• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKFinanční nezávislost
    CUKI
    CUKI --- ---
    VYHULENY_UFO: No ale to není od zaměstnavatele. Navíc mi to chodí na jinej účet a z toho si přeposílám peníze na rodinej provozní, stejně tak moje žena, která zaměstnancem je. Peníze z nájmů mám na jiném účtu stejně tak peníze které používám na investice. Dohromady to kombinovat nechci, protože bych ztratil přehled.

    Navíc na tom rodiném provozním máme jen peníze které tam potřebujeme pro život a z toho platíme vše, ale v případě ztráty karty, přepadení a pod, tam není zas tolik aby nás to zlikvidovalo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CUKI: tobe nechodi platby z najmu na bankovni ucet, vzdyt mas prijem z nemovitosti...
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOJOTUS_KOKOTUS: Jo tyhle kolonky jsou občas zajímavé, hlavně když protistrana převezme iniciativu a zapojí fantazii :-D

    Jen v bance je to naprd. Kdž jsem chtěl kreditku, tak jsem ji nedostal protože nemám příjem od zaměstnavatele :-D. A to jsem tak kvůli tomu strávil asi hodinu. Až se mnou nakonec vyběhli, kvůli jak sami říkali formalitě :-D
    KOJOTUS_KOKOTUS
    KOJOTUS_KOKOTUS --- ---
    ABAP: Osoba o Bitcoinu Zodpovědně Přemýšlející; napsal jsem si před lety do deníčku :-)
    btw. Je sranda, jak většina lidí neví co to je, různý úředníci a doktoři a tak.
    ....Vaše zaměstnání?
    - Nemám, já jsem obzp.
    Takže jste nezaměstnaný.
    - nejsem, jsem obzp....
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Ad to jídlo, to je jedna z věcí kde jsem se hodně posunul. Zatímco když mi bylo dvacet, tak jsem byl ochoten jíst kořínky vifonky abych ušetřil, tak teď naopak beru jídlo jako základ zdravýho života, přesně podle tý logiky že to je něco co nejde koupit zpětně. A dobrý suroviny prostě něco stojej, ještě víc když se s tim člověk nechce vařit, ale myslim si, že to je dobrá investice.

    (Disclaimer: i tak je u mě jídlo ne-zas-tak-dramatická část výdajů, svojí cílový částky už jsem dosáh a navyšuju ji spíš proto že mě práce baví, takže se mi to kecá. Ale tenhle přístup jsem začal mít dřív, než jsem se tam dostal s tim, že si to radši odložim.)
    CUKI
    CUKI --- ---
    VYHULENY_UFO: To jsou dost velké kydy protože nezapočítáváš srovnatené části. Někde jsem kdysi viděl pěkný rozbor jak to někdo počítal a vypadalo jako ten totalitní vtip o tom kolik lidí pracuje :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DYNK: jo, ja se k diskusi vratim, az bude btc za 100k$ ;)
    DYNK
    DYNK --- ---
    LENNOX:
    VYHULENY_UFO:
    NAVARA:

    O bitcoinu prosim diskutujte jinde, treba [Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAVARA: farmy vznikaji a zanikaji, podle toho jak se jejich provozovatelum vyplati. bitcoin vysel z garazi a z domacich dolu a stalo se z nej prumyslovy odvetvi. ale s doly na tezbu bitcoinu je to jako s doly na tezbu drahych kovu, dokud se vyplati, tak bezi a kdyz se prestanou vyplacet, tak skonci. evoluce a vyvoj.
    problem je, ze tezba bitconu je taky soutez. vyhrava ten, kdo je lip pripraven, kdo si sezene investice a kdo sezene energii levneji. netezis tam, kde nakoupis energii draze. i v ty cine probihala tezba hlavne v oblastech s hydroelektrarnami a tezilo se spis v obdobi destu.

    a kdo nesoutezi, nevyhraje.

    //bitcoinovy dul duben 2014, ale otazku, co kdo delal v roce 2014 a jak chapal tehda kryptomeny, si musi kazdy zodpovedet sam.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jdete s tou debatou o BTC do prdele.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: i kdyz na ltc jsou uz tusim k sehani asic jednotky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAVARA: problem je, ze bitcoin se na GPU naprosto ale naprosto vubec netezi, to je proste videt, ze tomu nerozumis a mas zmatek. na GPU se tezi hromada shitcoinu od etherea az po litecoin a u nich je budoucnost nejista. ale na gpu ani na gpu farmach se bitcoin NETEZI. gpu asic jednotkam nedokazi konkurovat. je mi lito, ale mas v tom zmatek a michas dohromady bitcoin a zbyly svet kryptomen.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAVARA: prosimte, oba vime, ze hlaska o energii celeho kontinentu je nadsazka a argumentacni faul :D
    problem s btc je, ze je nad chapani tradicnich investoru a lidi z bankovniho sektoru. btc je revoluce. ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAVARA: zadna jedina transakce, ale kdyz uz tak energie nutna na kryptograficke zabezpeceni jednoho bloku. pocitaji se bloky, ne transakce.

    LENNOX: to povidej americe, kam se presunula tezba btc z ciny, kdyz soudruzi prestali dotovat elektrickou energii a tudiz jim podrazila. prenosova soustava je v pohode, tu spis sejmou klimatizace v domacnostech.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    VYHULENY_UFO: aktualne je daleko zasadnej tema vliv tezby na prenosovou soustavu a dostupnost energie ostatnim ucastnikum.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CUKI: za relativne kratkou dobu. zadna rychlokvaska, jako pump cen kovu, ale normalni ekonomicky proces od bodu nula. co se tyce poznamek o neekologicnosti, tim argumentuji lide, kteri prd vedi a nedokazi si srovnat spotrebu energie pri tezbe bitcoinu napriklad s energiemi, ktere spalis kvuli bankovnim transakcnim ci jen pohonem datacenter provozujicich socialni site... a to vynecham paleni nafty pri stavbe domu a tak. :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale za jakou dobu? Tohle se odehrálo v rámci několika měsíců...

    Jinak krypto je sice nezanedbatelné riziko ale velmi dobrá investice o tom žádná. Mě je jen proti srsti její neekologičnost, proto do ní nejdu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: pokud pocitam dobre, moje kryptoinvestice do bytu byla 38nasobek puvodni porizovaci hodnoty bitcoinu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CUKI: dovolim si upozornit, ze kdo neposlouchal rady xchaose a investoval do krypta v dobe, kdy on snil o piratecoinu, tak dneska jede triceti-ctyriceti-padesatinasobky a dalsi nasobky v pohode a kam se hrabe stodola plna kovu :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    XCHAOS: Co se tam píše? Nemám předplatné? Hořčík se skladuje trvale v atmosféře dusíku ne? O 3měsících nic nevím, ale já ho doma neskladuju. Pamatuju si jen pokusy ze školních let na vzduchu a ve vodě :-D.
    Každopádně Zrovna jsem kupoval kabely CYKY od týpka co toho má plnej sklad odhadem za několik mega a dneska to jede za trojnásobek, kam se hrabe investování do nemovitostí a krypta :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam