• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Archeologové našli u severočeského dolu zlatý poklad. Pět let ho skrývali, teď je k vidění — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/archeologove-nasli-u-severoceskeho-dolu-zlaty-poklad-pet-let-ho-skryvali-ted-je-k-videni-356981
    CDR
    CDR --- ---
    Že bitcoin extrémně zhodnotil víme každý, přesto jsou fascinující příklady, kde je to vidět konkrétně a hmatatelně.
    Momentálně jsou trhy nervózní z toho, že US vláda chce prodat bitcoiny, které zabavila legendárnímu dark web Marketu - Silk Road.
    Bitcoiny zabavené v roce 2003 měli hodnotu 28 milionů USD.
    Přestože jich vláda značnou část prodala, má zbytek coinů hodnotu 6,5 milardy (billions) USD, tedy cca 156 miliard Kč.
    K tomu se mi ještě váže vzpomínka, když jsem se před deseti lety přestěhoval do Liberce, tak tam bylo pár lidí, kteří měli druhé vánoce, protože si vzpomněli, že kupovali na Silk road drogy a po odstavení tohoto webu jim zůstalo v peněžence coiny za pár stovek... Vzpomněli si po dlouhé době, z pár stovek bylo třeba 200.000.
    Pokud teď na to vzpomenou, tak musí mít trochu pocit jako kupec bitcoinové pizzy (10.000 BTC, pravděpodobně první reálná směna BTC za hmatatelný tovar o reálné hodnotě).
    Jejich zbylé drobáky z nákupu drog by dnes nebylo 200.000 Kč, ale za 61.000.000 Kč :3
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HRAFNAIN: zastřelila dva útočníky
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    SITH: mě fascinuje, jak se Emil dokázal s náčelníkama domluvit.
    jednou na něj útočí, okradou ho, a pak se jede dál

jistou roli v tom hrála jeho neohrožená zena
    SITH
    SITH --- ---
    jsem byl v muzeu Vojty Náprstka, mimochodem velice doporučuji, a v části ohledně cest to Afriky cestovatele Holuba mě tam zaujal tenhle příběh. Text a foto v příloze, neboť na netu nedokážu tuto citaci nikde najít. Sám Emil Holub těch příběhů měl dost, ale o něm třeba příště.

Emil Holub – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Emil_Holub

SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    Já tam nosím mince. Umožňuje mi to mít ve velký kapse místo šrajtofle jen takovou pružnou blbinu na karty a bankovky
    RSZ
    RSZ --- ---
    Já v té kapse nosím vždy 2 nouzový sáčky na psí hovna, radši bych tam měl po pěti kondomech, ale život šel jinudy:)
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Za našich maldých let se této kapsičce zásadně vždy říkalo narkokapsička a podle toho se i využívala 🤷‍♂️
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EZECHIAS: tak já v ní nosím drobnější předměty, typu klíč od kola, ale právě krátkodobě - když je potřebuju nevytrousit po dobu několika hodin.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Naprosto uprimne, ja v te kapse nosim vstupni kartu do prace. Takze ji nevytrousim, kdyz beru mobil. A tim, ze nemam rad obaly a klicenky atd, tak se tam vejde jak kdyby na to ta kapsa byla delana 😂
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jinak pro neznalé bych rád zajistil distribuci mírně zajímavých faktů: kapesní hodiny se vyrábějí dodnes a jsou poměrně hojně využívány, například při svatbách. Nemají už dnes takové praktické užití jako v dobách své slávy, nicméně coby doplněk k obleku jsou stále velmi žádaný. Kondom nudných pánů má stále konkurenci!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: to se ještě uvidí!

Každopádně for s kapsou na kondomy, a pro další 3 lidi na planetě pro hdinky, použil Steve Jobs v reklamě na ipod
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    87HIGHFLYER: méně než vás, ale to nevadí, prát se nebudem :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: a kolik vás je?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    87HIGHFLYER: to se ti prave snazim vysvetlit, ze nesije :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: a jaky to je, když celej svět šije kalhoty jen pro tebe?:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    87HIGHFLYER: po kapsach ano, v te male ale nikoliv, tam mam kapesni hodinky :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: a nosis je po kapsách?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    87HIGHFLYER: to sis trochu zaprehanel, microSD je nejběžnější pametovy medium :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    XCHAOS: jako kapsa na vec kterou taky nikdo nenosi? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam