• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: mísa:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALVATOR: tzv. hořké chlebíčky, dobrou chuť :)
    ja jen, že by se to mohlo hodit, dovedu si představit domácí party, kde bývá obložená Míša se sýry, uzeninami atd.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ok, tak já drcený koule už nebudu používat jako ochucovadlo sendvičů.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Kombinace MDMA s plísňovými sýry (nebo jinými potravinami s obsahem tyraminu) může být nebezpečná.

Vysvětlení:
    -MDMA ovlivňuje hladiny serotoninu, dopaminu a noradrenalinu.
    -Plísňové sýry (např. niva, gorgonzola, roquefort) obsahují tyramin, látku, která může ovlivňovat krevní tlak.
    -Současné působení obou látek může u citlivých osob vyvolat prudké zvýšení krevního tlaku, bušení srdce, bolest hlavy, nevolnost nebo dokonce hypertenzní krizi.
    TOM
    TOM --- ---
    jenom pro pořádek, na mírně i více zajímavá zvířátka je tu samostatný klub
    [BIZARNÍ a NEOBYČEJNÍ ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS / aneb FREE IMAGE, FREE FANTASY]
    ne že by mi tady vadili, ale vedle by část lidí mohla být ochuzená ;)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ILTU: Že mě nějak nepřekvapuje, že zrovna v Thajsku...
    ILTU
    ILTU --- ---
    Vědci objevili pavouka napůl samici, napůl samce.
    Napůl samec, napůl samice. Vědci objevili v Thajsku neznámého pavouka — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/napul-samec-napul-samice-vedci-objevili-v-thajsku-neznameho-pavouka-365856
    ILTU
    ILTU --- ---
    BONEMINA: Tohohle ptáka miluju od dětství - měla jsem jeho fotku v nějaké knize o zvířatech. A ta radost, když jsem ho našla v ZOO v ❤️
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMGARR: jj, ten byl vzdycky za sklem, prej je pekne nebezpecnej, takovej savlodrapej pstros:)

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    A kdyby vám připadalo, že člunozubec je vtipné jméno, vězte, že "nejbližší příbuzný člunozubce je kladivouš africký."
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SALVATOR: v prazsky zoo maj kasuara a clunozobce kousek od sebe, muzes porovnat. Jednou jsem tam po kasuarovy patral ve voliere a nemohl jsem ho najit. Pak jsem si vsimnul, ze k voliere prileha drevena bouda s okynkem. Aha, tam urcite bude, jsem si rekl. Koukam oknem, nic nevidim tak se primacku skoro uplne na sklo a ten parchant vyskocil odnekud ze stinu a v plny rychlosti klovnul primo do skla... Malem jsem si musel menit spodni pradlo.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TOXICMAN: tv reklamy reflektujou dění,
    eslis neviděl reklamu na Košík, tím líp
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HRAFNAIN: eeee... cože?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TOXICMAN: a proto košík Dot cz
    ehm
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    České videoherní studio Warhorse utržilo po vydání pokračování historické hry Kingdom Come: Deliverance 2,7 miliardy korun. Rok předtím přitom měla společnost příjmy jen 119 milionů korun.
    Čistý zisk Warhorse studios vzrostl po vydání druhého Kingdom Come na miliardu korun. V loňském roce byla společnost ve ztrátě 185 milionů korun.
    Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin. Ta se týká období od 1. dubna roku 2024 do letošního 31. března.
    Hru Kingdom Come: Deliverance 2 studio vydalo letos 4. února.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MEJLA77: by moh delat ruchare u valecnejch filmu!:))
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BONEMINA: IMO je ten obrázek generovaný AI, ale jinak jsou úžasní a občas mají i docela slušnou kadenci klapání zobákem :)

Shoebill machine gun noise - scariest bird sound ever! #shoebill #wildlifepodcast #weirdanimals
    https://www.youtube.com/shorts/seskqQWU99U
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SALVATOR: Pštros v kapesním vydání. Akorát ty pařáty a nasranost má v životní velikosti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BONEMINA: takhle vypada jako ti tri ufoni z Valeriana :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam