SPIKE411: Jo, věc která mě na IRC štve je, že pokud chceš historii, musíš si zařídit vlastního bota (bouncer) který ti někde běží a ukládá ji. Ale z mojí zkušenosti lidi z IRC generace právě kvůli tomuhle docela oddělují věci co se řeší jen na IRC a věci co se dávají na nějaké stálejší médium. Zatímco ten discord má historii, ukládá soubory atp., tak ho lidi začali používat na všechno.
Mně na tom přijde hloupý i jak lidi důvěřujou takhle centralizovaný věci. Můj poskytovatel připojení má zřejmě adresní blok poblíž nějakých spamerů, takže se mi několikrát stalo, že mi Discord dal shadow ban. Jednak trvalo nějakou dobu odhalit že to je shadow ban (on vám to samozřejmě neřekne, jen magicky začnou být všechny pozvánky na discord expirované a podobně), a jednak pak vyžaduje verifikaci emailem a telefonem, ale zasekává se ve smyčce "ověř telefon, ok, teď ověř email, ok, teď ještě ověř telefon, ok, tak teď ještě ověř email...". A pokud nepřijdeš na to že v konkrétním prohlížeči s účtem vytvořeným na konkrétní emailovou adresou to z nějakého důvodu nakonec funguje, neuděláš s tím vůbec nic protože shadow ban byl automatizovaný krok na celou síť a i kdyby s tím provozovatel daného kanálu mohl něco udělat, tak se s ním kvůli banu vůbec nespojíš.
MARASAN: Cywe to kdybych věděl! Best case scenario podle mě je že aspoň vzniknou lepší vyhledávače než Google, takže sice budeme mít pořád problém s neindexovatelným obsahem, ale aspoň bude někdo dodávat kvalitní výsledky z toho zbytku. Včera jsem začal testovat Neeva, jehož koncept je od začátku "respektujeme vaše soukromí a nevyděláváme na reklamě, ale stojíme peníze" a chlubí se tím, že ve slepých testech snad 8 z 10 lidí preferuje jejich výsledky před googlem. Zatím to nevypadá blbě.