Jsem cerstve 40 fotr a delam PL/SQL, Perl, Ruby, Shell a obcas Javu. Ted uz tolik ne, ted na to spis dohlizim a obcas neco opravuju.
Takhle, lidi pod sebou castecne mam, jsem spis PM, ale kod si umim zkontrolovat a rict, co je potreba aka business needs.
Ve volnem case si hraju spise nez s uplne novou technologii s assemblerem na stare oturbene Amize 1200, protoze me to proste bavi.
Nicmene krok s dobou stale drzim, protoze chci a zaroven i musim.
Proc vlastne vzniknul tenhle klub? Klub programatorskych veteranu? Mam kolegu, kterymu je skoro 60 a umi snad kazdej myslitelnej jazyk no ja za nim obcas chodim pro rady, kdyz potrebuju.
Nekolikrat jsem byl na prijimacich pohovorech (schopnych lidi je fakt malo) a drtiva vetsina zajemcu o praci mela CV's snad pozlaceny 24 karaty.
V realu nebyli schopni napsat ani primitivni shell script nebo jednoduchou proceduru - vstupni prakticky testy jsem navrhoval ja, protoze do tymu nechces nekoho, kdo ti na pohovoru jen blaboli a v podstate neumi nic, ze jo.
Zauceni ano, ale spousta z tech lidi s titulem Ing. mela naprosto nulovy technicky znalosti.
Cest vyjimkam, ktere jsme prijali a jsou u nas dodnes.
Znamena to snad to, ze my, programatorsti ctyricatnici maji byt uciteli nebo se bat prokrastinace anebo jit rovnou do duchodu? :)
Heled, kazdej to mame polozeny jinak, jo, to je jasny a nebudu to otacet na promenny - tak to proste je, ale jeste jednou se zeptam, proc vzniknul tenhle klub?
Kdo umi, ten umi, se rika a remeslo (to ja proste za programovani povazuju) ma zlate dno.