• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    STENNY: +- jo...na druhou stranu si myslím, že součást té agendy je právě to rozpuštění bloku "tohle nebudu řešit s cizími, nebudu se otevírat", respektive chápu to tak, že by to mělo být nějaký chráněný prostředí/inkubátor, kde si to můžeš dovolit. Já jsem určitej blok na těch ceremoniích taky rozpustil, respektive napřed jsem se toho bál, bylo mi to prostředí a lidi nepříjemný a sralo mě to. Pak mi to nebylo sice o moc bližší, ale už jsem to spíš jen tak se zaujetím a pobavením pozoroval. Ale ta aya je ještě jiná situace, protože tam pokud nechceš, tak s nikým nic sdílet nemusíš, jsi tam primárně kvůli té noci. U těch mužských kruhů předpokládám že to bude více otevírající a sdílející.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    NYA: uf tyvole... jasně, chápu :( Já mám ty zkušenosti spíš dobrý, i ty chlapi, co jsem na konstelacích potkala, tak mi to dávalo dost smysl... Ale je fakt, že jak píšeš, může to bejt dokonalá egopast, jakákoliv aktivita může bejt únikově-sebeutvrzující, ale tady se ještě můžeš plácat po rameni, jak na sobě krásně makáš, a přitom se pečlivě vyhnout jakýkoliv skutečný práci, protože jsi přece prozřel. Na druhou stranu, já z mýho okolí zas moc neměla ráda eko-blokátory a tak, protože to byli z největší části pozéři, bez vnitřní autenticity nebo ochoty opravdu aktivně o něco usilovat, zato s obrovským mesiášstvím, budu "zachraňovat" svět (ale jenom jako, doopravdy by to byla moc práce), protože dovnitř sebe se podívat nechci, takže radši budu hlásat pravdy... takže to uvědomění tady, že to může vypadat hodně jinak, je pro mě hodně cenný, děkuju.


    ZUULUU: počkej, jaký kameny?:) Pardon, nechápu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    to srovnani s ayahuascou mi pripada dobry, k tomu ma mainstream spolecnost asi pristup "fetaci, kteri akorat parazituji na spolecnosti, v zivote nic nedokazali, a skrz drogy se snazi uniknout realite"

    a verejne nekde napsat ztransformoval jsem pozitivne ayahuascou je podobne tezky jako ztransformoval jsem se muzskym ezobullshit kruhem. znam takhle dve rodiny kde otcove takhle jezdi na nejaky questy tohoto typu, ale mluvila jsem jen s tema zenama, ne primo s temi muzi. za me jsou to normalni chlapi, mozna je v tom ten prvek narocne manzelky ktera se sama dost rozviji a prekonava, vyrostla pres materstvi, a chlap jako by zaostava
    STENNY
    STENNY --- ---
    Když tu zazněl ten quest, drsné zaměstnání, blokády... jak vnímáte funkčnost procesu X rituálů? Vnímáte potřebu rituálu, který potvrdí novou roli, nebo stačí proces, na kterém se daný člověk posune dál?
    NYA
    NYA --- ---
    INK_FLO: jasně. já tady ale nejsem žádnej svrchovanej objektivní hodnotitel. ani nikomu nezakazuju jezdit si na jakýkoliv kruhy, když chce. ještě jsem ale neviděla někoho příčetnýho, kdo by mi řekl, že je dobrej chlap kvůli můžskýmu kruhu. tak vycházím ze svých zkušeností, nic moc jinýho k dispozici nemám..
    STENNY
    STENNY --- ---
    YMLADRIS: Už nevím kde jsem četl, že ten "vývoj muže" funguje cca ve stádiích I) být ceněný (v dětském věku), II) smysluplná práce, III) boj za něco. Že je potřeba stavět postupně, od "mám nějakou bazální hodnotu" k "můžu svoji prací smysluplně ovlivňovat okolí" a nakonec k "bojuju za něco, co považuju za smysluplné."
    Jasně, někteří lidi to dokážou přeskočit (jdou rovnou do ekoorganizace na blokádu), ale může se stát, že pak mají někde slepou skvrnu.
    Připadá mi, že co kolem sebe vidím, tak to tak je. Kluci, kteří jsou oceňovaní rodiči a posléze vrstevníky (ať už je to za konkrétní schopnost nebo třeba jen za ochotu pomoct), tendují k činnostem, kde se dá "pracovat," ať už je to skaut nebo nějaký sport, na tom rostou a víc věří, že má smysl se postavit za svůj názor a víru v něco. Znám lidi, kteří se vybrousili přímo na práci a do svojí hodnoty pak dospěli sami, ale asi neznám nikoho, kdo se zdravým způsobem vybrousil rovnou na boji za něco.

    INK_FLO: Na jednom mužském kruhu jsem ze zvědavosti byl a vypadl odtamtud, protože mi přišlo hodně neupřímné tohle rozebírat s neznámými lidmi, navíc na povel - "3,2,1, klapka, jdem se učit být muži." Vidíš tu kašírovanost v tomhle, nebo v něčem jiném? To mě zajímá.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    NYA: ano, to jsem tu psal před chvílí Mirce - " ten trh je velkej a jak jsou tam autentický věcí, tak tam bude spousta šarády."
    NYA
    NYA --- ---
    INK_FLO: promiň, jestli někdo devalvuje celou tuhle oblast, tak jsou to především tihle guruové sami

    Richard Vojík - Osobní rozvoj, práce s tělem, kurzy, semináře, přednášky
    https://www.richardvojik.cz/

    https://denikreferendum.cz/clanek/28619-cesi-kritizuji-metoo-protoze-nechapou-sexualni-nasili

    Policie už stíhá „krále české tantry“ za znásilnění - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-uz-stiha-krale-ceske-tantry-za-znasilneni-40262471
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    NYA: : tzn. že na základě své jedné konkrétní zkušenosti zobecňuješ a devalvuješ celou tuhle oblast?

    Něco jako kdybych řekl - moje bývalá byla učitelka, řeknu vám co ta doma dělala, hrozná megera. Jako chápu že učitelky můžou být i fajn, ale stejně jsem k tomu skeptickej, mě příjde celá tahle profese co se týče partnerských dovedností mimo. Když mi někdo poví, že bude mít spokojenej vztah s učitelkou, tak je mi leda pro smích. To ale takový pekařky nebo garderobiérky, to je vám jiná!
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: jde o to, že ten trh je velkej a jak jsou tam autentický věcí, tak tam bude spousta šarády. Stejně jako ayahuascu dělají v ČR jak lidi, kteří k tomu mají celoživotní výcvik, tak různí Češi a Poláci, kteří to mají jako vývar a podle toho to vypadá. A já nemám chuť ani potřebu ztratit několik víkendů a několik tisíc či desítek tisíc vymetáním všech mužských kruhů v ČR abych zjistil, kterej je ten správnej. Tzn. že bych se řídil stejným principem jako s tou ayou - kdyby mi to doporučil někdo, jehož úsudku věřím, tak bych o tom uvažoval. Naslepo na základě nějakých webů a reklam ne. I když vzhledem k tomu, že obecně mě to prostě moc neláká, tak bych tam nejel možná ani po tom doporučení. Nejjednodušší mi příjde, kdybych chtěl zažít nějakej quest (jak tu doporučovala Nya různý covidária, tak mrtvol, postižených a nemocných jsem už viděl za život dost) tak se sbalit a jít sám někam do lesa do hor na pár dnů. Ale tak to mám já, třeba extrovertní typy láká ta parta a kolektivní prožitek
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: ad Peterson, o tom jsme se bavili, ale Deida mě příjde dobrej...nedávno jsem koukal na jeho vysvětlení "function - flow - glow", zajímavý
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: jako ze je neeticky nechat si za neco takovyho platit? jakej atribut by musel mit "poradatel muzskych kruhu" kdyz bys ho poznal osobne a nahle byl prijatelny?
    NYA
    NYA --- ---
    INK_FLO: čím dražší seminář, tím víc mužem :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: klidně to samý co na těch kurzech :-)....to je těžký definovat co mě tam vadí, možná to, že je to nějakej business/služba. Že to je něco jako rozdíl mezi tím, když potkáš v klubu ženskou a vyspíte se spolu VS jdeš do bordelu a zaplatíš si službu. Samotnej zážitek je stejnej, ale okolnosti jsou jiný. Možná bych potřeboval znát toho borce osobně, nebo nějaký lidi, co tam chodí. K ayahuasca ceremoniím v ČR jsem měl stejnej bias, ale když jsem se seznámil s konkrétním člověkem a šel tam na doporučení lidí, kterým věřím (plus se tam s nimi i potkával) tak to bylo nakonec dobrý. Ale i tak ta ezo atmosféra lidí, co se tam motají pro mě ze začátku byla těžší na překousnutí než celonoční halucinování a zvracení ve tmě :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: a co bys delal s kamosema v horach kdybyste naznali ze jednou za mesic chcete popracovat na deep masculine
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: já jsem nemluvil o chlastačce...možná mi to příjde nějakým způsobem kašírovaný
    NYA
    NYA --- ---
    YMLADRIS: mainstreamovou společností tyhle aktivity nejsou obecně moc přijímaný. Tak se ti to do ankety asi promítne. To ale nevypovídá o tom, co to s nima udělá osobnostně. Tak moc nechápu smysl té ankety.
    Já bych teda byla stokrát šťastnější, kdyby můj syn zablokoval uhelný rypadlo (snad to v jeho dospělosti už nebude nutný), než kdyby si jel dělat ezo-ego při nějakých pseudočinnostech na mužský kruh.
    NYA
    NYA --- ---
    DEADSLUT: no já jsem určitě taky nevyhnutelně zaujatá. Třeba týpek, se kterým mám děcko, začal jezdit na tyhle ezo semináře hodně, pak začal dělat gurua, vést mužský kruhy, vést rodinný konstelace. A přitom mu vůbec nepřišlo vhodný se o svoje vlastní děcko starat a kromě posílání alimentů nechal všechno na mě. Začal s těmahle ezo kokotinama když byl synkovi asi rok, a ochotnej s ním strávit alespoň nějakej čas byl až od jeho čtyř let. A ještě teď je schopnej dělat kousky jako třeba odjet na ezoseminář a nedat mi vědět, že si děcko nevyzvedne a že si to musím v práci zařídit (což pro mě samozřejmě znamená problémy, naštěstí mám fakt hodnou šéfovou).
    Když potřebuju nějakej čas pro sebe? Smůla. Řešili jsme v práci povodně a potřebovala jsem zůstat na humanitární základně na druhým konci republiky? Kdepak, nemůže se postarat o dva dny víc o vlastní dítě.
    Když se ty věci s ním snažím komunikovat, tak buď komunikaci přímo odmítá, nebo max vyprodukuje nějakej alibistickej bullshit. Ezocancy naštěstí už mým směrem vzdal.
    Za mě je to exemplární ubožáctví.
    Bohužel když jsem to zkoušela komunikovat s člověkem, co tyhle kurzy vede (jakýsi Málek), tak to bylo taky úplně marný.

    Takže jsem k těmhle věcem dost skeptická. Když mi někdo poví, že chce hledat svoje mužství na nějakým ezokruhu, tak je mi leda pro smích.

    Joo, ale znám hodně schopných mužů. Kluci co se přidali do aktivistickyho hnutí osobnostně rostli takřka před očima. Ti, co přijeli pomáhat na povodně, byli cool už předtím. A je spousta dalších, co ke svým výzvám přistupujou pravdivého a zodpovědně. A na tom rostou.

    Když si zaplatíš seminář a myslíš si, že pak máš hotovo, a obklopíš se těma, co tě v tom ujišťujou, tak to je úplně nejlepší egopast, jakou můžeš vymyslet.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    Co si obecně myslite o pubertacich, kteri delaji ekologickou blokadu nekde neceho

    16 hlasy od 16 respondentů

      DEADSLUT
      DEADSLUT --- ---
      DEADSLUT: asi možná mluvím spíš o feminní stránce než o té maskulinní, vlastně nevím jak to zařadit, ale přišlo mi, že tyhle věci jim bránily nějak naplňovat i tu zdravou maskulinitu.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam