Odložím si tu včerejší zážitek (třeba někdo narazil/narazí na něco podobného): chtěl jsem si dát nějaký "platformer" a vzpomněl jsem si, že mě bavilo Rogue Legacy. Mám jej na Epicu, takže přes Heroic Launcher instalace a spuštění. Hra se spustila, ale chovala se divně. Část obrazu nebyla vidět a to tak, že např. hned v Intru/Tutorialu šly vidět titulky, ale hra na pozadí ne. Dalo se pohybovat, zvuky byly, ale blank. Menu ok, hra už ne. Opět černý screen, ale hra fungovala. A to samé s Celeste (opět na Epic). Např. v menu na pozadí byl černý screen, po startu tma a jen bylo slyšet jak hra reaguje a chová se korektně.
Takže jsem nainstaloval Lutris, Epic klient a vše maká jak má. Následovalo krásné vyplnění večera s Rogue Legacy při čekání na zahájení party s Black Sun Empire. Happy end :)
Každopádně kdyby někdo měl podobný problém a veděl, jak jej vyřešit v tom Heroic, tak budu rád. Hrabal jsem se v nastavení všude možně a v jednu chvíli jsem dosáhnul toho, že to jelo, normálně jsem viděl i postavu a hrál jsem. Umřela a od výběru nové postavy zase tma. Divné.
Na fórech psali něco o "problému s 2mi okny či co", zkoušel jsem i doporučené nastavení env v Heroic FNA3D_FORCE_DRIVER=OpenGL, ale taky nic.
Každopádně Lutris cajk. Jen mi asi brzy začne docházet místo ;)