• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    SITH: To byla trasa od pořadatelů. Ten sestup do Řevnic, ten byl dost k vzteku.
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: pěkně sis to tam prodloužil. Škoda toho sestupu do Řevnic abys pak zas šel nahoru na Skalku, tam je lepší to vzít rovně, dojít na kopec Dobřich, pak dalších 300m dal směrem Výskoky a máš tam famózní výhled do okolí. A miluji tu červenou z Mořinky na Karlštejn, jde se tam takovou jeskyní z keřů.

Z Černošic mám rád druhý břeh, kde se jde kolem trampské hospody Tornádo, pod Údolím stínů, kolem hradu Kazín a pak kamenný výšlap nahoru k Humensku a pak na vyhlídku Hladká skála. Pak se dá napojit zas na červenou.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Dneska Karlštejnská tlapička. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli nedám kratší trasu, ale nakonec jsem si na startu řekl, že ne. Ale po minulém víkendu jsem šel na pohodu a nikam se nehnal.

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/hututezovu

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    KURE: Zásadní rozhodnutí, které ovlivnilo zdárný průběh akce, bylo koupit si v pátek odpoledne ponožky s membránou. Pod ně slabší merino ponožky. Puchýře nemám, trochu otlačené paty a za to může moje blbost, že jsem si ty spodní podkladový ponožky nevyměnil za v půlce pochodu za sušší, nepropocený a nenamazal si nohy. Jinak bez jakýchkoli zdravotních následků.
    KURE
    KURE --- ---
    FOOTFAN: omfg. to je mazec, gratuluju. Co nohy? puchejře a tak?
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    V sobotu Military Death March na Šumavě (pod Šumavou). Docela náročný, start v pátek ve 22:00, v nepřestávajícím dešti. Trasu jsem si dal Vimperk - Husinec - Volary - vrch Boubína - Kubova Huť - Vimperk. Povinné check pointy byly Husinec a Vimperk. Pršet přestalo v sobotu v půl šesté ráno. Takže krásná noc plná deště. Zhruba na třicátém kilometru mi přestala fungovat navigace v hodinkách, za Boubínem se mi vybil mobil. Tak jsem do Vimperka přišel po nějaké stezce skřítků z úplně blbý strany. Ale stálo to za to!

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/gapuganure

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Chodí se v těchto dnech nádherně. Prostupný terén dovoluje jít, kam si člověk zamane. Je hezky, přitom chladno, jaro, vlhko, bez dotěrnýho hmyzu...

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FOOTFAN: Ja chodila okolo 6+, ale malo to potom nasledky. Takze som sa fakt ucila spomalit. :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    SHARKIE: Já to mám tak mezi 5 - 6 km/h, rychlejší chůze, než 6km/h mi přijde už dost nepohodlná, to už je lepší běžet.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FOOTFAN: Ja sa asi rok ucila chodit max tych 5km/h. Co je celkom fajn na tie dlhsie vzdialenosti. Mala som furt tendencie strasne moc letiet dopredu, jak som naucena z centra Prahy miznut co najrychlejsie z dosahu turistov. :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    ATOMIKS: Není, pořád normální chůze, ne rychlochůze ve sportovním stylu. Ono zas když bych šel pomaleji, tak to strašně dlouho trvá. I takhle jsou ty dlouhé pochody náročné psychicky.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    to už je na Jožku Pribilince
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: brutál. Dát 60k a stále si držet tempo 11/km je pro mě teda nadlidský výkon :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    V sobotu jsem si dal pochod Středočeská šedesátka, letos z Unhoště do Unhoště.

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/kabuzezake

Teď mě čeká, poslední dubnový víkend, Military Death March v pošumaví.

HOWKING
    HOWKING --- ---

Rok a půl jsem nechodil. Nejdřív vyhřeznutá ploténka, pak operace psa. Konečně jsme se odhodlali. Nejdřív Iga lítala jako zamlada. Ale pak došly síly. Po třech a půl km jsem to raději otočil. Pak už mě přestala i dobíhat a zpomalovala a 100m před cílem už si lehala, že dál nejde. No ještě že jsem to otočil včas, protože bych asi pár km nesl 20 kg psa v rukách. Ona ten rok a půl ležela na posteli a jediný výkon byl kdy 10 m na dvoře honila kočky, já aspoň chodil po světě. No příště už se snad půjde líp.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Omlouvám se za spam, ale prosím zdejší chodce o pomoc!

Pořádali jsme v www.os-semiramis.cz skvělou konferenci pro učitele, kteří pomáhají dětem a rodinám. Abychom to mohli uspořádat a účastníci ji měli zdarma, pomáhala nám s tím Nadace ČEZ. Letos to vyšlo jen tak na 1/2, zařadili nás totiž do projektů v appce EPP - pomáhej pohybem a podpoří nás jen v případě, že si vychodíme dostatek bodů. V práci nás je málo, tak prosíme o pomoc - pokud chodíte, běháte, cvičíte a chcete pomoc, stáhněte si tu appku a podpořte nás! :)

Revanš nemám... snad jen, že vás bude hřát pocit, že to je fakt pro dobrou věc!

Pomáhej Pohybem
    https://pomahejpohybem.cz/#projects

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Keď máte možnosť počkať pár minút na vlak prakticky za rohom, ale vy sa rozhodnete prenechať velenie túlavým nohám. 🙂

Nakoniec z toho bola celkom príjemná prechádzka večerným mestom. 🙂

SITH
    SITH --- ---
    včera nějaká ta malá procházka krásným jarním počasím, plus pivo a svíčková v hospodě v Srbsku :)

EFFKA
    EFFKA --- ---
    ATOMIKS: :) je fakt, ze ve stredu byly polnacky tvrdy…no tak to tam uz zas dlouho nepujdu. dik za vyzkouseni:)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    EFFKA: jsem si tu tvou trasu včera zkusil a na těch polích od Rohatce dál bylo strašně moc bahna .o) holt jiná teplota, jiný zážitek
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    Stredecni prochazka po okoli.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam