budoucnu pridano PVP, 94 hodin nepretrzite zabavy, extraction looter shooter, gear fear ne tak prisnej jako v ostatnich ELS (po smrti mate jednu moznost vyzvednout si gear z mista smrti) zaver hodne velka vyzva, necekal jsem na zacatku ze to bude tak komolexni hra se vsim vsudy, hromada zbrani, atachementu, predmetu, vylepsovani skills, zakladny, izometrik "tarkov" se vsim vsudy. nebojim se vrele doporucit jakymukoliv hraci at uz je jeho oblibenej zanr uplne jinej,obtiznost survival a ja jdu dodelat nepovinny questy, ktery odemknout dalsi endings. (bavil jsem se moc)

MBR
    MBR --- ---
    Watch Dogs Legion / PS5 / 35h / #dohrano

Bylo to vlastne docela dobry, vcetne dojemneho konce. Ten napad s tim, ze si v podstate skupinu svych hrdinu vytvarite, nebyl tak uplne spatnej. Nicmene tam chybi ten detail vykrelesleni jednotlivych charakteru, kterej tomu proste pridava stavu. At uz jde o Aidena z jednicky, nebo particku postpubertalnich overthetopcool hackeru z dvojky. Side questy samozrejme totalni stereotyp, ale dal jsem je vsechny.

Jo a to cameo Assassins creedu je teda dobrej pokus, ale vlastne nasrat. Ve WD2 byl AC prezentovanej jako hra na reklame baraku ubisoftu, kde jste hacknuli PC v jejich kanclu a leaknuli jejich hru a v Legionu se mi jako snazej naznacit ze se to odehrava ve stejnym svete? fuck the consistency neasi :)

Tak se jdu pomalu pripravit na opacko prvniho dilu, kterej jsem hral naposled pri releasu.

Hack the planet! :)

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Portal 1 / 4 hodiny / #dohrano

Na steamu mi v sekci nedohraných kdovíproč hnil Portal 1, tak jsem se na to v mezičase hraní jiných restů mrknul. Později jsem si vzpomněl, že jsem to už vlastně hrál a jen si to nepřesunul do sekce dohraných (která k mému zklamání stále zaostává nad nedohranými). Ale co už, Half Life universum miluju, tak jsem si to střihl ještě jednou. Jo a pozor, kompletně CZ vč dabingu!

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Sniper Elite V2 / PC / 17 hodin / #dohrano

Původně jsem neměl v plánu se k dvojce vracet, nakonec to byl svěží vítr. Oproti pozdějším dílům klade větší důraz na akci a několikrát vás do ní natlačí skriptovanou sekvencí, i kdybyste se chtěli misí jen proplížit a potichu odpravit cíl. Před každou pernou situací je naštěstí záchytnej bod, tak se to dá zvládnout i na nejtěžší obtížnost. Pořádně mi ale zatopili snipeři v rozbombardovanym Berlíně. Zmerčili sebemenší pohyb i periferně a z otočky neomylně stříleli mým směrem.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Brütal Legend / 15h / xbox / #dohrano
    Někdo má za největšího herního génia Romera, někdo Kojimu, já Tima Schafera. A taky mám potíž s tím, že si donekonečna šetřím hry, o kterých vím, že je budu milovat, někdy na příště a hraju často horší a průměrné tituly.
    Kombinace Double Fine a metalu, to je prostě záruka mojí spokojenosti. Takže jsem tenhle drahokam pořád odkládal, možná i proto, že jsem se trochu bál zklamání.
    Herně je to totiž divoká kombinace RTS, závodní hry, mlátičky a open world. Nic z toho není dotažené k dokonalosti, ale ta kombinace je svěží, za krátkou herní dobu je tam vloženo pár herních mechanik, které se neomrzí a ani to není kdovíjak překombinované. Ta herní doba je odhad, protože jsem dělal nějaké vedlejší mise a x360 hry nesledují vždycky herní dobu.
    Jakože gameplay OK, ale ucvrnkával jsem z příběhu a postav. Jack Black je skvělý showman, ale geniální byl i Tím Curry jako hlavní záporák a vedlejšího záporňáka daboval Rob Halford, což je metalový bůh o jehož komediálním talentu jsem neměl ani tušení. Další bůh, který na hře spolupracoval a objevil se jako postava je třeba Ozzy Osborne. Oba přispěli i do soundtracku, který je pěkně dlouhý. Asi pět hodin hrací doby, podle Spotify.
    A příběh, jak jsem zmínil, je taky pecka. Je to napsané s humorem typickým pro Schafera, který metalové kultuře zároveň skládá hold a zároveň si z ní dělá srandu.
    Trochu jako jeho starší kousek Full Throttle, ale mnohem lepší.
    Jediný, co mě na tom sere jsou collectibles. Je jich tam asi 180 a na mapě většinou nejsou vyznačené.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ball x Pit / XSX / 50 hodin / #dohrano

