• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    NYA: : tzn. že na základě své jedné konkrétní zkušenosti zobecňuješ a devalvuješ celou tuhle oblast?

    Něco jako kdybych řekl - moje bývalá byla učitelka, řeknu vám co ta doma dělala, hrozná megera. Jako chápu že učitelky můžou být i fajn, ale stejně jsem k tomu skeptickej, mě příjde celá tahle profese co se týče partnerských dovedností mimo. Když mi někdo poví, že bude mít spokojenej vztah s učitelkou, tak je mi leda pro smích. To ale takový pekařky nebo garderobiérky, to je vám jiná!
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: jde o to, že ten trh je velkej a jak jsou tam autentický věcí, tak tam bude spousta šarády. Stejně jako ayahuascu dělají v ČR jak lidi, kteří k tomu mají celoživotní výcvik, tak různí Češi a Poláci, kteří to mají jako vývar a podle toho to vypadá. A já nemám chuť ani potřebu ztratit několik víkendů a několik tisíc či desítek tisíc vymetáním všech mužských kruhů v ČR abych zjistil, kterej je ten správnej. Tzn. že bych se řídil stejným principem jako s tou ayou - kdyby mi to doporučil někdo, jehož úsudku věřím, tak bych o tom uvažoval. Naslepo na základě nějakých webů a reklam ne. I když vzhledem k tomu, že obecně mě to prostě moc neláká, tak bych tam nejel možná ani po tom doporučení. Nejjednodušší mi příjde, kdybych chtěl zažít nějakej quest (jak tu doporučovala Nya různý covidária, tak mrtvol, postižených a nemocných jsem už viděl za život dost) tak se sbalit a jít sám někam do lesa do hor na pár dnů. Ale tak to mám já, třeba extrovertní typy láká ta parta a kolektivní prožitek
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: ad Peterson, o tom jsme se bavili, ale Deida mě příjde dobrej...nedávno jsem koukal na jeho vysvětlení "function - flow - glow", zajímavý
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: jako ze je neeticky nechat si za neco takovyho platit? jakej atribut by musel mit "poradatel muzskych kruhu" kdyz bys ho poznal osobne a nahle byl prijatelny?
    NYA
    NYA --- ---
    INK_FLO: čím dražší seminář, tím víc mužem :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: klidně to samý co na těch kurzech :-)....to je těžký definovat co mě tam vadí, možná to, že je to nějakej business/služba. Že to je něco jako rozdíl mezi tím, když potkáš v klubu ženskou a vyspíte se spolu VS jdeš do bordelu a zaplatíš si službu. Samotnej zážitek je stejnej, ale okolnosti jsou jiný. Možná bych potřeboval znát toho borce osobně, nebo nějaký lidi, co tam chodí. K ayahuasca ceremoniím v ČR jsem měl stejnej bias, ale když jsem se seznámil s konkrétním člověkem a šel tam na doporučení lidí, kterým věřím (plus se tam s nimi i potkával) tak to bylo nakonec dobrý. Ale i tak ta ezo atmosféra lidí, co se tam motají pro mě ze začátku byla těžší na překousnutí než celonoční halucinování a zvracení ve tmě :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: a co bys delal s kamosema v horach kdybyste naznali ze jednou za mesic chcete popracovat na deep masculine
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: já jsem nemluvil o chlastačce...možná mi to příjde nějakým způsobem kašírovaný
    NYA
    NYA --- ---
    YMLADRIS: mainstreamovou společností tyhle aktivity nejsou obecně moc přijímaný. Tak se ti to do ankety asi promítne. To ale nevypovídá o tom, co to s nima udělá osobnostně. Tak moc nechápu smysl té ankety.
    Já bych teda byla stokrát šťastnější, kdyby můj syn zablokoval uhelný rypadlo (snad to v jeho dospělosti už nebude nutný), než kdyby si jel dělat ezo-ego při nějakých pseudočinnostech na mužský kruh.
    NYA
    NYA --- ---
    DEADSLUT: no já jsem určitě taky nevyhnutelně zaujatá. Třeba týpek, se kterým mám děcko, začal jezdit na tyhle ezo semináře hodně, pak začal dělat gurua, vést mužský kruhy, vést rodinný konstelace. A přitom mu vůbec nepřišlo vhodný se o svoje vlastní děcko starat a kromě posílání alimentů nechal všechno na mě. Začal s těmahle ezo kokotinama když byl synkovi asi rok, a ochotnej s ním strávit alespoň nějakej čas byl až od jeho čtyř let. A ještě teď je schopnej dělat kousky jako třeba odjet na ezoseminář a nedat mi vědět, že si děcko nevyzvedne a že si to musím v práci zařídit (což pro mě samozřejmě znamená problémy, naštěstí mám fakt hodnou šéfovou).
    Když potřebuju nějakej čas pro sebe? Smůla. Řešili jsme v práci povodně a potřebovala jsem zůstat na humanitární základně na druhým konci republiky? Kdepak, nemůže se postarat o dva dny víc o vlastní dítě.
    Když se ty věci s ním snažím komunikovat, tak buď komunikaci přímo odmítá, nebo max vyprodukuje nějakej alibistickej bullshit. Ezocancy naštěstí už mým směrem vzdal.
    Za mě je to exemplární ubožáctví.
    Bohužel když jsem to zkoušela komunikovat s člověkem, co tyhle kurzy vede (jakýsi Málek), tak to bylo taky úplně marný.

