Když jsme u těch fuckupů, tak se taky podělim.
1) Zkoušel jsem ten recept na sušené maso z mletého viz YT video níže (
POHODAVOLE )
- omylem jsem koupil mix hovezi / veprovy, tuk do 30%, nicmene rikal jsem si ze to i tak zkusim
- nebyl to dobry napad
- chutove to bylo jako studena sekana
- bylo tam toho tuku fakt hodne po vysuseni, takze se to muselo dat do lednicky a rychle snist
+ dal jsem to mezi dva pecici papiry vyvalel valeckem na testo a slo to skvele
2) Zkoušel jsem tohle -
STEVIE- koupil jsem na to veprovou peceni, ktera mela takovej dost prorostlej jeden kraj
- takze jsem to riznul na dve casti, jedno mene tucne cisty maso, druhy dost tucny
- 3 dny soli je fakt moc, i s odsolovaci lazni
+ pustilo to fakt hodne vody
+ po tydnu jsem sundal tu tucnou cast a pouzival jsem to jako slaninu - chutnalo to skoro jako pancetta
- ten vetsi kus mi prisel furt malo "hotovej" tak jsem to nechal dva tydny a bohuzel to chytlo plisen..
- zapomnel jsem zvazit takze jsem tak spis odhadoval jestli uz to bude pocitove..
- nevim jestli to bylo tim ze to bylo hodne prorostly a nebo jsem dal moc tlustou vrstvu obvazu ....