Táto návyková roguelike Arkanoid divnovec ma zo začiatku moc nechytila (pretože začiatok je naozaj drsný) a skoro som ju dropol, ale po odomknutí pár postáv a predmetov som nakoniec vytrval a posledných asi 15 hodín už to bola vyslovene oddychovka. New Game+ asi hrať nebudem, ale na tie tri sľubované updaty s novým obsahom sa vrátim.

Úplne dobrých 8/10

YETTY
    YETTY --- ---
    Star Wars Jedi: Fallen Order / Xbox One X / 18 hodin #dohrano
    Odskočil jsem si od Dishonored šermovat a byl jsem mile překvapen.
    Kámoš doporučil, tak jsem to zapnul.
    Z opraváře čeho si jsem se stal rytířem Jedi jak má být.
    Z první mě nemile překvapila přítomnost "ohníčků" ze souls série. Za druhý jsem na první planetě padnul někam do díry, kde mě na dvě rány zničila Mega žába. Takže menu, dvě obtížnosti dolů a rozjedu to. Svět mě uchvátil a já se učil ty nejlepší komba co jsem mohl. Příběh super. Hra zasazena po rozkazu 66, bomba. Nakonec přišel i kouzelník. Nářez.
    Dost často jsem se někde zasek, propad nebo hra udělala něco, co by neměla. Kamera se kolikrát taky točila, jak kdyby byl střed všeho vesmír a ne já. Troska frustrace, ale ustál jsem to. Všechno zachraňoval BD-1 a jeho postupné upgrady.
    Celkově jsem se bavil, ale nebylo to úplně ono. Trošku něčeho mi tam chybělo. Přemýšlím jestli pokračovat dále do Survivoru. Stojí to za to? V gamepassu bohužel není, pokud jsem se nepřehlédnul a CLAVEN mě neopraví :)

7,68/10

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    New Tales from the Borderlands / PC / 12 hodin / #dohrano

Poslední PC hra z celý série, kterou jsem chtěl dohrát. Píšu „dohrát“, ale ve skutečnosti spíš „dokoukat“, protože vyloženě herních pasáží je tu opět poskrovnu. Zbytek je průměrnej sitcom v kulisách Borderlands, plnej absurdit a slabších fórků, co se dají přežít díky nadstandardnímu namluvení hlavních postav.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Dispatch / PS5 / 7 hodin / #dohrano

Och, takéto prekvapenia mám najradšej. Hra, o ktorej som nikdy nepočul, vôbec som na ňu nečakal, pár dní po vydaní som ju kúpil na základe silného word of mouth a hneď sa teleportovala do môjho top 3 za daný rok (bude sa teda musieť podeliť o tretiu priečku s ďalším indie titulom, Hades 2, ale aj tak).

Viac seriál ako hra, ale seriál je to teda parádny - a rozhodnutia tentokrát skutočne majú celkom podstatný dopad na príbeh. Bývalí ľudia z Telltale konečne dotiahli žáner, ktorý vymysleli v Telltale, k dokonalosti. Vizuál, animácia a writing na úrovni Arcane a ešte to navyše funguje aj na úrovni volieb. Top tier voice acting (Aaron Paul, Jeffrey Wright, Laura Bailey a ďalší odvádzajú výbornú prácu) tomu tiež neškodí.

Veľmi, veľmi príjemná zábava na pár večerov, a niekoľkokrát som sa nahlas smial. Paráda. 9.5/10 a dúfam minimálne v druhú sezónu.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RoboCop: Rogue City / PC RTX3090 / 13 hodin / #dohrano

Tak jsem to konečně dohrál. RoboCop je badass jak to uměli jen v 80s. Gameplay mě bavila velice, když ale člověk získá jistou úroveň skillů, je to trochu god mode. Posledni boss byl skoro nejjednodušší.

Co mě hodně vadilo bylo oblečení postav, jeden oblek pro všechny? Navíc z toho křičí default Marvelous Designer assets. Další věc co mě trhala oči byly tzv. faciální exprese. Animace obličejů byla naprosto tragická, nula emocí.

Bonus bod za texty na plakátech :)

Celkově ale fajn, jen nevím jestli se mi chce do DLC.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Hades / Nintendo Switch 2 / pres 30 hodin / #dohrano

Tak jsem zas objevil Ameriku a jdu sem s tim uplne maximalne nadseny, protoze ta hra je naprosto dokonala. Oproti predchozimu KCD je tam rapidni zmena v tom, ze pro me nema zadny negativa a nechapu, jak dokazali vytvorit neco takoveho v tak malem poctu lidi. Grafika je nadherna, hudbu si nedokazu predstavit lepsi, dabing prirozeny, ovladani a gameplay na jednicku. Atmosfera je taky super, protoze jsem se obcas klepal jak drahej pes, coz mi pripomnelo Dark Souls nebo Metroid Dread a nekdy mi to zas prislo jak tanec mezi neprateli. To odladeni asi nikdy nepochopim. Dal jsem to az na 32. pokus a urcite se k tomu budu vracet v prubehu hrani dalsi hry, abych se dostal k titulkum. Tim opakovanim mi to dost pripomina Tony Hawka, jak jsem se vzdy tesil, az si k nemu sednu a jen tak si zajezdim. Hodnoceni bych dal 100 z 10 a uz se tesim, az budu mit cas a podporim je krabicovou dvojkou :)

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Battlefield 6 / XSX / 188 hodin / #dohrano

Multiplayerové hry tohto typu sa nedajú dohrať, respektíve považujem ich za dohraté, keď ich nakoniec odložím, čo teraz čaká aj Bf6. Bolo to dobré, a predpokladám, že sa ešte okolo sviatkov vrátim, keď vo mne vianočný duch zase vyvolá akútnu chuť zabiť nejakého toho blížneho svojho balistickou ručnou zbraňou, ale nateraz je dohrané.

Čo k hre dodať? Je to Battlefield. Tentokrát je to jeden z tých lepších Battlefieldov, a na XSX vyzerá a znie fantasticky bez akýchkoľvek kompromisov vo výkone, čo je veľmi chvályhodné. Menej chvályhodný je nárast počtu CoD hráčov, keďže Call of Duty bol tento rok výnimočne slabý, a s tým súvisiaca codifikácia kedysi celkom v realite ukotvenej hry na konflikty malých jednotiek kombinovaných zbraní. Uvidíme, čo s tým spravia ďalšie sezóny. 8/10

ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    Might and magic 6 (678 merge mód) / 40 hodin / #dohrano

ach jak to říct. tahle hra je moje láska z dětství, kdy jsme ji s kámošem drtili stovky a stovky hodin dokola celý měsáce, aniž bychom ji dokázali vyhrát, až pak jednou celý skoro upocený :D neskutečný. celkově ta hra působí mnohem větší a masivnější než jen na těch 40 hodin (GOG mi je počítal, ale měl často problémy se synchronizací a padal wtf, nicméně 40 hodin je plus mínus správně tipuju). doporučuju každýmu, kdo to kdysi hrál a nebo kdo má rád old school RPGčka, který nabízej spoustu dobrý hratelnosti.. a nebojte se čeknout návod nebo google, když něco hledáte:) jinak si tam přidejte pár dalších desítek hodin :D udělal jsem anprostou většinu vedlejších úkolů, vynechal jsem jen čtyři, který se mi už nechtělo před koncem řešit, povyšovací úkoly povolání jsem dal všechny

+ miluju ten svět, artstyle grafiku...
    + hudba naprosto ňůňo
    + skvělej RPG systém, hledání učitelů atd., fakt má člověk pocit, že cestuje po otevřenym světě a hledá
    + neustále člověk nachází lepší a lepší vybavení, takže to uspokojí i takového toho diablo hoardera
    + rozmanitost povolání atd.
    + mód přidal 16:9 obrazovku, vyšší rozlišení, možnosti cestovat napříč všemi třemi díly, upravovat si (boostovat) obtížnost atd., poznámky na mapu

- samozřejmě ten design a gameplay na spousta místech strašně zastaral, dungeony by mohly být plnější zajímavejch věcí atd. nebo nestačí, že parta má klíč, ale konkrétní postava s klíčem v inventáři musí kliknout na dveře, jinak se neotevřou...
    - někdy se to zvrhne (hlavně ze začátku a úplně na konci) v takovej kite simulátor:)
    - pozdější mapy plný titánů atd. jsou už jen vysloveně o tom to proletět s kouzlem lítání, naprostej nesmysl to zabíjet..
    - spousta věcí je bez návodu (a nebo dobré paměti) těžko dohratelná. taková hrobka VARN mě málem připravila o příčetnost
    - někdy člověk udělá něco, z čehož mu padne reputace úplně k nule, hra ho dostatečně neupozorní, až když ho začnou kuchat stráže a drožka, která stála 20 goldů najednou stojí 20000 :) to je k nasraání, stačí třeba jen kliknout špatně na dialog (a člověk vidí jen téma, takže ani neví, na co kliká..)
    - fakin blastery i s grandmaster levelem jsou úplně k hovnu :) ať žije Imploze

FRIZER
    FRIZER --- ---
    The Witcher 3: Wild Hunt / PS5 / 85 hodin / #dohrano

Asi čtvrté dohrání od vydání a třetí na Death March, což jsem koukal, má na PS pod dvě procenta hráčů. Dal jsem si komplet edici včetně DLC poprvé na PS5. Těch 60fps hře sluší a pořád je na co koukat i po těch letech.

Příběhová dokonalost, které nesahá Bouřková sezona ani Rozcestí krkavců po kolena. Srdce z Kamene považuji asi za nejlepší herní DLC vůbec...je tam vše, Faustovský motiv, Heist mise, Svatba, Shani atd. Otazníky jsem vysbíral opět téměř všechny až na Skellige. Jsem zvědav jak tvůrci navážou za dva, tři roky s Ciri jako hlavní hrdinkou.

Jediné co se dá, za mě, hře vytknout je EXP systém...kdy čim větší obtížnost, tím méně zkušeností. Stejně tak navázání na LVL, takže za splnění celkem komplexního úkolu dostanete asi 100 exp a pak v jiné misi narazíte po cestě na pumu a za zabití dostanete zkušeností 800. Je to takové úsměvné. A soubojový systém stojí také vcelku za prd...stačí nahodit Quen a uskakovat. Pak sejmete cokoliv na jakémkoliv lvl, pokud nejde o bosse.

Každopádně hudba, výprava, příběh,postavy, jednotlivé mise a úkoly, vše stále top.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam