• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: je to v katastru vymezený jako jedna budova - č.p. 2855, s bytovými jednotkami 2855/1 až 2855/555 + několika sty nebytovými jednotkami. A SVJ je pro budovu s číslem popisným.
    A teda usnášenischopný aspoň občas jsou, ovšem scházej se v kongresovým centru hotelu Olšanka (aneb co člověk během pěti minut nevytáhne z veřejných databází, když ví, co a kde hledat)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NELLAS: to nema bejt faktorial, ale pokryvka hlavy toho smajlika.!
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    ESTEN: v tom nejdelším českým paneláku, co sem dával
    HAR4NT: , je to všechno jedno SVJ.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HAR4NT: Tak vysoké číslo nedokážu ani spočítat.
    TRISSIE: To nebude jeden vchod :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ESTEN: v Praze jsme bydleli v projektu, kde ze stavebních důvodů (společné podzemní garáže pro 5 domů) bylo v SVJ 120 partají. Už tam 17 let nebydlíme a stejně se mi o tom dodneška zdá! :-)
    mmch tady v té monstrozitě: https://cs.wikipedia.org/wiki/Central_Park_Praha mají SVJ s nějakými 550 byty. To musí bejt naprosto žůžový! by mě zajímalo, jestli byli aspoň jednou usnášeníschopný.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    PREDSEDA, TRISSIE: ja vyrustal v priblizne pulkilometrovym panelaku a par SVJ schuzi jsem absolvoval. Bylo to stejny peklo jako vsude jinde. V jednom sdruzeni jsou vetsinou "jenom" byty patrici k jednomu vchodu, tj. jednotky okolo jednoho schodiste. Coz pri typickych 12 patrech dela 35 bytu, coz neni malo, ale porad o jeden dva rady min nez celej barak...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TOXICMAN: V Praze mame 330!:))
    Pozice na mapě
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/fesehetegu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    _SRANDA_: to je asi 5x500m, není to v jednom kuse.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    DRAGON: A co komplex Prora na Rujáně?
    Ten ma tuším 4km
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DRAGON: radši uklízet než tam absolvovat shromáždění vlastníků!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DRAGON: v Mostě je tzv. "hokejka", ale v tomto kontextu slabých 260 metrů plus mínus

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/bucejasune
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    no uklízet bych to taky nechtěl :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DRAGON: musí bejt super tam dělat předsedu SVJ...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mírně zajímavý fakt a architektonická hrůza z Polska, nejdelší panelák, nachází se v Gdaňsku, říká se mu Folowiec (waveform). Skoro 1800 bytů, 11 pater, délka 860 metrů (zdá se teda delší..), údajně druhý nejdelší blok domů v Evropě (první je údajně Karl-Marx-Hof , taky slušnej masakr)

NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    SABRIEL13: Zajímalo by mne, jak řeší možnou kolizi s ostatními cestujícími. Jako například zmiňované alergie. V mém případě by se k alergii, kterou mám na nemalé množství zvířat, přidala ještě fakt silná ornitofobie. Prostě bych v takovém letadle nedokázal zůstat.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GUMBA: taky děkuju za stručný a geniální vysvětlení, kdy je (ne)užívat. slibuju, že pokud na to nezapomenu, dám si příště radši facku.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GLADILAF: Rád jsem pomohl! :)
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    GUMBA: Právě jsem zažil smrt ega svého vnitřního grammar nazi, děkuju!
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    NELLAS: Riskuješ a asi otvíráš, protože (maje nepřekonatelné nutkání) k tomu dodám, že ještě navíc to použití přechodníku ani není namístě (sémanticky). Kromě toho, že přechodníky je nejlepší nepoužívat vůbec, tak když už ano, tak je lepší si dát facku a stejně je nepoužít, ale nakonec tedy když už opravdu použít, tak přece v případech, kdy chci vyjádřit časovou souvislost nějakých dějů nebo činností (co přecházelo čemu nebo co bylo současně s čím). Ale tady to postrádá logiku: všechny tři výroky jsou platné stále a o jejich časovou souslednost nejde. Kancelář pro uvádění literárních omylů by to vyjádřila jako: "A každá žena je chiméra, protože ačkoliv má XX, je v každé buňce "zapnuté" jen jedno z nich."

(Omlouvám se, za odměnu sem brzy dám nějaký mírně zajímavější fakt.)
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    NELLAS: Moje chyba. Díky za upozornění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam