(Připadám si teď trochu podobně, jako když jsem se ve skupině Teoretické vědy + medicína - snažil zeptat, že jsem narazil na jasný hoax článek tvrdící, že ve vakcínách je grafén a ten řeže buňky, že vím, že je to kravina, aby byl ve vakcínách, ale jestli mi dokážou říct, zda grafén dokáže řezat buňky a kde se to případně využívá a taky, jestli a jak rychle tělo dokáže grafén odbourat - přišlo mi jako blbost, že by grafén mohl v těle déle existovat déle... Nikdo mi neodpověděl, všichni mi psali/nadávali, že je to hoax ať to neřeším, snad kromě jediného člověka, který mě pár linky trochu nasměroval... Po delším hledání a pročítání jsem zjistil, že grafén se skutečně v laboratorních podmínkách občas používá k řezání buněk - v lidském těle by to takto ale vůbec nefungovalo a hlavně je tedy jeho budoucnost spíše v elektronice, pravděpodobně půjde využít do ohebných displejů, oblékatelné elektroniky, možná pro výrobu baterií s velmi vysokou kapacitou, zkrátka slibný materiál, jehož aplikace se teprve vymýšlí a testují a o kterém se podle mě normálně taky moc nepíše a zrovna ve skupině věnující se vědě by mi to přišlo vhodné - má spousty zajímavých vlastností a mohlo by to zajímat více lidí, jo a tedy v biologických tkáních se poměrně rychle rozpouští, takže řezání tkání a růst jeho struktury, jak tvrdí antivaxeři je fakt totální nesmysl. Osobně nevidím problém rozebrat nějakou hloupost a říct, co je na tom ten nesmysl a jaká je skutečnost, ale nějak s tím má poměrně často problém mé okolí a nevím proč.)