MILOSHIT: omlouvám se za to "fňukání" nebylo to myšleno zle.
Tak moje zkušenosti jo? Od těch tvých se asi dost liší, ale tematicky to snad nebude mimo.
Když mi bylo nějakých čerstvých dvacet, tak jsem se strašně moc zamilovala do jednoho o pár let staršího kluka (pokud to zrovna čte, tak zdravím ;). Trvalo to asi dva roky, možná tři?. Občas jsme se potkali šli do galerie nebo do muzea, občas jsme spolu něco měli, ale nikdy jsme spolu nechodili. Vždycky jsme se sešli, já jsem měla hrozný naděje, úplná zaslepenost... Myslím, že ho ke mě něco přitahovalo, zároveň si asi uvědomoval, že jsem tehdy byla dost labilní, byla tam ještě určitá nevyzrálost a definitivně nízký sebevědomí. Prožívala jsem velmi silně jenom jeho blízkost, byť jen obyčejný dotek. Nevím jestli to na mě bylo znát. Psychicky, aspoň podvědomě mě to asi dost vysávalo. Začala jsem tou dobou trpět depresema. Bylo to chvilkový štěstí, naděje a pak hrozný trápení.
Pamatuju si naposled, jak byl u mě doma na obědě. Pár dní na to jsem se dala dohromady s někým, kdo o mě měl zájem. Pak jsem se zamilovala, věnovala se novému vztahu a konečně mě to pustilo.
O pár let později jsem si dala trip a měla jsem něco mezi vízí a vzpomínkou. Byli jsme na muzejní noci, čekali jsme na metro. Skutečná vzpomínka byla taková, že jsme se líbali, já jsem si přála, aby mě pozval k sobě domů, což se nestalo (to byl takový klasický průběh našeho setkávání). Vize/halucinace (nebo jak to nazvat) na tripu byla taková, že mu vzala hlavu a narazila s ní o sloup a zlomila jsem mu nos. Asi za to, že musel vědět, že jsem tak zaslepená city a prostě to neutnul. Je to brutální, ale podvědomí je prostě mocný.
Dneska už jsem někde úplně jinde. Dospěla jsem. Dospěla jsem mimo jiné k tomu, že to nejdůležitější je vnitřní stabilita. Soustředit se na věci, které mohu ovlivnit a netýrat se takovou dobu a takovým brutální způsobem kvůli někomu,kdo mě nechce.