INDIAN:
> To vas tak opravdu brzdej?
Dost :-) Alespon v nasem nastaveni, jak rika
SAJAGI. Deti mam 3, barak je malej, zijem v zahranici, takze zadna podpora od rodiny. Rekl jsem si, ze je celkem nefer rici "hele, ja pracuju, ty se staras o deti a do prace se vratis az pak" (coz by byl alibismus, protoze za ty roky bude tak mimo, ze to nebude mit cenu, oba to vime). Takze partnerka pracuje (od 1 roku veku deti, dyl to tady nejde). Ale to znamena, ze chodi domu v lepsim pripade v sedm, v horsim treba taky v deset vecer (a nikdy nevis). To rovnez znamena ze pres den mas na praci realisticky tak 10:00 - 15:00 cisteho casu, 2 hod mi zabere jen se zorientovat v tom, kde jsem den predem prestal. Takze 3 hod denne efektivni prace. Nektere veci vyresit jdou za tu dobu, dost jinych proste ja proste za 3 hod nedam. A 2x3 hod neni totez jako 1x6hod, alespon ne pro me. Takze casto jedina moznost je jit do prace vecer a jet pres noc. To neni idealni a ten problem jsem pred detma nemel, kdyz bylo potreba, proste jsem u toho sedel jak dlouho byla potreba. Ve vysledku to bylo efektivnejsi protoze a) jsem byl vyspalej, b) usetril jsem mrte casy na tech "context switches".
V dobe covidu a lockdownu to bylo fakt na palici (a to mam to stesti ze si muzu dovolit platit kancelar a mohl jsem do ni chodit i za lockdownu - a partnerka "musela", protoze je byla key-worker).
Ted je to par mesicu co jsme zavedli stridavou peci o deti a je to o dost lepsi co se tyce prace.
Takze jo, ciste z hlediska prace me fakt brzdej.