    Takže jsem k těmhle věcem dost skeptická. Když mi někdo poví, že chce hledat svoje mužství na nějakým ezokruhu, tak je mi leda pro smích.

    Joo, ale znám hodně schopných mužů. Kluci co se přidali do aktivistickyho hnutí osobnostně rostli takřka před očima. Ti, co přijeli pomáhat na povodně, byli cool už předtím. A je spousta dalších, co ke svým výzvám přistupujou pravdivého a zodpovědně. A na tom rostou.

    Když si zaplatíš seminář a myslíš si, že pak máš hotovo, a obklopíš se těma, co tě v tom ujišťujou, tak to je úplně nejlepší egopast, jakou můžeš vymyslet.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    Co si obecně myslite o pubertacich, kteri delaji ekologickou blokadu nekde neceho

    16 hlasy od 16 respondentů

      DEADSLUT
      DEADSLUT --- ---
      DEADSLUT: asi možná mluvím spíš o feminní stránce než o té maskulinní, vlastně nevím jak to zařadit, ale přišlo mi, že tyhle věci jim bránily nějak naplňovat i tu zdravou maskulinitu.
      DEADSLUT
      DEADSLUT --- ---
      NYA:
      YMLADRIS: Mně přijde, že zkušenost, jít konat - jo, rozhodně, ale pokud nevím, proč to konám, nerozumím si natolik, že ani nevím, co vlastně potřebuju, abych se v sobě cítil dobře a jako doma, tak se může stát, že ty vnější věci budu dělat donekonečna a nic mi nepřinesou, protože si je budu vybírat podle nějakých společenských pravidel nebo očekávání, ne podle toho, co je ve mně, a nebudu rozumět tomu, co hledám a proč to pořád nefunguje.
      Z toho hlediska mi i "bullshit ezo cesty" mi přijdou svým způsobem užitečný, že to nějak signalizuje, že je přijatelný se hledat, a říkám si, že to pro leckoho může bejt první krok, jak se naučit efektivněji hledat sám.

      Asi to tak vnímám i proto, že než jsem si sama něco srovnala, přitahovala jsem výhradně muže, s kterými celá ta "emotional labour" byla na mě - krom toho, že na svoje emoce jsem byla vždycky sama, tak když byl vztahový problém, musela jsem já sama přijít na to, z čeho plyne a jak ho řešit, a když něco trápilo partnera, musela jsem já přijít na to, co to vlastně je za emoci (strach? vztek?) a co ji způsobilo, protože oni to naprosto nebyli schopný rozklíčovat, třískali dveřma a utíkali od toho, a dokud jsem to buď nerozebrala a nezačala s nimi řešit konkrétnosti, co by se s tím dalo dělat, nebo prostě neodešla, tak se nic nestalo. Takže jsem asi nevyhnutelně zaujatá, ale jsem obrovskej zastánce "ať to je cokoliv, hlavně jestli to může pomoct jakkoliv se dostat do kontaktu s vlastními emocemi".
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      NYA: jeste jsem si vybavila, co jsi davala do sexualni vychovy a co je presne k veci:

      Ad přechodový rituály (nebude to vůbec o sexu)
      Viděla jsem v klimahnutí, mezi aktivistama ochotnýma dělat občanskou neposlušnost, hodně mladých lidí, co na tom vyrostli vyloženě před očima, v řádu týdnů, měsíců.
      Přijde mi to jako super možnost, je to dobrodružství, trochu hrdinství, zasazují se za důležitou věc, který věří, vlastně tak trochu zachraňujou svět... sami si to vymyslí, organizují, realizují, mají zodpovednost za svoje rozhodnutí, mají zodpovednost za svoje hranice (do čeho chci jít, do čeho nechci jít), nachází svoje místo a svoji roli v kolektivu dalších lidí, mají svoje kompetence.
      A rozhodně je to něco, co jim neorganizují jejich rodiče (pokud rodiče nejsou aktivisti).
      Přijde mi to dobrý.

