LAKSHMANA: Asi mi chybí širší perspektiva. Dovedu si představit, že věci z tvého hlavního příspěvku jsou na něčem založené, že tu feministickou propagandu můžou některý ženský zneužívat, aby se nějak po chlapech vozili nebo jim něco vraceli. V jaké míře se to děje, jak moc je to společenskej rizikovej jev nevím, nemám načteno a nechci si dělat názor na základě osobních dojmů či předsudků
Tvůj přístup se zdá být celkem nekompromisní/militantní - máš pocit, že je potřeba jí do konfrontace a nebrat si servítky, stejně jako si neberou servítky ony? Už se to nedá řešit po dobrým?
Zdejší diskuzi si pro sebe beru spíš jako takový zajímavý zamyšlení nad nějakýma stereotypama, módama chování, kde je hranice zdravého a nezdravého. Osobně se tím ohroženej necítím, vztah mám spokojenej, ani jeden se v něm nemáme potřebu vymezovat či hrotit nějaký definice rolí (jestli jsem já dost muž a ona dost žena, nebo bych já měl být větší muž a ona menší žena, nebo já menší muž a ona větší žena), probíhá to spontánně. Takže spíš jen námět pro zamyšlení, než křižácká výprava...
Každopádně to může být nějaký přechodový období, kdy po stoletích buranismu a útlaku se na chvíli jazyk vah vychýlí na druhou stranu, kdy dostanou na prdel chlapi a budou tu vládnout pevnou rukou amazonky, který nás budou chovat v klecích jen na sperma, uvidíme :-)
Sexmise / Seksmisja (1983) | ČSFD.cz
https://www.csfd.cz/film/37898-sexmise/prehled/