      --

      no a to jsou ciny, skrz ktere mladi muzi i zeny muzou rozvijet svou maskulinitu ("hrdinstvi, dosazeni cile, neustupnost, ..."). jenomze je to hrozne HC. kdybych tady udelala anketu Co si myslite o pubertacich, kteri delaji ekologickou blokadu nekde neceho, prevazujici odpoved bude "naprosti magori, dej pane boze at moje dite neni mezi nima jednou"

      cili jestli na ty fakt konfrontujici ciny (covidarium, obcansska neposlusnost) lidi vlastne nepotrebuji uz hodne velkou sebeuctu a integritu a neni to pro zacatecniky
      NYA
      NYA --- ---
      NYA: *side efekt
      NYA
      NYA --- ---
      YMLADRIS: hm, já jsem v pohodě s Petersonem, učitelem boxu i skautským vedoucím.
      Deida je pro mě sovinistickej macho, Bílý obchodník s PR na téma duchovno.

      Před časem jsem tu doporučovala tenhle kratkej dokument na tohle téma.
      Je tam dost odpovědí na tuhle otázku.
      Queer: Muž budoucnosti — Česká televize
      https://www.ceskatelevize.cz/...fbclid=IwAR2yENCKKFVHKJjTRt5Ii5HsWwIAU89YM7dumZpwDfSvYwa5lswDHLf6j9g

      Nevím, já nejsem muž. Čím jsem starší, tak je pro mě mužský svět čím dál větší záhada.
      Ale přijde mi, že pokud je ta maskulinita primárním tématem a ne něčím, co je vlastně sice efekt nějaký smysluplný činnosti, tak jsou to leda řeči.
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      YMLADRIS: jeste chci doplnit, ze sama jsem obecne vuci ucitelum hrozne kriticka, napr odmitam dat dite do skolniho systemu z obavy ze zadna ucitelka mi neni dost dobra aby mi ho neposkodila atd., takze to chapu. taky dokazu rozcupovat kohokoliv kdo se snazi jinym lidem vykladat jak se ma zit.

      jenomze ten problem s krizi muzstvi neni muj osobni, muj chlap je v pohode a decko nema duvod byt v prdeli (uvidime), je to systemovej problem souvisejici prave se skolstvim, s nepritomnosti otcu, s nedostatkem prostoru "ucit se neco dokazat" atd., takze dumam jestli je vyhodny snazit se implicitne shazovat kazdyho kdo se na tom poli snazi neco delat, protoze je trapnej skautskej vedouci atd. Zaroven ten pozadavek na integritu ucitele samozrejme chapu. Fakt nevim
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      NYA: Chápu. Já jsem to video neviděla, tak nevím, co je tam učí nebo jim říká. Určitě je potřeba učit, že to, co se počítá, jsou činy, nějak předpokládám, že to Bílý ví a vede to tak. Ale nevim

      S tim covidariem mas pravdu. Ale je to moc HC. To radsi bude dal hrat nejakou videohru

      Nevim "jak se to ma udelat", jenom sleduju ze kdokoliv cokoliv dela - Peterson, Bily, Deida, ucitel boxu, ... implicitne dostava pojeb protoze je to naky podezrely. Kdo jsou teda ti ucitele maskulinity, kteri jsou ok? Je systemovej problem uz v tom samotnym ze "nechat se ucit maskulinitu = priznavam ze nejsem dost chlap, a tim jsem skoncil"? Nevim
      NYA
      NYA --- ---
      YMLADRIS: Je ti 28. Mas shit job, nemas auto, nemas holku, nic jsi nedokazal. Koupíš si 2,5h video za 500 Kč. Po jeho shlédnutí jsi stejná nula jako předtím.

      Jo, možná když by se vykašlal na shit job, de dělá úplně zbytečnou práci a šel obracet nemocný lidi a vozit mrtvoly na covidarium, tak by mohl získat nějakou zkušenost, být platný tam, kde je to potřeba, vyrůst na tom. Imponovat tím holce a sbalit jí.

      Číst si o archetypech můžeš. Ale jak je naplníš? Přímou zkušeností. Bojovník a hrdina se z tebe nestane tak, že si o tom budeš číst, stejně jako se z tebe nestane milenec tak, že budeš koukat na porno..
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      treba jak nize je zminovanej ten skaut jako skvela vec, a ink_flo k tomu pise ze z pionyrskyho tabora ma osypky.

      co ten mladik vlastne teda smi nebo muze delat, aby nebyl predmetem opovrzeni, ze se svou maskulinitu vubec snazi nejak resit. z pohledu tech kdo jsou prece za vodou a muzou se vysmivat ruznym pokusum o postup. nevim.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam